NFS po polsku

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Hejo,

Potrzebuję pomocy graczy nfs 2015 z polską wersją językową.

Czy byłby ktoś na tyle chętny by podesłać mi pliki znajdujące się w tej ścieżce?

x:\xxxxx\Origin Games\Need for Speed\Update\Patch\Data\Win32\loc

o nazwie "pl.sb" oraz "pl.toc" ?

A jeszcze lepiej jakby cały katalog "Win32" ktoś podesłał :>

Dodatkowo SS dla lepszego zobrazowania.

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca

Witam. Mam ten sam problem ze spolszczeniem wyżej wymienionej gry. Dzwoniłem wczoraj do kontaktu Electronics Arts z nadzieją, że wytłumaczą co zrobić. Dowiedziałem się tylko, że język w grze zależy od tego, z jakiego regionu gra została zakupiona. Polecił mi zaglądnąć na stronę Answer EA. Jest tam temat o spolszczeniu, lecz jest tak zagmatwany, że masakra. Wytłumaczyłby ktoś, jak spolszczyć tę grę ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

AllegroMass1998 pisze: Jest tam temat o spolszczeniu, lecz jest tak zagmatwany, że masakra. Wytłumaczyłby ktoś, jak spolszczyć tę grę ?
No to spoko, bo ja dzisiaj dzwoniłem i kazali mi wypier*** albo kupić grę z platformy origin XD. No nie....

Daj link do tego "spalszczania".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

W tym wątku to przerabiają:
http://www.nfszone.pl/forum/viewthread. ... owstart=20

I konkluzja jest dość smutna, bo nie doszli do tego jak to spolszczyć. Ale finalnie ktoś napisał, że połączył się na czacie z Advisorem i w końcu mu zmienili region. A nie da się po prostu podmienić nazw plików? W sensie przerobić pl.sb na en.sb i pl.toc na en.toc? Może w ten sposób się oszuka grę nie zmieniając w sumie języka.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

boskiapollo pisze: A nie da się po prostu podmienić nazw plików? W sensie przerobić pl.sb na en.sb i pl.toc na en.toc? Może w ten sposób się oszuka grę nie zmieniając w sumie języka.

Właśnie po to potrzebuje oryginalnych plików pl.sb i pl.toc :P Żeby zmienić im nazwę na en.toc i en.sb - w rzeczywistości to będą pliki z zawartością plików pl.sb. :D

Chcę właśnie sprawdzić czy da się to zrobić XD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

W sprawie gier od EA powinno się napisać jakieś zbiorcze pismo do UOKiK bo to co robią jak dla mnie podpada pod dyskryminację polskiego klienta.
Skoro język polski jest razem z językiem rosyjskim to dlaczego cena nie jest taka sama jak w Rosji.
A skoro ktoś kupił technicznie najdroższą wersję czyli europejską to oprócz "standardu" angielski, niemiecki, francuski, hiszpański powinny być dostępne w tej wersji również języki polski i rosyjski.
Awatar użytkownika
Łowca

Jakby ktoś podzielił się tymi plikami publicznie w temacie, można by spróbować podmianki. Wie może ktoś gdzie znajduję się ten czat ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Dobra zarzucę tymi plikami proszę https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Awatar użytkownika
Łowca

Za godzinkę wracam z roboty to spradzę czy pójdzie. Dzięki wielkie za pliki.
Awatar użytkownika
Łowca

Niestety wywala taki błąd. Może ktoś podesłać oryginalne pliki ? Bo zamiast skopiować to wyciąłem, i bez oryginalnych plików nie odpalę gry.

https://zapodaj.net/335cb214f42d4.png.html
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

AllegroMass1998 pisze: Niestety wywala taki błąd. Może ktoś podesłać oryginalne pliki ? Bo zamiast skopiować to wyciąłem, i bez oryginalnych plików nie odpalę gry.

https://zapodaj.net/335cb214f42d4.png.html
Origin tak samo jak Steam posiada opcję napraw pliki. Uruchamiasz i samo ci te 2 pliki dociągnie.
Awatar użytkownika
Łowca

Wie ktoś może gdzie znajduję się ten czat z Advisorem ?
Awatar użytkownika
Łowca

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co do tego spolszczenia ? Można by wystosować jakąś regułkę do Advisora EA i mu wysłać, każdy by mógł z tego skorzystać.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Z tym advisorem EA gadałem, oczywiście z zagranicznej strony bo polska zacofany kraj nie dali mi takiej możliwości, wracając do tematu.
Gadałem z tym gościem i również powiedział to co polski supp EA - wal się na ryj, kup grę z naszej strony albo nara <3 i tak o to nic nie wskurałem - regionalizacja to regionalizacja - chciałem przyku****ć 15 ziko to teraz znowu wydaj :>

NinjaBeq pisze: Dobra zarzucę tymi plikami proszę https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Zarzuć jeszcze całym "Win32" i będę bardzo wdzięczny! <3 :macha: :macha: :macha:
Awatar użytkownika
Łowca

NinjaBeq - udostępniłbyś folder Win32 ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Na pocieszenie powiem, że nie ma w cut scenkach nic ciekawego co warte byłoby spolszczenia (a nawet obejrzenia :E) Język angielski w tej grze raczej nie przeszkadza, i tak większość elementów oznaczona jest obrazkami :P
ODPOWIEDZ