Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Przypominam iż jest to temat służący do czego innego.
Jeśli chcecie podyskutować lub stworzyć fanklub użytkownika Harcik to zawsze możecie założyć temat w dziale Hyde Park
:)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Proponuję możliwość podbijania gier za 50 gr (niemających takiej możliwości) raz na 2 tygodnie. Wystarczy 2 oferty za taką cenę i gra dla bazaru przestaje istnieć, chyba, że jest teraz w bundlu. Ludzie w zwyczaju mają kupować gry, które były podbijane w dość bliskim czasie, albo będące na topie w obecnych bundlach. Dużo takich ofert zalega na bazarze i się kisi tygodniami, albo miesiącami.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

tigritron pisze: Proponuję możliwość podbijania gier za 50 gr (niemających takiej możliwości) raz na 2 tygodnie. Wystarczy 2 oferty za taką cenę i gra dla bazaru przestaje istnieć, chyba, że jest teraz w bundlu. Ludzie w zwyczaju mają kupować gry, które były podbijane w dość bliskim czasie, albo będące na topie w obecnych bundlach. Dużo takich ofert zalega na bazarze i się kisi tygodniami, albo miesiącami.
Jak masz 5-15 ofert konkurencyjnych dla gry za 50 groszy to i tak nie licz na sprzedaż. Ja jak taka gra nie schodzi to wystawiam na steamgifts i problem z głowy, polecam takie rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Mam kilka ofert za 50gr gdzie jest tylko jeden konkurent oferujący za tyle samo, paradoksalnie lepiej wyjdzie podwyższyć cenę i czekać aż tamten sprzeda, w przypadku 2 ofert za 50 gr nikt niczego nie sprzeda. Na sg szkoda zachodu z grami o niepełnej wartości cv.
Edit. A może masz rację z tym sg. Te co nie mają kart tam trafią.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

1. Potrzebne jest blokada danego usera, żeby nie można było kupować od niego i on ode mnie np.. Niechodni o czarna listę, tylko blokada tak aby nie widział i nie mógł kupować ode mnie
2. Wystawianie komentarzy można było by skrócić do 7 dni, a nie że ktoś po 20 parę dni nie wystawia komentarzy, a od jednej strony dostaje się komentarz, a od drugiej czeka po miesiącu.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

witek666 pisze: 1. Potrzebne jest blokada danego usera, żeby nie można było kupować od niego i on ode mnie np.. Niechodni o czarna listę, tylko blokada tak aby nie widział i nie mógł kupować ode mnie
Skoro ktoś, kogo masz na czarnej liście, nie może kupić nic z Twoich ofert to jaka to różnica z punktu widzenia technicznego, że widzi Twoje oferty? Przecież nie dostajesz powiadomień, że ktoś przegląda Twoją ofertę. Masz swojego bazarowego stalkera? ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Chyba tak.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Nieraz już było wspominane - możliwość podbicia oferty która jest jedyna na rynku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Kimedis pisze: Nieraz już było wspominane - możliwość podbicia oferty która jest jedyna na rynku.
Hmm, jakby ci to delikatnie powiedzieć...
usunięcie możliwości podbicia oferty jedynej na rynku było bodajże ostatnią zmianą, jaką remike wprowadził w bazarze. I zdaje się, że był z niej baaardzo zadowolony. Miłej lektury
viewtopic.php?f=52&t=15574&start=340#p353055
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Dobra szansa na wyrażenie swojej opinii albo zagłosowanie na opinię, z którą się zgadzasz - https://lowcygier.pl/administracja/baza ... oskonalic/

Bez obaw - ten wątek też czytamy. Niemniej opcja głosowania na komentarz pomoże nam zrozumieć, które funkcje są najpilniejsze i powinny być zmienione w pierwszej kolejności.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Cześć, ja z chęcią bym zobaczył w gatunkach sekcję VR :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Kilka dni temu zarezerwowałem grę od użytkownika aktywnego ostatni raz 7 miesięcy temu. Raczej się jej nie doczekam. Może jakieś wygaszanie takich ofert czy coś? :P
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Z uwagi na fakt , iż obecny system reputacji w zasadzie nie działa (służy li tylko do zwiększania maksymalnej kwoty wystawienia). Proponuję system 3 strajków. Czyli, jeśli user otrzyma 3 negatywy w ciągu np. miesiąca, to jego konto automatycznie ulegałoby zawieszeniu (nie banowi!) do czasu kontaktu z moderatorami bazaru. W ten sposób, można by zaimplementować swego rodzaju auto ticket dla moderacji w przypadku takich osobników. Zwiększyłoby to bezpieczeństwo i podniosło rangę reputacji bazaru.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

MDA pisze: Z uwagi na fakt , iż obecny system reputacji w zasadzie nie działa (służy li tylko do zwiększania maksymalnej kwoty wystawienia). Proponuję system 3 strajków. Czyli, jeśli user otrzyma 3 negatywy w ciągu np. miesiąca, to jego konto automatycznie ulegałoby zawieszeniu (nie banowi!) do czasu kontaktu z moderatorami bazaru. W ten sposób, można by zaimplementować swego rodzaju auto ticket dla moderacji w przypadku takich osobników. Zwiększyłoby to bezpieczeństwo i podniosło rangę reputacji bazaru.
O ile zakład, że by były alty zakładane tylko po to, aby usunąć najtańsze oferty? Znaczy, z tym chyba już jest problem, ale to by pomogło takim osobnikom na jeszcze większą skalę i by usprawniło proceder.
Negatywa można wystawić zaraz po anulowaniu rezerwacji chwilę po rezerwacji, bez wysyłania hajsu. Do tego dochodzi fakt, że można wystawić tylko i wyłącznie negatyw albo nic, co moim zdaniem jest samo w sobie niedopracowanym pomysłem, tak swoją drogą. Lepiej by było, gdyby opcjonalnym komentarzem był po prostu neutralny zamiast negatywa. To, że transakcja nie doszła do skutku nie znaczy od razu, że źle się zakończyła przecież.

