Hm?
Sama nie lubię, że projekty są zaczynane, a potem tkwią w limbo w nieskończoność. Ale nasze gadanie nic nie da niestety. Nie jest to nowa sytuacja, a coś co ciągnie się latami. Więc wolę napisać że nic się nie zmieni, niż zaczynać 46 stronę dyskusji, która i tak do niczego nie poprowadzi do czasu aż remik nie rozpocznie swoich kolejnych projektów i wtedy może wróci do bazaru.
Sama mam teraz problem z trzymaniem transakcji bez komentarzy przez kilka tygodni i wolałabym to zakończyć jak najszybciej.
Sugestie i pomysły (Bazar)
- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
Tak już wczuwając się w rolę administracji coś co dla nas może okazać się mała *klikklak*, dla nich może być długim grzebaniem w kodzie. Chociażby dodanie punktu regulaminu, że po 2 tyg od ciszy, trzeba wystawić pozytywa. No dobra albo pogrzebać w kodzie i system by automatem wystawiał albo dużo osób reportowałoby to do adminów, a ci mieliby zapierdziel. A jak słychać oni maja inne projekty. Wniosek? Zatrudnić więcej osób. Jak nie z wiedzą (bo ci poszli do nowego projektu) to może do samego bazaru i rozwiązywania spraw na nim?
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Jakie znowu 2 tyg? Uważasz, że jak ktoś(normalni bazarowicze, a nie keyshopowi Janusze) kupuje grę na bazarze, to dodaje ja na daną platformę po dwóch tygodniach? 48h na zapłacenie, 48h na wysłanie klucza/gifta, 48h na wystawienie komentarzy(technicznie zamyka to ofertę), to jest max jaki uważam powinien być w regulaminie. Jeśli ktoś będzie potrzebował więcej czasu na zapłacenie, to zawsze może zapytać przed rezerwacją(jest na to zresztą praktycznie gotowy punkt, reg. IV p.3). Nawet już pełna treść wiadomości na mailu z transakcji by nie była tak odczuwalna, bo chcąc nie chcąc, ten leń jednak będzie musiał wystawić komentarz i zakończyć ofertę. Raczej nikt nie chce przytulić ostrzeżenia/bana na bazarze, a tym bardziej nie robi jednorazowych zakupów. Także nie potrzeba tymczasowo nic grzebać w kodzie bazaru. Wystarczy dodać te punkty i problem z grubsza rozwiązany, a na poprawkę bazaru kiedyś przyjdzie czas. Na ten moment płacić można kiedy się chce, wysyłać klucze kiedy się chce, transakcji kończyć nie musowo, no wolna amerykanka. Ogólnie jest to ciekawe, że administracja na to przyzwala. Nawet potencjalnego złodzieja trudno by było określić, bo oficjalnie może wysyłać klucze w nieskończoność, heh.Hardkor pisze: Tak już wczuwając się w rolę administracji coś co dla nas może okazać się mała *klikklak*, dla nich może być długim grzebaniem w kodzie. Chociażby dodanie punktu regulaminu, że po 2 tyg od ciszy, trzeba wystawić pozytywa. No dobra albo pogrzebać w kodzie i system by automatem wystawiał albo dużo osób reportowałoby to do adminów, a ci mieliby zapierdziel. A jak słychać oni maja inne projekty. Wniosek? Zatrudnić więcej osób. Jak nie z wiedzą (bo ci poszli do nowego projektu) to może do samego bazaru i rozwiązywania spraw na nim?
