[PC] Rocket League

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Lui
Awatar użytkownika
Lui
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Jak sam napisałeś "można normalnie nawet level wbijać na grach zwykłych albo botach". Level i nic więcej. Im dłużej będziesz grał tym inny będzie level. On nic nie wnosi do Twojej rangi i nie jest powiązany z rangą internetową. Zdobywając XP nabijasz level i tyle.

Lista level:
Levele 1-9 Rookie
Levele 10-19 Semi-Pro
Levele 20-29 Pro
Levele 30-39 Veteran
Levele 40-49 Expert
Levele 50-59 Master
Levele 60-73 Legend
Levele 74-75(max level) Rocketeer

A rangi to inna sprawa i są podzielone tak:
Obrazek
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Zmiana dźwięku silnika i rocketowe radio <3
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 0

Gierka żeby się wychillować :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Podobno RL ma być spolszczony /interfejs/. Zmianę w karcie w store oznaczyli... aczki spolonizowane. Ale gra po ostatniej aktualizacji jeszcze nie. We właściwościach w bibliotece nie ma jeszcze wyboru PL. Albo mnie coś ominęło, albo trzeba jeszcze poczekać. Choć i tak mi wsio ryba.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

W związku z turniejem w Rockecie który teraz trwa można zdobywać przedmioty za oglądanie go na Twitchu. Już coś takiego było więc nie jest to nowość w RL. Coś w rodzaju suwenirów w CSie. Wystarczy połączyć konto Twitch na tej stronie https://rewards.rocketleague.com/Account/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

JACKo pisze: Podobno RL ma być spolszczony /interfejs/. Zmianę w karcie w store oznaczyli... aczki spolonizowane. Ale gra po ostatniej aktualizacji jeszcze nie. We właściwościach w bibliotece nie ma jeszcze wyboru PL. Albo mnie coś ominęło, albo trzeba jeszcze poczekać. Choć i tak mi wsio ryba.
Podobno działa już dodanie "-language=PL" do opcji uruchamiania, jeśli komuś bardzo zależy.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Kontakt:

Dodanie linijki w opcjach pomaga, ale nie polecam. Jest parę drobnych błędów, jeszcze nie są gotowi - lepiej poczekać. No i do paru tekstów trzeba się będzie przyzwyczaić. Jakiś czas temu to testowałem, więc nie pamiętam szczegółów, ale część komunikatów brzmiała nie za fajnie, choćby "epic save".
Awatar użytkownika
Łowca

Spolszczenie nie ma wiekszego sensu, skoro w grze jest 5 zdań do przeczytania.
Awatar użytkownika
Łowca

Utknąłem na PLAT 1 z ponad 1200h, chętnie z kimś na podobnej randze się poprawię. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja na Diamencie 2/3 utknąłem i nie jestem w stanie do championa już dojść :(
Awatar użytkownika
Łowca

johnnyxyz pisze: Ja na Diamencie 2/3 utknąłem i nie jestem w stanie do championa już dojść :(
Jakbyś miał dużo cierpliwości, to chętnie zagram parę meczyków i usłyszę, co robię źle poza tym, że mam zeza. :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

I tak macie dobrze... ja w 3vs3 mam stagnacje w okolicach solo-bronze/silver i standard-silver/gold. Ciężko grać z takimi co jumpa chyba nigdy nie robili. Albo afk... nie mówiąc o takich, że gra się 2vs4. A nawet wygrywając nie można mieć pewności awansu, bo już z naście jak nie dziesiąt razy wygrywając dostaje się rankdown :/ Może ja źle gram? Reporty na mnie? A może ja niepotrzebnie wysyłam reporty..? W ogóle ten system rank jest trefny, albo po prostu trafiają się smerfy... Na jednej randze/dywizji można wygrać 10:0 i można przegrać z taką ilością straconych bramek. Mimo fajnych meczy jakie się trafią - parę godzin temu wtopa w dogrywce po prawie doliczonych 10 minutach - bywa więcej meczy z "nowicjuszami" w teamie. Samemu nie jest się w stanie wygrać... głównie jak cię szturchają... Na wyższych rangach też tak jest?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

W Solo Standard w Platynie 3 nadal trafiają się osobniki, które zaczynają nagle afczyć czy grać dla przeciwnej drużyny. Po prostu trzeba reportować takich za "Unsportsmen conductship" i się nie przejmować. Normalnego 3v3 nie gram bez znajomych bo nie ma sensu.
Awatar użytkownika
Łowca

Ja też bardzo często trafiam grając 2vs2 na jakiś kolesi co nic a nic nie potrafią grać. W związku z tym jeżeli ktoś ma ochotę pograć to chętnie z kimś pograć. Moja ranga 2vs2 Platyna 3.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

1900 godzin ale w końcu się udało :macha:

Obrazek
Lui
Awatar użytkownika
Lui
Robin Hood
Kontakt:

Szukam kogoś na poziomie P3 (div 3)/D1/D2 zarówno w 2vs2 jak i 3vs3. Najlepiej z mikrofonem i discordem/ts'em. Nie gram idealnie, zdarza mi się spudłować czy też nie trafić w piłkę jak należy (czasem nawet wcale :D). Wszystko zależy od dnia :D
Jakby ktoś był chętny to zapraszać na Steam, pisać na profilu albo tu na priv :P

Jeśli nie rankedy to też chętnie pogram w modowane :D Jakieś nowe mapy jak Volleyball, Tumble, a do tego można tego dodać rumble moded :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie wiem czy już sprawdzialiście, ale od wczorajszej aktualizacji wprowadzono możliwość tworzenia turniejów i całkiem fajnie to wygląda. Wpadłem na pomysł, że może umówimy się na jakiś dzień i zorganizujemy sobie jakiś turniej my, Łowcy? :piwo:
Jeśli znalazłoby się sporo osób, można podobierać się w pary i zrobić turniej drużyn 2vs2. Jeśli nie będzie zbyt wielu chętnych chociaż coś mniejszego 1vs1.
Piszcie co o tym myslicie ;)
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Kontakt:

Czy właśnie dodali polską wersję? Wiem, że dało się ją aktywować już wcześniej, ale chyba weszła oficjalnie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

aRo pisze: Czy właśnie dodali polską wersję? Wiem, że dało się ją aktywować już wcześniej, ale chyba weszła oficjalnie.
bez ustawienia we właściwościach języka Ci nie zmieni na polski jak w niektórych grach (jak np. w ARKu) bo po wielu godzinach ten polski też jakoś dziwnie wygląda jak tak teraz sprawdziłem

ja się za to zastanawiam z jakiej okazji to dostałem 3 dekryptory dzisiaj :macha:
ODPOWIEDZ