Nie mogę aktywować Xbox Live Gold - 12 Months Card

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Mam problem
Kupiłem ostatnio konsolę Xbox One S z angielskiego sklepu microsoft (promocja znaleziona na łowcach). Konsola dla dziecka, więc pomyślałem, że dokupię subskrypcję xbox live gold i tak też zrobiłem. Zakupiłem ją również korzystając z łowców ze strony GamesDeal.com. Kod, który dostałem nie działa zarówno gdy wpisuję go konsoli jak i przez stronę microsoftu. Wyskakuje następujący błąd:

You can’t acquire this item in your currently selected language. Change your language region in Settings or go to microsoft.com//redeem.

Próbowałem zmienić lokalizację w konsoli na angielską hiszpańską i cały czas to samo. Napisałem oczywiście do supportu gamesdeal jednak czekam już drugi dzień i zero odezwu z ich strony.
Piszę, ponieważ może ktoś z was miał kiedyś podobny problem i udało mu się go jakoś rozwiązać.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Yep, mialem to samo. Wielkiej filozofii nie przedstawie, ale napisze moje rozwiazanie.

Zarowno konsole jak i konto MS mialem ustawione na jezyk ang. Region Polska, ale wszystko w opcjach jezykowych po ang. Kupilem golda na muve, bo mam paranoje, ze jak kupie w nieoficjalnym zrodle to mi konto zablokuja (tak w ogole jest to mozliwe?). No ale jezyk ang, gold w polskim sklepie i ten sam blad. Wpisywalem kod przez konto MS na kompie, bo nie chcialo mi sie na konsoli tyle klepac. Pomogla zmiana jezyka na polski tylko w koncie MS na pc. Na konsoli nadal wszystko jest i bylo po ang.

Wiec lokalizacja nie ma nic do rzeczy. Wg mnie jezyk konsoli/konta musi sie zgadzac z jezykiem sklepu/regionu, w ktorym to kupiles. I wklepuj na pc na koncie MS, bedzie szybciej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Dzięki
Zadziałało :) :piwo:
Temat do zamknięcia
ODPOWIEDZ