Znajomy poprosił mnie co bym zerknął i zerkam...
Odpalam 2-3 sekundy wyłącza się.
Płyta: M4N68T-M LE V2
Procek: nie wiem nie uruchomił się ale był to phenom x3
Karta: radeon 7770
Ram: GR1600D364L9/2G
Zasiłka: Seasonic ss-430Hb
Reszta nieistotna... Odpiąłem totalnie wszystko zostawiłem sam procek i płytę, efekt ten sam, 2 sekundy i wyłącza się. Zasiłekę wykluczam sprawdziłem na Corsair ax850 i efekt ten sam. Płytę wyciągnąłem na zewnątrz co by nie przywierało nic do obudowy, dalej 2-3 sekundy i wyłączenie. Nic się nie grzeje bo nie zdąży, pastę wymieniłem pod prockiem i chipsetem... nie mam więcej pomysłów brak uszkodzeń mechanicznych (wizualnie).
Bios zresetowany
Wyłączający się komputer
- Podziękował: 1293 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Miałem już kilka takich płyt, co miały właśnie takie objawy. Włączały się na sekundy i umierały. Zastanawiam się czy nawet jakiś POST się uruchamiał, czy od razu wywalało. Jeśli nie kondy, jak kolega wyżej zasugerował, to trzeba by mierzyć napięcia, ale nie wróży to nic dobrego.
- Podziękował: 87 razy
- Podziękowania: 125 razy
Napisze cos glupiego, ale, kurcze, mi juz to w zyciu dwa razy podzialalo i jednoczesnie zdziwilo, ale sprobuj, co Ci zalezy: wyciagnij baterie z plyty glownej. Tak calkowicie, bez wsadzania nowej. U mnie na kompie i u znajmego to byl problem wielu bolaczek, glownie losowych restartow kompa. Sam tez mi zgasl pare razy, jak dobrze pamietam. Komp lepiej dziala bez baterii niz z wyczerpana.
Wiem, że może to i głupie potencjalne rozwiązanie, ale sprawdź na wszelki wypadek przewody od front panelu na którym jest przycisk od włączania. Jeżeli nie masz jak sprawdzić tego na innej obudowie, to możesz zewrzeć śrubokrętem albo czymkolwiek co przewodzi prąd piny na płycie głównej do których podpinasz włącznik. Niby głupie rozwiązanie, ale warto sprawdzić, sam się raz na takie coś nadziałem i od tamtego czasu w starym pc miałem włącznik na przycisku od restartowania