Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

3 razy bundlowana a teraz czwarty raz o ile pamięc mnie nie zawodzi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

buck pisze: fun fact? Codemasters Collection na Steam kosztuje teraz 1377zł.
I to ze zniżką!
jeśli już, to ja bym raczej spojrzał na samo F1 2016
F1 2016 214,99 -75% 53,74
F1 2016 'CAREER BOOSTER' DLC Pack 7,19 -50% 3,59
sumarycznie, F1 2016 kosztował na blak frajdej sejl +/- tyle co sam ten bundel
spisałem sobie do notatnika ceny kodmastera i f1 bundla, kilka minut przed 19:00, tak na przyszłość :D
no dla mnie zaskok niesamowity, bundel wyłożony łiszlistą :D

samo F1 2011÷2016 + Micro Machines na sejlu kosztowało sumarycznie ~195 ziko. Jedyny problem - F1 to w sumie co roku prawie ta sama gra :D

przy takich samych obniżkach, jakie były jeszcze 2 godziny temu na stimie F1™ 2017 kosztował by ~116 zeta w F1 bundlu, na humblu z kuponem ~139.
Nursi pisze: GRID 2 na bazarze kosztuje 2zł, to serio tak tanio chodzi? Myślałem, że niezła gierka i będzie więcej kosztować.
Grid 2 był na HB już kilka razy (no minimum 2), w całkiem niezłych zestawach, więc się nie dziw
sam DLC pack może być więcej wart (nie wiem, nie zaglądałem jeszcze), ja też muszę go wystawić (albo Grid 2 complete :D)
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, o 20:34 przez Soul Reaver, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

bundle nie dla mnie niestety :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

Soul Reaver pisze: jeśli już, to ja bym raczej spojrzał na samo F1 2016
jest jeszcze śmieszniej: to "moja" cena na gry, których jeszcze nie posiadam. Bez zniżki: 1565zł ;)
Cały pakiet: 2171zł
http://store.steampowered.com/bundle/14 ... ollection/

Uwaga! Wktótce zwierzenia bucka w formie książkowej: Jak złotówkowe ceny na Steam wyleczyły mnie z zakupoholizmu ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

buck pisze: Uwaga! Wktótce zwierzenia bucka w formie książkowej: Jak złotówkowe ceny na Steam wyleczyły mnie z zakupoholizmu ;)
Czekam :)
szczerze mówiąc, faktycznie bardziej boli jak z konta znika 4x więcej :/

u mnie przed bundlem było ~995, mam nadzieję na tytuły, których nie posiadam w unlockach
oby w T3 nie pojawił się pierwszy lub drugi Overlord, też dośc przebundlowane na humblu
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

A ja właśnie kupiłem za 15$. Choćby dla samego Dirt Rally i F1 2016.

I mam w sumie pytanie, jako początkujący: Pisząc zablokować, macie na myśli rezerwację na bundel przy dodaniu następnych, ukrytych gier, tak? Bo ja rozumiem że nie mam co marzyć że je otrzymam skoro płaciłem teraz :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Natan pisze: A ja właśnie kupiłem za 15$. Choćby dla samego Dirt Rally i F1 2016.

I mam w sumie pytanie, jako początkujący: Pisząc zablokować, macie na myśli rezerwację na bundel przy dodaniu następnych, ukrytych gier, tak? Bo ja rozumiem że nie mam co marzyć że je otrzymam skoro płaciłem teraz :D
Jak zaplaciles 15$ to dostaniesz kazdy bonus ktory zostanie dodany pozniej
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Nie podoba mi się jedna rzecz - kupując wyższy próg niż pierwszy dostajemy F1 RACE STARS™ + Season Pass w jednym kluczu a nie w dwóch jak by sugerował 2 różne pozycje z 1 i 2 progu -> jest to jak dla mnie wprowadzenie w błąd.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Revan pisze: Nie podoba mi się jedna rzecz - kupując wyższy próg niż pierwszy dostajemy F1 RACE STARS™ + Season Pass w jednym kluczu a nie w dwóch jak by sugerował 2 różne pozycje z 1 i 2 progu -> jest to jak dla mnie wprowadzenie w błąd.
a jak kupisz 1 + doplacisz do drugiego ?;p
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

DocWho pisze:
Natan pisze: A ja właśnie kupiłem za 15$. Choćby dla samego Dirt Rally i F1 2016.

