Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Dla kogoś, kogo zupełnie nie interesują chińskie bajki w postaci gier, to raczej wielkiej różnicy nie robi i wszystko wygląda tak samo :E Ogólnie zestaw bardzo fajny nawet dla ludzi którzy już trochę w tym siedzą, jak i dla osób którzy chcieliby zacząć przygodę z VN, większość z tych gier jest co najmniej dobra. Z tego co kojarzę Princess Evangile to czytadło na kilkadziesiąt godzin. No i cenowo też wypada nieźle, VN lepszego gatunku mocno trzymają cenę więc pewnie jeszcze długi czas lepszej okazji na niektóre tytuły nie będzie :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Z tego co kojarzę Princess Evangile to czytadło na kilkadziesiąt godzin.
Ano, mi ukończenie zajęło 55h. If My Heart też sporo czasu zajmuje, choć akurat edycja steamowa zbyt udana nie jest. ;p
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Kadaj pisze:
Soul Reaver pisze: nie zdziwiłbym się, gdyby to był typowy dla IG czy Grupis Ero-MangaGamer bundle.
Oj nie jest, tu nawet najsłabsze pozycje są znacznie lepsze od tego co oferuje IG choćby w takim Dharker Studio Bundle. ^^
akurat Dharker to zakupy tylko dla kart z serii anime-styled i fapowania przy słabych rysunkach oraz kiepskiej, krótkiej fabule (ta dla fapowania w sumie bez znaczenia :D), może jeszcze kilku łatwych aczików przy okazji ...

ja bundla biorę w całości, Higurashi miałem na WL, podobnie jak jeszcze 1 tytuł (ten akurat nie wiem kiedy i jak tam trafił), resztę też się obaczy. mam zaufanie do HB, że guana nie daje :D czas na Piłę I÷V w japońskim wydaniu :trollface:

P.S.
nie wychwyciłeś, że w dalszej części zdania napisałem, że raczej nie powinno to być właśnie typowe ecchi/hentai, bo choć gier jak pisałem, nie znam, więc mogę się mylić, to raczej spodziewam się zupełnie innego materiału
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

O ile jestem w stanie zrozumieć VN mocno nastawione na wybory, konsekwencje itd. i raz na jakiś czas sam mniej lub bardziej chętnie w jakieś zagram lub przejdę, tak czytadło na 60 h to już trochę przeginka. Komiksy mają lepszą kreskę a książki są nastawione na wyobraźnię, tracić 60h na ścianę tekstu i zmieniające się raz na jakiś czas obrazki, trochę zaprzecza idei współczesnego czytania z dala od ekranu monitora, w erze Kindle'a itd.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy

Mi tam osobiście bundel przypadł do gustu w głównej mierze za sprawą higurashich :D Odkąd obejrzałem animca to chciałem zagrać :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

jakoś nikt nie pisze o nowych bundlach ...
softwareowy (muzyka/film/foto): https://www.humblebundle.com/software/v ... ve-freedom
książkowy, kolejny z serii DIY: https://www.humblebundle.com/books/make ... ders-books
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Soul Reaver pisze: jakoś nikt nie pisze o nowych bundlach ...
softwareowy (muzyka/film/foto): https://www.humblebundle.com/software/v ... ve-freedom
książkowy, kolejny z serii DIY: https://www.humblebundle.com/books/make ... ders-books
W końcu to Łowcy Gier dedykowane głównie do Gier :P

Przyznam, że Vegasowy bundel wygląda lepiej niż Jingle Jam xd
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

wiesz, raz dostałem "zjebkę" za pomijanie tych bundli :P

fakt, Vegasowy bundel nawet mi się podoba, tylko ... czy ja kiedykolwiek odpalę ... ba, pobiorę instalator któregokolwiek z tych programów?
to jest tak, jak z zakupieniem kamerki sportowej - niby chciałbym móc ponagrywać coś z maratonów MTB, ale mam świadomość, że nie będzie mi się chciało tego potem ciąć, montować itp (oczywiście softu też brak, więc bundel byłby mi na rękę ;P), więc choć kręciłem się często wokół GoPro i jego klonów, ostatecznie darowałem sobie i tak też jest z tym bundlem - jak już muszę grzebać w muzyce - mam Audacity, do fotografii IrfanView, a do filmów ... Media Player Classic :trollface: a, jeszcze Xara ... do rzeczy webowych jest Notepad++ :) wspomniany soft mam jako gratis do abo na net ;P $20 to świetna cena, o ile chce się tego softu używać + mam jeszcze obawę, że jak to już kiedyś było z tymi softami od HB, są na one-time-install ... nie wiem czy tak jest i tym razem, ale nie akceptuję softu bez możliwości przeinstalowania, szczególnie w tej cenie
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Company of Heroes 2 za darmo przez 48 godzin na HumbleBundle https://www.humblebundle.com/store/comp ... e_Announce
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Company of Heroes 2! już jest właśnie free!
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

mariohyper pisze: Company of Heroes 2! już jest właśnie free!
Fajowo. Pierwszy raz dają coś czego nie mam :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Ostatnio nas bardzo rozpieszczają z tymi darmowymi grami
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Hardkor pisze: Ostatnio nas bardzo rozpieszczają z tymi darmowymi grami
Pewnie zaraz wprowadzą do nich lootboxy :trollface:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Hardkor pisze: Ostatnio nas bardzo rozpieszczają z tymi darmowymi grami
Niestety nie każdy ma okazję skorzystać -> ostatni przypadek gdy rozdawali jakieś AAA, którego nie miałem to był chyba pierwszy X-Com za głosowanie na najlepsze gry roku. On był bodajże z Mafią 2 do wyboru?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Z Mafią 2 do wyboru była Civ V, wziąłem wtedy obie :E
XCOM był bodajże rok później, nie było wtedy żadnej drugiej gry.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

serafek5 pisze: Z Mafią 2 do wyboru była Civ V, wziąłem wtedy obie :E
XCOM był bodajże rok później, nie było wtedy żadnej drugiej gry.
W sumie racja, Civ 5 i Mafia 2, w tym przypadku nie miałem Civ V. To były fajne AAA rozdawane, nieprzeorane 10 razy przez bundle i promocje.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Kontakt:

w Monthly october 2016 czyli ten z grim dawnem i slime rancherem dodali klucz steam do gierki ktora byla originsem
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

takie małe pytanie: od kiedy HB zrezygnował z wysyłania na maila kodów weryfikacyjnych logowania?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

buck pisze: takie małe pytanie: od kiedy HB zrezygnował z wysyłania na maila kodów weryfikacyjnych logowania?
Jeszcze wczoraj używałem kodu weryfikacyjnego.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Kontakt:

ja dzisiaj tez uzywalem
ODPOWIEDZ