Ubisoft Connect (Uplay) i Ubisoft Store - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
U mnie też się pojawiły brakujące Vegasy i Lockdown, support jeszcze nic nie odpisał na mój poprzedni komentarz do zgłoszenia. Widocznie udało im się usunąć błąd powodujący zniknięcie tych gier.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
pytanko do zorientowanych - czy w AC III coś poza podstawką jest warte uwagi?
- dodatki do multi mnie nie interesują
- skiny, nowe ciuszki, bronie - tak samo
- - chyba, że mają znacznie lepsze statystyki niż bazowe
ale tylko do użytku w Singlu
- chętnie przyjmę DLC fabularne, ale np jeśli chodzi o DLC Washingtona, to spotkałem się z mocno negatywnymi ocenami i chyba nie jest to nijak powiązane z podstawową fabułą serii, więc jestem gotów sobie to odpuścić, jeśli faktycznie jest "nic" niewarte
ogólnie, właśnie zaczynam przygodę z Asasynami - ograłem jedynkę (10 lat od premiery
), II, siedzę na Brotherhood, kolejna odsłona już zainstalowana, AC IV z kilkoma DLC i Rogue Deluxe w bibliotekach czekają na swoją kolej, zastanawiam się tylko, czy warto dopłacać do tego darmowego AC III, którego swego czasu przypisałem do bibl. na Uplayu
- dodatki do multi mnie nie interesują
- skiny, nowe ciuszki, bronie - tak samo
- - chyba, że mają znacznie lepsze statystyki niż bazowe

- chętnie przyjmę DLC fabularne, ale np jeśli chodzi o DLC Washingtona, to spotkałem się z mocno negatywnymi ocenami i chyba nie jest to nijak powiązane z podstawową fabułą serii, więc jestem gotów sobie to odpuścić, jeśli faktycznie jest "nic" niewarte
ogólnie, właśnie zaczynam przygodę z Asasynami - ograłem jedynkę (10 lat od premiery

- Podziękował: 33 razy
- Podziękowania: 44 razy
Ubisoft to jest jakiś porypany temat. 5 czy 6 oddzielnych stron, do których trzeba się logować + klient. W clubie wydaje mi się, że pokazuje tylko te gry, które mają osiągnięcia, czy tam dzienne zadania, systematycznie starsze gry są usuwane nawet z tego typu wsparcia. Chyba gdzieś na forum ubi można znaleźć link do listy usuniętych i najbliższych planowanych.
Nie znalazłem miejsca gdzie można sprawdzić całą listę posiadanych gier. Nie ma pewności czy gra rzeczywiście dodała się i ją masz, czy może tylko przeszła weryfikację i widzisz ją tylko ty po stronie klienta, a po formacie figa z makiem. Zainstalowanie klienta na innym kompie, żeby sprawdzić co się pojawi w kliencie, to też nie do końca rozwiązanie, bo w kliencie też nie wszystkie gry się pojawiają, mimo że tego klienta wymagają. Np. heroes 6 widzę w clubie, nie widzę w kliencie, bo go na tym kompie nie instalowałem, za to w kliencie widzę dlc, którego nigdzie indziej nie widzę. Paranoja. W życiu nic tam już nie kupię. Zbieram tylko darmówki.
Nie znalazłem miejsca gdzie można sprawdzić całą listę posiadanych gier. Nie ma pewności czy gra rzeczywiście dodała się i ją masz, czy może tylko przeszła weryfikację i widzisz ją tylko ty po stronie klienta, a po formacie figa z makiem. Zainstalowanie klienta na innym kompie, żeby sprawdzić co się pojawi w kliencie, to też nie do końca rozwiązanie, bo w kliencie też nie wszystkie gry się pojawiają, mimo że tego klienta wymagają. Np. heroes 6 widzę w clubie, nie widzę w kliencie, bo go na tym kompie nie instalowałem, za to w kliencie widzę dlc, którego nigdzie indziej nie widzę. Paranoja. W życiu nic tam już nie kupię. Zbieram tylko darmówki.
Niby tak, ale to też nie do końca hula. Poza tym chodziło o sprawdzenie poza klientem. Wracając do "nie do końca hulania". W kliencie na liście gier mam "Might & Magic Heroes VI" z ikoną DLC, a nie podstawki, pod tą samą nazwą mam klucz w miejscu, o którym wspomniałeś. To w końcu do czego to jest klucz. Na stronie klubu mam pod tą samą nazwą ikonę podstawki, żadnej informacji o posiadanym dlc.
Wracając do "ułomności" klienta i braku pewności, co w nim będzie po formacie. Zaraz po kupnie gry, trochę pograłem. Zdobywałem te ich punkciki w tych wyzwaniach klubu i odblokowałem te "użyteczne" nagrody typu broń rodowa, zwierzę rodowe, bohater rodowy Veyer i dodatkowe miejsce na cechę rodową, potem na nowym kompie nie instalowałem ubi przez długi czas, a teraz... no panie nima, zniknęło albo znikło, bo to był moment
Ubi po drodze wycofywało się ze wsparcia gry, ale nie wiem czy je przywróciło, czy o co chodzi, bo dalej te elementy są do zdobycia i zadania są. Bez znaczenia co spowodowało tę sytuację, ale tylko potwierdza chaos jaki w tych usługach ubi jest i wątpliwości, co w nich jest zapisane, a co widoczne tylko dla ciebie po stronie klienta i co zastaniesz po jakimś czasie lub formacie, a sprawdzić na jakiejś stronie ubi, żeby wyeliminować błędy komunikacji klient-serwer, nie da się.
Wracając do "ułomności" klienta i braku pewności, co w nim będzie po formacie. Zaraz po kupnie gry, trochę pograłem. Zdobywałem te ich punkciki w tych wyzwaniach klubu i odblokowałem te "użyteczne" nagrody typu broń rodowa, zwierzę rodowe, bohater rodowy Veyer i dodatkowe miejsce na cechę rodową, potem na nowym kompie nie instalowałem ubi przez długi czas, a teraz... no panie nima, zniknęło albo znikło, bo to był moment

- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Z M&M6 sytuacja jest o tyle specyficzna, że każdy pobiera to samo, jakiej wersji by nie aktywował. Po prostu kolejne patche podnoszą grę o kolejne dodatki (ikonka z uplayu zmieniała się z kolejnymi patchami). Klucze pozwalają na aktywację konkretnej zawartości.
Co nie zmienia tego, że ja jako klient nic z tego nie rozumiem, nie wiem, co mam, a co mi ubi wyłączyło, zabrało, "bo tak, bo może i mogę im naskoczyć". Z tym co piszesz, to też nie do końca tak jest, bo heroes jeszcze nie instalowałem na tym kompie, a mam ikonę dodatku w kliencie. BTW coś mi zaświtało, że ja przecież miałem 2 dlc, sprawdziłem i rzeczywiście, mam 2 kody, które zawierają podstawkę i 2 dlc (czy co one tam zawierają, bo w końcu nie wiem i nie będę wiedział dopóki nie zainstaluję gry), w kliencie widoczny tylko jeden kod, o drugim dlc ni widu ni słychu ani w kliencie ani na stronach ubi, a aktywowałem na pewno, bo pamiętam jak grałem frakcją z tego dlc.