Jak zaplaciles 15$ to dostaniesz kazdy bonus ktory zostanie dodany pozniej
No proszę, tego sie nie spodziewałem. Myślałem, że bonusy będą dla wytrwałych którzy będą w stanie zapłacić większą cene jak juz progi pojda w gore. ;)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Monek22 pisze:
Revan pisze: Nie podoba mi się jedna rzecz - kupując wyższy próg niż pierwszy dostajemy F1 RACE STARS™ + Season Pass w jednym kluczu a nie w dwóch jak by sugerował 2 różne pozycje z 1 i 2 progu -> jest to jak dla mnie wprowadzenie w błąd.
a jak kupisz 1 + doplacisz do drugiego ?;p
Nie, ale pozbyłem się podstawki i aktywowałem klucz z season passem bez większego researchu -> dopiero po fakcie się zorientowałem, że muszę kupić próg dolarowy jeszcze raz z tego powodu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Natan pisze: I mam w sumie pytanie, jako początkujący: Pisząc zablokować, macie na myśli rezerwację na bundel przy dodaniu następnych, ukrytych gier, tak? Bo ja rozumiem że nie mam co marzyć że je otrzymam skoro płaciłem teraz :D
Pisząc zablokować mają na myśli wpłacenie dolara lub mniej (da się jeszcze? mniej nigdy nie płaciłem) w celu zablokowania na później ceny drugiego tiera.
Innymi słowy, załóżmy, że kupiłeś tylko pierwszy próg i, że drugi próg stał wtedy (na otwartej stronie) po 5 dolarów. Za tydzień pojawią się unlocki. W drugim progu będzie F1 2017 (ta, jasne :P). Stwierdzisz, że chcesz dopłacić do drugiego progu, ale drugi próg będzie wtedy stał po 10 dolców (z takim unlockiem? no BA :D). Ty masz to w życi, bo zablokowałeś sobie drugi próg na "piątaku", więc dopłacisz tylko cztery miast dziewięciu.
I jeszcze jedno ... zarejestrowany 29 kwi 2014 ... początkujący?? :D Co ja mam powiedzieć.

Na koniec potwierdzam, że AllStars jest w 1 kluczu, ale już Grid 2 jest w dwu osobnych
gorzej, że na bazarze nie ma AllStars SP (bo na stimie nie ma, ofkoz) :/
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

To co może być lekko niepokojące pod kątem przyszłych bundli to dodawanie DLCków do nowszych gier, których nie ma w bundlu jak i zniżek do nich w wyższych progach, bo poza tym jakby brać na tapetę stosunek jakości do ceny to bundel mega.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ten limit na kupno więcej niż jednego bundla to ilościowy, czy czasowy? Kupiłem jak była cena $ 5 USD za dolara, a tu niespodzianka, dopłat nie będzie. Próbowałem kupić drugi raz to transakcję anulowało.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Nie wiem, ale nie dalej jak wczoraj gdy dostałem giftlinka od kogoś, to przy próbie rozpakowania (pokazania klucza) mi się HB zreflektowało i zawyło że tę grę już mam i czy na pewno chcę itp itd.
Czegoś takiego nigdy wcześniej nie było, więc może coś ostatnio pozmieniali
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie wiem jak z giftlinkami, bo takowy chyba 1 czy 2 dostałem dawno temu, ale od dłluższego już czasu HB oznaczało tytuły, które już masz w bibliotece i przy próbie generowania klucza krzyczało, że utracę możliwość generowania giftlinków.

Kwestia DLC bez bazy w bundlu też mi mocno śmierdziała. Przez chwilę szukałem F1 2017 w bundlu (dirta było tam tyle, że początkowo nawet nie zauważyłem, że go nie ma). Nie chce mi się sprawdzać, ale mam nadzieję, że Dirt 4 i F1'17 nie mają już więcej DLC.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

lewriczin pisze: Nie wiem, ale nie dalej jak wczoraj gdy dostałem giftlinka od kogoś, to przy próbie rozpakowania (pokazania klucza) mi się HB zreflektowało i zawyło że tę grę już mam i czy na pewno chcę itp itd.
Czegoś takiego nigdy wcześniej nie było, więc może coś ostatnio pozmieniali
było
już jakiś czas temu (pare miesiecy) tak mialem
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ktoś może ma niepotrzebny kod na -60% dirt4 z ostatniego bundla? Z tego co widzę na bazarze kodami ze zniżką nie da się handlować.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie da się go przesłać
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

No to lipa. Dzięki za odpowiedź.