Ale wiesz dlaczego cena spadła, nie?
Spoiler:pokaż
No i? Wcześniej był cały czas przeceniany i w granicy 8zł-10zł można było w sklepach kupić... a na Bazarze po 20 stało... Whats your point? Zaprzeczasz swoim wcześniejszym słowom. Przecież to, że jest bundlu nic nie powinno znaczyć, tak samo jak w przypadku ciągłych obniżek.
Całe wasze wywody biorą w łeb jeśli zauważycie drobny fakt, że na bazarze sprzedają gry rożne osoby. Serio. To nie jest jeden sprzedawca pod setka nicków.HangmansTree pisze:No i? Wcześniej był cały czas przeceniany i w granicy 8zł-10zł można było w sklepach kupić... a na Bazarze po 20 stało... Whats your point? Zaprzeczasz swoim wcześniejszym słowom. Przecież to, że jest bundlu nic nie powinno znaczyć, tak samo jak w przypadku ciągłych obniżek.
Hangmans chłopie... :załamka:
A co to ma wspólnego?lewriczin pisze:Hangmans chłopie... :załamka:
A może tak chwilę pomyśleć.
sytuacja nr. 1 - gra jest tylko w obniżce
Żeby taka gra się pojawiła na bazarze, ktoś musi kupić w obniżce, potem dodać swoją marżę i wystawić (kiedyś) odpowiednio drożej.
Podkreśliłem słowo musi ponieważ jest to świadoma decyzja pójścia w biznes. Czyli robią to zawodowi lub przynajmniej sezonowi handlarze. A tacy za półdarmo zazwyczaj nie sprzedają.
sytuacja nr. 2 - gra jest w bundlu
Tu również, może być jak powyżej - czyli świadomy zakup całego bundla, a potem sprzedaż z marżą.
Ale tutaj również mamy całą hordę zwykłych ludzi (zwykłych czyli nie zawodowych handlarzy) którzy zwyczajnie zakupują bundle by w nie grać (lub farmić whatever) przy czym zostają im "resztki" które już mają/nie są nimi zainteresowani. Takie resztki rzucają hurtowo na rynek często za dosłownie grosze.
Rozumiesz już teraz na czym polega fundamentalna różnica między zachowaniem cen gier z bundli a zwykłych przecen?
Ale Ty na prawdę nie rozumiesz, że obecnie masz to co na PT, bo są takie oferty, tylko znikają dość szybko(naprawdę dobre oferty na PT też znikały migiem tak naprawdę) + dodatkowo to co na G2A czy innych tego typu stronach, bo są też ludzie którzy próbują sobie zarobić?HangmansTree pisze: A co to ma wspólnego?
Jak kupił ktoś w przeciągu roku czy dwóch na wyprzach, czy w bundlu (bo chyba była... była, Nov 25, 2015) to może sobie dorzucić marżę ale nie kurna 10 krotną wartość produktu... przynajmniej nie tu na Bazarze (cały czas piję do tego czym Bazar miał być)....
teraz koledzy "rozumieją"... bo już mi się nie chce z Wami spierać. Jak grochem o ścianę. Ja tu piszę o tym, że bundlówki i nie tylko chcą sprzedawać po 20-40zł a Wy swoje blblabla... Gdybym chciał tego rodzaju ceny to mam keyshopy i inne G2A/kinguiny.
I dlatego marudzę bo nie mam już tu tematów w których taki Aarklash ciągle by kosztował kilka złotych, a nie 20 czy 25. Zatrzymajcie sobie Bazar jak chcecie, tylko mi nie pier*&*&^e, ze mam alternatywę, bo takiej do PT już nie ma.
120 000 nakładu, sprzedaż połowa z tego (maj 2017). Teraz jeszcze kwestia tego ile osób kupuje tylko dla pełnych wersji i ile osób kupi dla Kijka.
Ale w czym problem? Skoro jest taniej w PKK, to bierz z PKK. Nikt nie przystawia ludziom pistoletu do głowy i każe brać z bazaru. Nie podoba ci się oferta gościa, nie kupuj.Jino pisze: Ja chciałem kupić Borderlands 2 GOTY i jest 1 kopia wystawiona za 40 zł
Gdzie w pomarańczowej kolekcji jest za 31 i często w tejże można 2 gry kupić w tej cenie, po napisaniu tego faktu sprzedawca odpisał że kupił grę w "gorszych czasach" i taniej nie sprzeda.
Janusz biznesu nie ma co, ale to też gość co ma Kijek za więcej niż CDA więc można to skomentować tylko sarkastycznym Haha.
Pozdro
Angrenbor pisze:Ale w czym problem? Skoro jest taniej w PKK, to bierz z PKK. Nikt nie przystawia ludziom pistoletu do głowy i każe brać z bazaru. Nie podoba ci się oferta gościa, nie kupuj.Jino pisze: Ja chciałem kupić Borderlands 2 GOTY i jest 1 kopia wystawiona za 40 zł
Gdzie w pomarańczowej kolekcji jest za 31 i często w tejże można 2 gry kupić w tej cenie, po napisaniu tego faktu sprzedawca odpisał że kupił grę w "gorszych czasach" i taniej nie sprzeda.
Janusz biznesu nie ma co, ale to też gość co ma Kijek za więcej niż CDA więc można to skomentować tylko sarkastycznym Haha.
Pozdro
W tym że takie oferty psują rynek. Wystawi janusz biznesu za 30 cebulionów, przyjdzie drugi wystawi za 20 i w tym momencie przychodzi normalny człowiek który chce sprzedać tego Kijka z CDA bo już go ma jak był w bundlu więc drugi mu nie potrzebny. Patrzy na ceny i wystawia za 15 zł. Tym sposobem cena nigdy nie osiąga realnego i opłacalnego minimum za który warto daną grę kupić.