Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Ta, albo zgiń 2546 :D.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Pewnie czeka ten sam los wszystkie studia co wydawały tylko gry po to aby mieć zysk z kart i rozdawali je wszędzie za darmo . Ja jestem na Tak. Im mniej krapu na Stimie tym lepiej.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Niech zwiększą kwotę za publikację na steamie do np. 500 Usd, to i ilość shitu się zmniejszy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Wyjaśnienie wywalenia ich gier z steama https://twitter.com/MellowOnline1/statu ... 8395438082
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Kiedyś raz na kilka dni przeglądałem najnowsze premiery w poszukiwaniu ciekawych tytułów, odkąd zamknęli greenlighta mi się odechciało. Tyle barachła to chyba nawet na Google Playu nie ma.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

tigritron pisze: Niech zwiększą kwotę za publikację na steamie do np. 500 Usd, to i ilość shitu się zmniejszy.
Nie zmniejszy. Dodaj jedno zero i opłatę 1/5 wpisowego. To by odstraszyło nawet te szemrane ruskie grupki mafijne od łatwego prania chajsu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

A tak się cieszyliście z zamykania greenlighta :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Wpisowe miałoby więcej sensu jakby było bezzwrotne. Jakby przestali zarabiać na tym syfie, to by przestali go wrzucać. A tak wystarczy że kilkaset osób zapłaci kilka centów "bo tanie" "4fun", tfurca dostaje zwrot wstępnej wpłaty i interes się kręci.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

UnnyWorld i Wanderland to darmówki, co mają karty. Za friko są po jednym packu do każdej (to co na głównej). Kiedy (i dlaczego nie) zaczną wypadać karty, bo mi się nawet w spisie odznak nie pojawiły? A chyba powinny?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Niriles pisze: UnnyWorld i Wanderland to darmówki, co mają karty. Za friko są po jednym packu do każdej (to co na głównej). Kiedy (i dlaczego nie) zaczną wypadać karty, bo mi się nawet w spisie odznak nie pojawiły? A chyba powinny?
W przypadku gier F2P karty wypadają tylko, jeśli zakupiono do nich dodatki bezpośrednio na Steamie. Jeśli dobrze pamiętam to za każde 10$ dostawało się jedną. Jeśli więc nie kupowałeś DLC to nic nie dostaniesz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 34 razy

brillant bob i slengstery nie maja juz wspolpracy z valve a karty nadal dropia. co mam z takimi kartami zrobic ? tylko na klejnoty przerobic ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Albo na klejnoty zamienić albo się wymienić z kimś i zrobić odznakę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Możesz też wymienić na gry na tej stronce, przelicznik nie jest super, ale jako uzupełnienie kolekcji pozbywając się i tak niechcianych kart to nie jest to zła opcja:
https://pro-z.org/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Ja jako karciarz... chętnie donejta przyjmę ;) Też mogę jakąś gierkę z Dollar Bundle dać... :D
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

JACKo pisze: Ja jako karciarz... chętnie donejta przyjmę ;) Też mogę jakąś gierkę z Dollar Bundle dać... :D
Tam nie ma tylko szrotu z Dollar Bundli.
Jakiś czas temu wziąłem np. Operation Caucasus (REMOVED RARE GAME) -> pokaż mi inne miejsce, gdzie można obecnie tą grę zdobyć.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Revan pisze: Tam nie ma tylko szrotu z Dollar Bundli.
Jakiś czas temu wziąłem np. Operation Caucasus (REMOVED RARE GAME) -> pokaż mi inne miejsce, gdzie można obecnie tą grę zdobyć.
Ta gra to jest szrot :) Ale faktem pozostaje, że strona jest całkiem zacna i to najlepszy pomysł na wymianę bezużytecznych kart czy tanich boosterów.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Angrenbor pisze:
Revan pisze: Tam nie ma tylko szrotu z Dollar Bundli.
Ta gra to jest szrot :) Ale faktem pozostaje, że strona jest całkiem zacna i to najlepszy pomysł na wymianę bezużytecznych kart czy tanich boosterów.
90% obecnej biblioteki steama to szrot a tu przynajmniej masz trudno dostępny szrot a to dla kolekcjonerów ważne.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

krzykr pisze: Jak ktoś ma zamiar przerabiać karty od boba czy innego śmiecia na klejnoty (warte 2 klejnoty), to ja te karty wymianie na gemy po korzystniejszym przeliczniku czyli doliczając 1 gem do każdej karty (3 gemy), nie podlega to targowi jak suma się nie będzie zgadzać to się nie wymienię, klejnotów mam aż 55 więc ograniczony handelek...
Myślę że nikt nie pójdzie na taki deal, bo to kompletnie nieopłacalne, niektóre karty z gier są warte po 260 gemów za sztukę, po 55 gemów mało kto by się "schylił" jakby leżały na ulicy.
Zobacz sobie po ile stoi worek gemów na steamie, który zawiera 1000 gemów, potem sobie podziel to przez 20 by otrzymać ~ 50 gemów, które oferujesz. I chcesz za to blisko 20 kart, podziel sobie to co Ci wyszło przez ilość kart i zapytaj się sam siebie czy komuś by to się opłaciło, skoro może sobie wyrobić odznakę albo wymienić na inne gry na https://pro-z.org/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Dostałem ostrzeżenie by nie pisać tutaj więc nie będę pisać, odpowiem tylko na temat opłacalności, też uważam, że to nieopłacalne ale sam steam wycenił kartę do briliand boba za 2 gemy więc ja z tym polemizować nie będę kto chce to zmieli kto nie chce to tak jak piszesz wymieni tam albo gdzie indziej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

krzykr pisze: Dostałem ostrzeżenie by nie pisać tutaj więc nie będę pisać, odpowiem tylko na temat opłacalności, też uważam, że to nieopłacalne ale sam steam wycenił kartę do briliand boba za 2 gemy więc ja z tym polemizować nie będę kto chce to zmieli kto nie chce to tak jak piszesz wymieni tam albo gdzie indziej.
Tyle tylko że to jest wycena wyciągnięta z... pewnej mrocznej części ciała
Prawdziwa wycena karty w gemach wynosi tyle ile trzeba na nią zużyć boostera. Przykładowo jeśli boosterek na tą grę wynosi 600 gemów, to jedna karta kosztuje 200 gemów. A to i tak obliczenie nie uwzględniające szansy na dropa folii. To że sztim potem za zutylizowanie i przerobienie tak zrobionej karty potrafi płacić tylko 2 gemy to tylko klasyczna pułapka na jeleni bo naprawdę rzadko się opłaca przerabiać karty na gemy - a jeśli już, to prawie zawsze alternatywą jest market.
ODPOWIEDZ