Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam,

wykupiłem właśnie monthly i niestety nie mogę aktywować CIV VI bo ma region lock. Napisałem do support a oni odpowiedzieli, że tak ma być...
Miał ktoś już taki problem z Humble Bundle?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

DonBandi pisze: Witam,

wykupiłem właśnie monthly i niestety nie mogę aktywować CIV VI bo ma region lock. Napisałem do support a oni odpowiedzieli, że tak ma być...
Miał ktoś już taki problem z Humble Bundle?
CIV ma locki na kilka regionów np EU/NA/RU
Daje Ci klucz do regionu z którego kupiles na podstawie IP
Czyli zapewne coś mieszałes z ip przy kupnie .
Awatar użytkownika
Łowca

DLC z kolei nie mają region lock...
Jak mam być szczery to nawet nie wiem jak się miesza z IP.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

DonBandi pisze: DLC z kolei nie mają region lock...
Jak mam być szczery to nawet nie wiem jak się miesza z IP.
Tak bo tylko podstawka ma region lock . jezeli mowisz prawde . To napisz do humbla jeszcze raz z jakiego regionu jestes , ze nic nie kombinowales z ip a gry nie mozesz aktywowac to powinni Ci zresetowac klucz
Awatar użytkownika
Łowca

Mieszkam w Polsce, jestem w Polsce w tym momencie, mam internet od polskiego providera. Jak dla mnie dziwna sprawa.
Już opisałem im sytuację, czekam na odpowiedź.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

a co to:

https://www.humblebundle.com/monthly/trove

humble trove to jakas nowosc?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Armin pisze: a co to:

Trove funkcjonuje już jakoś kilka miesięcy -> było trochę newsów na forum i na głównej. Ogólnie masz dostęp do wybranych gier DMR free, w tym wszystkich Originalsów, na czas aktywnej subskrypcji Monthly.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Armin pisze: a co to:

To już prawie rok jest. Różne gierki tam są, z większych The End is Nigh.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Witam powracam z pytaniem odnośnie paypala i monthly. Da się to jakoś obejść niż podpięcie karty? Nie byłby to dla mnie problem gdybym taką posiadał.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

piotrman pisze: Witam powracam z pytaniem odnośnie paypala i monthly. Da się to jakoś obejść niż podpięcie karty? Nie byłby to dla mnie problem gdybym taką posiadał.
Nie da.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

piotrman pisze: Witam powracam z pytaniem odnośnie paypala i monthly. Da się to jakoś obejść niż podpięcie karty? Nie byłby to dla mnie problem gdybym taką posiadał.
Zawsze możesz użyć wirtualnej karty np. Entropay ale na nią musisz przelać pieniądze z banku lub z dowolnej karty debetowej/kredytowej.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Ja mam paypal bez podpietej karty i montly kupuje normalnie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

A może to nie kwestia podpięcia karty, tylko zweryfikowania konta bankowego przypisanego do paypala?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Nie, jakiś czas coś zmienili i można tylko z przypisaną kartą, ale jeśli wcześniej miało się aktywowaną subskrypcję, mając tylko zweryfikowane kontem bankowym, to jest ona przedłużana. Nie wiem, czy jak bym zatrzymał to czy pozwoliłoby mi wznowić bez dodania karty, bo nie mogę już kupować suba na drugim koncie ani gifta z głównego. (a gifta wcześniej kupowałem)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

kiedyś spytałem ich o to czemu muszę podpiąć kartę to mi odpisali

"Hi there,

We really appreciate your interest in Humble Monthly! I'm sorry to hear about the trouble, though. Unfortunately, we've had some users in certain regions reporting a similar problem, where they're asked to link a credit card before the payment will go through for Humble Monthly. The issue seems to be on PayPal's end, and may be due to regional/national payment restrictions for recurring payments.

I know that some folks have been able to solve the issue by confirming their bank account in PayPal, so that may be of some help. Otherwise, I'm afraid that we're not really able to do anything to fix it on our end; I'm sorry about that!

