- Dark Souls 3 Deluxe Edition
- Cities Skylines Natural Disasters
- Sherlock Holmes Collection
- Invisible Inc z dodatkiem
Najwyraźniej poznał się na Tobiebuck pisze: W sumie niewiele kupiłem i teraz Steam proponuje mi tylko takie gry:
http://store.steampowered.com/app/70990 ... Fantasies/
No to refund i sprawa załatwiona - no chyba że grałeś ponad 2h. Jeśli niewiele więcej i napiszesz że dostałeś jako unlck z HB Monthly to może i nawet na to przymkną oko. Chyba że zależy Ci na wersji GOTY z tymi wszystkimi skórkami itp, bo domyślam się że tą kupileś w Steam Store. W HB jest goła - też się wkurzam, bo parę lat temu kupiłem gołego TR i nie opłaca się dopłacać do GOTY, a na odmianę mająć SD z DLC kupiłem ponownie też parę lat temu Definitive Edition. Jak na złość w HB jest odwrotnie niż bym chciał, ale tego można bylo się spodziewać - innej wersji SD niż DE już nie ma w sprzedaży, a nie od dzisiaj HB jest maszynką do nakręcania sprzedaży DLC. Kiedyś w bundlach były pełne wersje z soundrackami itp, teraz są zazwyczaj gołe, a pierdylion DLC "kup se sam", czasem za cenę większą niż podstawka z tymi DLC w pakiecie. Takie czasy. Zresztą dno osiągnęli IMHO dając DLC do F1 2017 w niższych progach przy bez samej podstawki parę tygodni temu.
I tak i nie - zagrywka w teorii faktycznie niefajna, ale w poszczególnych progach było tyle wartościowych gier za grosze(tak, za grosze i liczę też ostatni próg), że te DLC można potraktować jako bonus na przyszłość - lepiej mieć niż nie mieć, nikt nieodkrytych kodów Ci z konta nie skasuje. Jakby nie dali tych DLC to byś nie marudził?
Dlatego od pewnego czasu często daje "ignoruj" oraz do czarnej listy tagi z takich gier.Skapiradlo pisze: Swoją drogą te algorytmy propozycji pisał niezły kryptoświntuszek, bo kupiłem dla kart raptem kilka tytułów Sakura Games (jakaś 1/20 zakupów) i teraz uparcie proponuje mi na starcie kupno czegoś takiego:
http://store.steampowered.com/app/611790/House_Party/
a w odnośnikach do niej siedzi jeszcze:
http://store.steampowered.com/app/64209 ... ut_on_Top/
Zagrywka niefajna, ale nie po raz pierwszy - do tej pory kisi mi się np: DLC do Rock of Ages 2 z ostatniego W3 Digital Ticket - sprawa o tyle pikantna, że kod do DLC był w HB PRZED premierą gry (ta debiutowała w dystrybucji dopiero 2-3 tygodnie od tego bundla).Revan pisze:I tak i nie - zagrywka w teorii faktycznie niefajna, ale w poszczególnych progach było tyle wartościowych gier za grosze(tak, za grosze i liczę też ostatni próg), że te DLC można potraktować jako bonus na przyszłość - lepiej mieć niż nie mieć, nikt nieodkrytych kodów Ci z konta nie skasuje. Jakby nie dali tych DLC to byś nie marudził?Pod względem opłacalności to ten bundle o Codemasters był chyba numerem od HB w całym 2017 roku, więc takie słowa jak "dno" są bardzo nie na miejscu. Można nie trawić takich gier itd. , ale klasę bundla i jego wartość naprawdę powinno się docenić.
Paczki z E3 zawsze stały DLCkami i kodami do multi/darmówek, więc co w tym dziwnego, że dali i do Rock Ages 2? Podejdź do tego rozsądniej - mogli tego kodu w ogóle nie dać, tzn. dać o 1 kod mniej, bo bundel się i tak bronił i nikt go przecież nie kupił dla DLCka, do gry, której i tak jeszcze nawet nie posiada. Producent jednak z okazji E3 podarował im DLCki traktując to pewnie jako formę marketingu samej gry, HB nic nie traci, więc dorzuciło kody
Ja nie miałem 3 F1 z tego bundla a bardzo lubię samochodówki, ale największą wartością były dla mnie tanie season passy do obu Gridów, tym samym w historycznie najniższych cenach.Skapiradlo pisze:
Ale ja nie o tym - nie piszę że bundle zły (wręcz bardzo dobry DLA OSOBY KTÓRA TYCH GIER NIE MA). Tyle że dziwne jakby ich nie miała - albo nie interesują ją samochodówki, albo naprawdę jest gimbusem wiszącym na kieszonkowym. Wszystkie te gry poza F1 2016 miałem już kupione w Steam Store albo wydaniach boksowych. Dla jednej gry nie będę jednak płacił 15$, tym bardziej że nie ograłem jeszcze F1 2015.
Te 3 główne early unlocki były tak dobre, że przy sprzedaży samych unlocków wychodziło się na zero albo nawet zarabiało, co tym samym czyniło późniejsze unlocki nieszczególnie ważnymi a przez co na takim bazarku chodziły po od 50 groszy do 3-4 zł. I to again, jak masz coś "za darmo" to ciężko wymagać by były same nieprzebundlowane AAA. Możesz unlocki rozdać na steamgifts albo znajomym i tym samym problemu nie mieć, skoro Ci nie przypadły do gustu. Na steamgifts nawet dają pełne CV za rozdawnictwo gier z tego Monthly. Ciągle używasz kontekstu "niepotrzebne" i podchodzisz do tego jakby to źle czy nawet, że to kara, że w ogóle coś dali i najlepiej jakby nie dawali. Zawsze możesz duble rozdać i zadbać o karmęSkapiradlo pisze:Revan pisze: Sam coś czuję że HBM 01.2018 będzie pierwszy i ostatni - skusił mnie wyjątkowo Quantum Break i Warhammer III które mnie ominęły na premierze: QB z powodu zamieszania z dystrybucją na początku (czasowa wyłączność dla PC w Windows Store) a Warhammer III przez niezbyt dobre recenzje. Po unlockach kiszę się jak prawie wszyscy normalnie kupujący gry z niepotrzebnym kodem na gołego Tomb Raidera 2013 i SD DE, bo każdy normalnie kupujący gry kupił je już parę lat temu.
Serio nie wiem dlaczego uparcie piszesz w ten rzucik - że to HB robi nam łaskę, że cokolwiek sprzedaje. Nie ma się co oszukiwać - to interes jak każdy inny: testowali jak mogli (łacznie z bundlami codziennymi parę lat temu) co im się najbardziej opłaci (producentom gier też) i wyszło że ludzie chcą kota w worku (HBM) z podpiętą kartą jak na konsolach i gołe wersje gier bez DLC w zwykłych bundlach. Co do podchodzenia racjonalnie: coraz częściej właśnie tak do tego podchodzę i po prostu nie kupuję bundla jeśli brakuje mi 1 czy 2 gier z całości, a zdarza się to niestety coraz częściej. Z Hope for Orphans też zasadniczo interesuje mnie tylko Rising Storm 2: Vietnam ale nie na tyle by płacić 15$, tym bardziej że odpuściłem go na ostatniej Winter Sale przez małą szansę na to że ogram, a to gra tylko pod multi.