Twój pomysł chyba lepiej by działał, gdyby zamiast negatywów by były 3 uzasadnione zgłoszenia do moderacji transakcji (czyli potwierdzone jako słuszne przez strażników bazaru), wtedy by się uniknęło nadużyć. Tylko że jak jest duże przewinienie, to w sumie ban leci od razu chyba. Jak już to bym był za tępieniem altów i dawaniu bana i altowi, i dla głównego konta (bo moderacja ma chyba narzędzia, które by pomogły ustalić, kto ma alta).
Tyle że na większe śledztwa to moderancji na bazarze jest chyba po prostu za mało.

Przy okazji newsa na głównej co do propozycji zmian na bazarze pojawiały się głosy, że repa zdobywa się ciężko, ale widać są sposoby na jego szybkie zdobycie, skoro są konta, które mają 300+ w miesiąc.
Z jednej strony to jest system potrzebny, aby nieco zniechęcić kanciarzy do dojenia na większe sumy, ale z drugiej strony jak widać jest tak łatwo wykorzystać ten system, że do wysokich kwot można dojść szybko i, tak jak wspomniałeś, reputacja nie ma takiej "mocy" (z braku lepszego słowa), jaką chyba w założeniu miała mieć. Chyba.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

MDA pisze: Z uwagi na fakt , iż obecny system reputacji w zasadzie nie działa (służy li tylko do zwiększania maksymalnej kwoty wystawienia).
Służy, służy, tak jak na steamie jak cyferka większa to serce roście :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Witam
Chciałem się wypowiedzieć ponieważ temat również mnie dotyczy.
Na początku chciałem przeprosić wszystkich , którzy poczuli się zignorowani, olani lub obrażeni z mojego powodu.
W krótkim okresie czasu narobiłem masę rezerwacji, więcej niż byłem w stanie zobaczyć , sprawdzić i zakończyć a następnie wyjechałem na dłuższy urlop ok .miesiąc temu gdzie miałem bardzo kiepski internet. Wiem, że śmiesznie wygląda to tłumaczenie, ale tak było. Pozniej brakowało mi czasu by wszystko pokończyć i zawsze coś wisiało...co nie jednego łowcę pewnie doprowadziło do białej gorączki. Za to bardzo przepraszam, nie powinienem brać tyle rezerwacji skoro nie potrafiłem ich na czas zakończyć. Wziąłem sobie to do serca i zmieniłem podejście.

Rozumiem wszystkich łowców dotkniętych tym tematem. Może brakuje w regulaminie kilku potrzebnych punktów. Na podstawie swoich i waszych doświadczeń myślę, że ciekawym pomysłem byłoby wprowadzenie kilku zmian ,przykładowo :
1. Czasu zapłaty. ( Tak jak jest możliwość wybrania sposobu płatności, tak byłaby możliwość wybrania czasu oczekiwania na wpłatę )
2. Czasu który pozostał by zakończyć transakcję, dać komentarz ( przedawnione sprawy od razu dawałyby komentarz pozytywny drugiej stronie ) .

Jeszcze raz chciałem przeprosić wszystkich łowców za te niezakończone transakcje. Jeżeli jeszcze czegoś nie zakończyłem to postaram się to zrobić jak najszybciej i nie powtarzać tego procederu w przyszłości.
Byłbym bardzo wdzięczny za jeszcze jedną szansę ;)

Pozdrawiam Harcik ;)
Ci użytkownicy podziękowali harcik za ten post:
MadHunter
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

"Piekło zamarzło" :D
Pomysł co do bazaru - żeby osoby odpowiedzialne za bazar dawaly nam znać, co sądzą o naszych pomysłach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Prosta sugestia by uporządkować przedmioty w sklepie. Teraz najnowsze zmiany w przedmiocie sprawia, że przedmiot jest pierwszy nie istotne czy chodzi o przedmiot aktywny czy nieaktywny. Ja chciałbym by istniał przycisk który wywalałby przedmioty dla mnie niepotrzebne na ostatnie miejsce po jednym kliknięciu.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Coś już wiadomo jakie zmiany planujecie w nowej odsłonie bazaru? Temat z propozycjami był i cichutko.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Dajcie też możliwość wystawienia neutralnego komentarza w przypadku anulowania transakcji.

Sytuacja sprzed chwili - ktoś (nowy user, zero historii na koncie...) zamówił u mnie klucz, poprosił grzecznie o dane do przelewu po czym jakoś dwie godziny później oznajmił że niestety musi zrezygnować.
Teraz tak: jedyny komentarz jaki mogę wystawić to negatyw. Z jednej strony niby mogę dać, z drugiej - mimo wszystko szanuję za to że przynajmniej od razu napisał że rezygnuje a nie np. sobie zniknął na tydzień albo i dwa. A komentarz (w którym bym napisał po prostu co się zdarzyło) wystawić bym chciał - bo byłoby to ostrzeżenie zarówno dla niego jak i innych potencjalnych późniejszych sprzedawców. Zwracam uwagę, że w ten sposób będąc bardzo grzecznym można by przecież być recydywistą i wciąż tak zamawiać i potem się rozmyślać. A w historii nie będzie o tym ani słóweczka, bo ludziom w sumie głupio tak od razu walić z grubej rury.

Dlatego powinna być też możliwość wystawienia neutrala z opisem co i jak.
ODPOWIEDZ