Zamawianie z Amazonu

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Witajcie
Planuje sobie zakupić 3 albumy rapera NF. Niestety w Polsce nikt nie sprzedaje jego płyt z tego co wiem (chyba, że się mylę), więc zostaje kupno za granicą. Dokładnie chodzi o płyty Mansion, Therapy Session i Perception. Samemu zamawiałem może z 2 razy z wszelkich amazonów, więc słabo się orientuje jak zrobić to najtaniej dlatego liczę na waszą pomoc. Patrzyłem na amazony wszystkie i wychodzi dość drogo (płyty owszem po 7-10 euro za sztukę, czyli jak w PL), ale wysyłka bardzo droga po 20 euro nawet (mimo, że napisane jest, że wysyłka 4.5 euro) to liczą jakbym każda płytę kupował osobno albo nawet więcej liczą sobie. Na każdym amazonie drogo wychodziło. Sprawdzałem na adres kolegi z Niemiec (co jakiś czas wraca do PL to by mi płyty podrzucił, a oszczędziłbym na wysyłce ale *zad*, z niemieckiego amazonu wysyłka do Berlina to koszt 9 euro). Niby darmowa wysyłka jest jak zamówię z PRIME (mogę aktywować), ale nie wiem czy tylko od Amazonu czy pośrednich sprzedawców też (bo kupuje od osób, które tylko sprzedają przez amazon). Patrzyłem też na ebay i nawet tanio wychodzi, bo tylko 2 euro wysyłka i ceny płyt spoko, ale czy jest tam możliwość kupna i by wysłano w 1 paczce (oczywiście z 1 sklepu) ? Kompletnie nie znalazłem tam opcji koszyka, tylko od razu kup teraz. Może ktoś więcej zamawia z tych sklepów i mógłby jakoś pomóc lub doradzić?
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

A na stronie tego goscia nie ma takiej opcji ? Czy na jakims innym bandcampie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Mix pisze: A na stronie tego goscia nie ma takiej opcji ? Czy na jakims innym bandcampie.
Tego gościa? Tzn ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Na eBayu jakoś w tym (albo w zeszłym) roku podręczniki kupiłem, bodaj dwie sztuki od jednego sprzedawcy - dostałem w jednej paczce i tak też zapłaciłem.
Aaa, to nie jest tak przypadkiem, że w .pl nie ma koszyka? Ja robiłem zakupy na .co.uk i tam jest "add to cart" :]
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Niriles pisze: Na eBayu jakoś w tym (albo w zeszłym) roku podręczniki kupiłem, bodaj dwie sztuki od jednego sprzedawcy - dostałem w jednej paczce i tak też zapłaciłem.
Aaa, to nie jest tak przypadkiem, że w .pl nie ma koszyka? Ja robiłem zakupy na .co.uk i tam jest "add to cart" :]
A nie mam pojęcia, myślałem, że ebay jest jeden po prostu i tylko tłumaczone jest XD
ODPOWIEDZ