Instytucja autonegatywa by sie przydała dla osób, które nie wystawiają notorycznie komentarzy na bazarze... Mi 1 transakcja wisi już 2 miesiące i póki co zero odzewu... kolejne wiszą dopiero kilka dni, więc jest nadzieja...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Nie wiem czy juz byl moze taki pomysl ale mozna byc zrobic cos takiego ze po wejsciu w dana gre na bazarze jest rowniez guzik typu "dodaj ogloszenie" z gra ktora sie posiada. taki skrot. przy ogladaniu innych ogloszen nie trzeba pozniej wchodzic na "dodaj ogloszenie" wpisywac tytul gry i dopiero wystawiac gre.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Czemu teraz jest po kilka ofert jednej gry w wyszukiwaniu na bazarze? Jakiś błąd czy celowo zrobione? Lepiej było jak w wyszukiwaniu była tylko jedna, najtańsza oferta danej gry, a w niej odnośniki do droższych ofert. Teraz taki trochę śmietnik się zrobił.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
Pytanko mam - czy taki był faktycznie zamysł, że nie można wysłać wiadomości do osoby z blacklisty? Kompletnie tego nie rozumiem :/
Transakcja otwarta, dopominam się o komentarz, ale nie wolno mi, bo "zblackowałem" swojego "partnera biznesowego". Zakładam, że działa to w obie strony, czyli jeśli ten ... lekko "zapominalski" kupujący w końcu zlitował by się i chciał wystawić komentarz, to pewnie jemu zrobić tego też nie wolno, bo jest na mojej blackliście? Innymi słowy, muszę odblokować go i ryzykować, że znowu coś u mnie kupi?
Transakcja otwarta, dopominam się o komentarz, ale nie wolno mi, bo "zblackowałem" swojego "partnera biznesowego". Zakładam, że działa to w obie strony, czyli jeśli ten ... lekko "zapominalski" kupujący w końcu zlitował by się i chciał wystawić komentarz, to pewnie jemu zrobić tego też nie wolno, bo jest na mojej blackliście? Innymi słowy, muszę odblokować go i ryzykować, że znowu coś u mnie kupi?
- Podziękował: 123 razy
- Podziękowania: 478 razy
- Kontakt:
Nie musisz go usuwać z czarnej listy by mógł wystawić Ci komentarz i na odwrót. Czarna lista blokuje tylko wysyłanie wiadomości i możliwość kupowania/sprzedawania z danym userem. Podejrzewam że chodzi o harcika. xD Jeśli tak, to daruj sobie jakie kolwiek pisanie wiadomości do niego. Nic Ci to nie da. Odczyta sobie na mailu i będzie udawał że jeszcze nie odczytał. Niereformowalny całkowicie. Jak by to ode mnie zależało, to bym mu zrobił urlop od bazaru.Soul Reaver pisze: Pytanko mam - czy taki był faktycznie zamysł, że nie można wysłać wiadomości do osoby z blacklisty? Kompletnie tego nie rozumiem :/
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Dla mnie od pewnego czasu jest obojętne, czy jest komentarz, czy nie ma. Klucz wysłany, kasa otrzymana, lub pieniądze wysłane, klucz otrzymany, reszta mnie za bardzo nie obchodzi. Może sobie wisieć w nieskończoność. Nie sprzedaję 300 gier naraz , żeby mi to jakoś blokowało ilość.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
Dzięki Ci dobry człowieku bez przyszłości
(Twój awatar wprawia mnie w dobry humor
)
To jest bardzo dobra wiadomość.

To jest bardzo dobra wiadomość.
I co to wnosi do tematu? Gdyby każdy miał taki poziom jaki masz Ty, to pewnie większości zwisała by kwestia komentarzy. Ale niestety większość musi w jakiś sposób dożebrać się tych punkcików, by móc wystawiać oferty w wyższych cenach / kupować droższe tytuły na bazarze.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, o 17:58 przez Soul Reaver, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 1293 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
A może po prostu każdy niech mu spamuje codziennie o komentarz i się zlituje? Pisałem do niego, obiecał, wystawi jak wróci z roboty, jakby nie mógł od razu tego zrobić. Co za kolo... To było z tydzień temu - oczywiście do dziś cisza. A cóż, będę mu spamować.