If you have any other questions, please let me know and I'll be happy to help.

All the best,

-Jeremy "

a paypal na podobne pytanie odpowiedział tak

"Panie Michale, dodanie karty jest niezbędne, aby płatność do niektórych odbiorców mogła być zrealizowana. Wynika to z ich preferencji i firma PayPal nie ma na to żadnego wpływu.

W sytuacji, gdy stawiane przez sprzedawcę warunki Panu nie odpowiadają, bardzo proszę o bezpośredni kontakt z nim i zapytanie, czy zaakceptuje Pańską płatność pochodzącą z salda konta PayPal. Jeśli tak, powinien on udostępnić Panu możliwość skorzystania z tej formy."
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czyli wychodzi na to,że muszę wrobić sobie kartę jeśli chcę kupowac na HB :( Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

urban pisze: Nie, jakiś czas coś zmienili i można tylko z przypisaną kartą, ale jeśli wcześniej miało się aktywowaną subskrypcję, mając tylko zweryfikowane kontem bankowym, to jest ona przedłużana. Nie wiem, czy jak bym zatrzymał to czy pozwoliłoby mi wznowić bez dodania karty, bo nie mogę już kupować suba na drugim koncie ani gifta z głównego. (a gifta wcześniej kupowałem)
Zmieniło się. Karta jest konieczna obecnie do subskrypcji przez PayPal, np.: netflix, deezer, humblebundle, itd.
Mówiąc szczerze, podejrzewam że winowajcą jest PP, gdyż dziwnym zbiegiem okoliczności wszystkie te strony zaczęły wymagać podpiętej karty w tym samym czasie...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

W sumie patrząc na odpowiedzi, które dostał Hildunio, najbardziej prawdopodobne wydaje się, że paypal zmienił jakieś domyślne preferencje albo co, że wymagana jest karta i nie poinformował o tym nikogo, a hb i reszta nie są na tyle zainteresowani, żeby kontaktować się z pp i to wyjaśniać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

urban pisze: W sumie patrząc na odpowiedzi, które dostał Hildunio, najbardziej prawdopodobne wydaje się, że paypal zmienił jakieś domyślne preferencje albo co, że wymagana jest karta i nie poinformował o tym nikogo, a hb i reszta nie są na tyle zainteresowani, żeby kontaktować się z pp i to wyjaśniać.
No bo w sumie, koniec końców, to co w sumie ich interesuje, że pp zmieniło zasady? Oni hajs i tak dostaną, jak nie przez PP to przez konto albo ściągną inaczej.

Ale coś w HB jednak chyba zmienili, bo na ostatniej wyprzy przez PP na HB store nie mogłem kupić nic (chciałem opróżnić wallet, zabrakło mi do gry 3 eurocentów) i nie chciało z pp pobrać (nawet całej kwoty nie chciało, bez walleta).
Tym razem płatność przeszła bez problemu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Życzenie wymagania karty pochodzi od odbiorcy pieniędzy. W tym przypadku od humbla (no chyba że PP odgórnie dla wszelkich abonamentów ustawił wymóg karty ale w odpowiedzi twierdzi że nie). PP jest tylko i wyłącznie pośrednikiem, bierze swoją dolę i mało go obchodzi fakt że ktoś się zapomniał i 12 USD zabrało wam z karty.
Tak właśnie wygląda "bezpieczny system płatności" jakim są wszelkiego typu karty płatnicze. Można was oskubać a potem próbujcie sobie odzyskać pieniądze, szanse równe zeru bo przecież sami autoryzowaliście takie płatności.
Tylko hajs się liczy. Wszystko oczywiście w trosce o wasze dobro. Bo przecież gdybyście nie mieli środków na PP i podpiętej karty to płatność nie zostałaby zrealizowana i co wtedy? Do kogo mielibyście pretensje że nie obejrzeliście najnowszego odcinka serialu bo się wam abonament skończył. A tak możecie spać spokojnie, system za was będzie pamiętał żeby zainkasować kasiorkę.
ODPOWIEDZ