Karty Steam - wątek ogólny
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 43 razy
- Kontakt:
Pewnie czeka ten sam los wszystkie studia co wydawały tylko gry po to aby mieć zysk z kart i rozdawali je wszędzie za darmo . Ja jestem na Tak. Im mniej krapu na Stimie tym lepiej.
Wyjaśnienie wywalenia ich gier z steama https://twitter.com/MellowOnline1/statu ... 8395438082
- Podziękował: 35 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Kiedyś raz na kilka dni przeglądałem najnowsze premiery w poszukiwaniu ciekawych tytułów, odkąd zamknęli greenlighta mi się odechciało. Tyle barachła to chyba nawet na Google Playu nie ma.
A tak się cieszyliście z zamykania greenlighta 

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Wpisowe miałoby więcej sensu jakby było bezzwrotne. Jakby przestali zarabiać na tym syfie, to by przestali go wrzucać. A tak wystarczy że kilkaset osób zapłaci kilka centów "bo tanie" "4fun", tfurca dostaje zwrot wstępnej wpłaty i interes się kręci.
- Podziękował: 45 razy
- Podziękowania: 134 razy
- Kontakt:
UnnyWorld i Wanderland to darmówki, co mają karty. Za friko są po jednym packu do każdej (to co na głównej). Kiedy (i dlaczego nie) zaczną wypadać karty, bo mi się nawet w spisie odznak nie pojawiły? A chyba powinny?
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
W przypadku gier F2P karty wypadają tylko, jeśli zakupiono do nich dodatki bezpośrednio na Steamie. Jeśli dobrze pamiętam to za każde 10$ dostawało się jedną. Jeśli więc nie kupowałeś DLC to nic nie dostaniesz.
Możesz też wymienić na gry na tej stronce, przelicznik nie jest super, ale jako uzupełnienie kolekcji pozbywając się i tak niechcianych kart to nie jest to zła opcja:
https://pro-z.org/
https://pro-z.org/
Myślę że nikt nie pójdzie na taki deal, bo to kompletnie nieopłacalne, niektóre karty z gier są warte po 260 gemów za sztukę, po 55 gemów mało kto by się "schylił" jakby leżały na ulicy.krzykr pisze: Jak ktoś ma zamiar przerabiać karty od boba czy innego śmiecia na klejnoty (warte 2 klejnoty), to ja te karty wymianie na gemy po korzystniejszym przeliczniku czyli doliczając 1 gem do każdej karty (3 gemy), nie podlega to targowi jak suma się nie będzie zgadzać to się nie wymienię, klejnotów mam aż 55 więc ograniczony handelek...
Zobacz sobie po ile stoi worek gemów na steamie, który zawiera 1000 gemów, potem sobie podziel to przez 20 by otrzymać ~ 50 gemów, które oferujesz. I chcesz za to blisko 20 kart, podziel sobie to co Ci wyszło przez ilość kart i zapytaj się sam siebie czy komuś by to się opłaciło, skoro może sobie wyrobić odznakę albo wymienić na inne gry na https://pro-z.org/
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Dostałem ostrzeżenie by nie pisać tutaj więc nie będę pisać, odpowiem tylko na temat opłacalności, też uważam, że to nieopłacalne ale sam steam wycenił kartę do briliand boba za 2 gemy więc ja z tym polemizować nie będę kto chce to zmieli kto nie chce to tak jak piszesz wymieni tam albo gdzie indziej.
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Tyle tylko że to jest wycena wyciągnięta z... pewnej mrocznej części ciałakrzykr pisze: Dostałem ostrzeżenie by nie pisać tutaj więc nie będę pisać, odpowiem tylko na temat opłacalności, też uważam, że to nieopłacalne ale sam steam wycenił kartę do briliand boba za 2 gemy więc ja z tym polemizować nie będę kto chce to zmieli kto nie chce to tak jak piszesz wymieni tam albo gdzie indziej.
Prawdziwa wycena karty w gemach wynosi tyle ile trzeba na nią zużyć boostera. Przykładowo jeśli boosterek na tą grę wynosi 600 gemów, to jedna karta kosztuje 200 gemów. A to i tak obliczenie nie uwzględniające szansy na dropa folii. To że sztim potem za zutylizowanie i przerobienie tak zrobionej karty potrafi płacić tylko 2 gemy to tylko klasyczna pułapka na jeleni bo naprawdę rzadko się opłaca przerabiać karty na gemy - a jeśli już, to prawie zawsze alternatywą jest market.