Saint's Row IV

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Nie widzę nigdzie takiego tematu, więc zakładam, przy okazji go rozpocznę, a chciałem zadać pytanie.
Czy ktoś kto już posiada i grał, może się wypowiedzieć jak jest z optymalizacją?
W Trójkę mogę śmigać, ale tylko na DX9, 11 moja karta obsługuje ale chodzi jakieś 70% gorzej.
W trójce mam 30+fps jednak podczas jazdy samochodem czy przy większej rozróbie potrafi spaść do 25, nie są to też najwyższe detale tylko średnio niskie, ale na tym mi akurat nie zależy.
Więc jak myślicie, czy IV pójdzie tak jak III?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy

IV jest bodajże na tym samym silniku graficznym co III więc raczej pójdzie ;)
M4ci3X
Awatar użytkownika
M4ci3X

obstawiam, że może więcej wymagać przez procesorolubne oświetlenie, pacz: dubstep gun, super moce generujące od choroby świateł i efektów cząsteczkowych. chociaż na gry-online wymagania prezentują się tak:
Core 2 Duo 2.5 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 260 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows Vista(SP2)/7/8
Porównujemy do SR3:
Quad Core i5 3 GHz, 2 GB RAM (4 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 460 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows XP/Vista/7
niby zoptymalizowali zużycie procesora, ramu bierze tyle samo (na win vista i wyższych), za to grafika z GTX 260 na 460, co jest około 20-25% różnicą
u mnie teoretycznie będzie chodzić lepiej z racji, że mam starego quada zamiast nowych i5 czy i7 (jednak to spora różnica nawet przy tej samej ilości rdzeni)

gra ogólnie kusi, SR3 wciągnęło mnie na tyle, że mam prawie wszystkie achievementy :D
Awatar użytkownika
Łowca

A ja się odniosę do rozgrywki. Mam taki problem w misji lojalności dla Shaundi.[Spoiler!] Jak mam nad tym ex-facetem Shaundi wykrzyknik to nie mogę go wykończyć ani nic.Strzelam do niego, a on jak stał tak stoi. Klikam przy nim "E" a to również nic nie robi.[Koniec Spoilera] Pomocy!
ODPOWIEDZ