nie mogę się zalogować

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam, założyłem konto , dostałem link aktywacyjny. Próbuje kupić jakąś grę na bazarze. dostaje informacje zeby zalogować sie przez steam, no to loguje się, pojawiają się 3 kroki. W pierwszy wpisuje swoją nazwę użytkownika czyli romeck, daje zapisz i 2 kroku nr 2 informacja że na moje konto został wysłany link aktywacyjny, sprawdzam , jest jakiś link, aktywuję , wracam do rezerwacji i w kółko to samo. CO JEST NIE TAK?

ps; próbowałem też na różnych przeglądarkach i nic. Ten bazar jest do kupowania czy patrzenia ? :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Musisz się zalogować swoimi danymi logowania STEAM, nie forumowymi. Do aktywacji konta na bazarze potrzebujesz konta na forum łowców gier (którym właśnie napisałeś post) i nieposzlakowanej opinii konto steam, którym się logujesz już bezpośrednio na bazarze.

Ma to swoje uzasadnienie w tym, że nie będzie się opłacało bawić oszustom w oszukiwanie, gdy nie będą mogli użyć już zbanowanego konta steam do logowania na bazarze następnym razem. I takie tam.
Awatar użytkownika
Łowca

Ale problem w tym że właśnie coś jest nie tak. Jestem na stronie oferty na jakąś grę. klikam zaloguj by dokonać zakupu. wchodzi stronka z :Logowanie
Zaloguj się przez Steam i rozpocznij sprzedawanie oraz kupowanie na Bazarze!
klikam ikonkę steam. Otwiera się strona steam, pokazane są moje dane logowania (wieloletnie konto z setkami gier, bez żadnych jakichs negatywów czy cosć). klikam "Zaloguj". Przenosi mnie spowrotm na stronę bazaru: https://bazar.lowcygier.pl/user/confirm.

Krok 1

Podaj swoją nazwę użytkownika z forum Łowców Gier. Zwróć uwagę, że nazwa użytkownika musi być identyczna z nazwą na forum. W innym przypadku nie będziesz w stanie się zalogować.

Zaznaczam akceptuje oba regulaminy. wpisuje nazwę swoje konta na forum czyli romeck. i daje: "Zapisz nazwę użytkowika". przenosi mnie na Krok 2

Na Twój adres e-mail został wysłany link aktywacyjny.

Potwierdź adres e-mail, aby zarejestrować swoje konto.

i tyle, nic tu nie mogę kliknąć. Przychodzi po jakiejś chwili jakiś link na moj email. Klikam w nim aktywuj i nic się nie dziej, Krok 2 nie przechodzi na krok3. jak zacznę od nowa to znów dochodze do kroku 2 :) . Wygląda że Bazar jest od patrzenia a nie kupowania :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Może spróbuj w ustawieniach profilu na forum podać prawidłowy profil steam? Czyli: 76561198016479728
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

@romeck
Jak nic się nie dzieje po kliknięciu w link jaki na mail dostałeś to skopiuj go i wklej w pasek adresu przeglądarki. Pamiętaj iż musisz mieć wszystkie opcje konta Steam ustawione na publiczne oraz w razie czego wyłącz blokery reklam na czas rejestracji.
Awatar użytkownika
Łowca

ok już się udało w końcu za którymś razem jak kliknąłem link aktywacyjny na mailu przeniosło mnie na krok 3 :) dzięki
Awatar użytkownika
Łowca

Witam
Też mam problem z logowaniem, klikam zaloguj się przez STEAM, w STEAM wpisuję swoje dane, ZALOGUJ i przenosi mnie do bazaru i dalej nie jestem zalogowany. I tyle, nie wiem co zrobić dalej.

Edit:

Teraz zauważyłem informację u góry:

Rejestracja zablokowana. Aby zarejestrować to konto Steam, musisz posiadać na nim co najmniej 5 gier. Kontynuuj polowanie na gry i wróć gdy uda ci się osiągnąć wymagany limit.

Nie wiem o co chodzi, ale nie mam 5 gier tylko 105...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Może dodaj prawidłowe konto steam do profilu na łowcach i ustaw je jako publiczne.
Awatar użytkownika
Łowca

Ja również nie mogę się zalogować, ale problem w tym, że nie przychodzi mi link aktywacyjny na e-maila.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

blazej480 pisze: Teraz zauważyłem informację u góry:
Rejestracja zablokowana. Aby zarejestrować to konto Steam, musisz posiadać na nim co najmniej 5 gier. Kontynuuj polowanie na gry i wróć gdy uda ci się osiągnąć wymagany limit.
Dałeś zły link do konta stem.
http://steamcommunity.com/id/blazej480/
daje rezultat:
"Error Sorry!
An error was encountered while processing your request:
The specified profile could not be found."

Sprawdz jeszcze raz jak masz ustawione custom ID na steamie.
Awatar użytkownika
Łowca

blazej480 pisze: Witam
Też mam problem z logowaniem, klikam zaloguj się przez STEAM, w STEAM wpisuję swoje dane, ZALOGUJ i przenosi mnie do bazaru i dalej nie jestem zalogowany. I tyle, nie wiem co zrobić dalej.

Edit:

Teraz zauważyłem informację u góry:

Zauważyłem, że nie masz wprowadzonego prawidłowego ID steam. Żeby ID steam był taki, jak twój login musisz wejść na swoje konto steam, przejść na "zobacz profil" następnie "edytuj profil" i w polu " Niestandardowy (http://steamcommunity.com/id/blazej480/
Awatar użytkownika
Łowca

Nie dostaję maila weryfikacyjnego po kroku drugim. Co mogę robić źle?
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

bunchofducks pisze: Nie dostaję maila weryfikacyjnego po kroku drugim. Co mogę robić źle?

Na początek dodaj porawnie profil steam na łowcach ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Dzięki, już nieaktualne, po prostu lądowały w spamie :P
Zablokowany