Wasze sugestie i pomysły
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Przydałaby się opcja oznaczania danego newsa jako przeczytany, co powodowałoby przyciemnienie tak jak "zakończona", albo żeby można było usuwać newsy (tylko dla swojego konta) żeby był krzyżyk przy każdym newsie w prawym górnym rogu newsa tak jak w oknach windowsa
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Nie, ale fajnie by było jakby takie coś się znalazło na Łowcach
Oznacz jako przeczytane chyba gdzieś widziałem, ale nie pamiętam gdzie
Byłby porządek, nie przeglądałbym 2 razy tego samego, coś co mnie nie interesuje lądowałoby w koszu, no idealna opcja jak dla mnie

Byłby porządek, nie przeglądałbym 2 razy tego samego, coś co mnie nie interesuje lądowałoby w koszu, no idealna opcja jak dla mnie

Nie wiem czy to jest dobry ku temu temat, ale chcę poruszyć temat Konkursu z odgadywaniem gier w comiesięcznym Humble Bundle Monthly.
Brałem w tym konkursie póki co 2 razy
przez ostatnie 2 miesiące, ale nie ukrywam, że ostatni przypadek mnie trochę zniesmaczył i zdemotywował by brać udział w tej zabawie dalej.
Mianowicie organizator dopuszcza do puli zgadywanych tytułów ujawniane co miesiąc około 2 tygodnie przed każdym bundlem Humble Bundle Originals.
Te tytuły to nie są jakieś tam plotki i przecieki, ale oficjalne stanowiska Humble Bundle, umieszczane przeważnie na Twitterze i to nie ma nic do odgadywania.
Organizator używa argumentów typu "ja tego tytułu nie znałem" i "każdy mógł go podać". I wszystko spoko, sam bym go z pewnością podał jakby wyjaśnione w poście konkursowym, że taki tytuł w ogóle jest brany pod uwagę. A to jest tylko DRM free zapchajdziura, o której wiadomo na długo przed startem bundla a nie steamówki, na które tak naprawdę każdy czeka.
Pomijam fakt, że biorąc pod uwagę Originalsy, konkurs zamienia się nie w zgadywanie, ale w zwykły wyścig, kto pierwszy ten lepszy.
I cała zabawa nie ma sensu, przynajmniej jeśli bierzemy tu pod uwagę jakąkolwiek logikę względem pierwotnych założeń.
I nie wiem jak inni, ale jeśli jutro znowu będą brane pod uwagę Originalsy to ja sobie daję spokój.
Popatrzcie sami na najnowsze posty użytkowników pod ostatnim konkursem :
https://lowcygier.pl/administracja/konk ... /#comments
Z tego co widzę to inni forumowicze mają podobne stanowisko do mojego.
Sam odgadłem miesiąc temu Stories Untold, ale nie traktujcie tego jako jakiejś osobistej gównoburzy, bo ktoś typował przede mną Banner Sagę 2, więc i tak bym nie wygrał.
Brałem w tym konkursie póki co 2 razy

Mianowicie organizator dopuszcza do puli zgadywanych tytułów ujawniane co miesiąc około 2 tygodnie przed każdym bundlem Humble Bundle Originals.
Te tytuły to nie są jakieś tam plotki i przecieki, ale oficjalne stanowiska Humble Bundle, umieszczane przeważnie na Twitterze i to nie ma nic do odgadywania.
Organizator używa argumentów typu "ja tego tytułu nie znałem" i "każdy mógł go podać". I wszystko spoko, sam bym go z pewnością podał jakby wyjaśnione w poście konkursowym, że taki tytuł w ogóle jest brany pod uwagę. A to jest tylko DRM free zapchajdziura, o której wiadomo na długo przed startem bundla a nie steamówki, na które tak naprawdę każdy czeka.
Pomijam fakt, że biorąc pod uwagę Originalsy, konkurs zamienia się nie w zgadywanie, ale w zwykły wyścig, kto pierwszy ten lepszy.
I cała zabawa nie ma sensu, przynajmniej jeśli bierzemy tu pod uwagę jakąkolwiek logikę względem pierwotnych założeń.
I nie wiem jak inni, ale jeśli jutro znowu będą brane pod uwagę Originalsy to ja sobie daję spokój.
Popatrzcie sami na najnowsze posty użytkowników pod ostatnim konkursem :
https://lowcygier.pl/administracja/konk ... /#comments
Z tego co widzę to inni forumowicze mają podobne stanowisko do mojego.
Sam odgadłem miesiąc temu Stories Untold, ale nie traktujcie tego jako jakiejś osobistej gównoburzy, bo ktoś typował przede mną Banner Sagę 2, więc i tak bym nie wygrał.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
I w sumie tyle w temacie tak naprawdę.
Wartość gry czy to, czy sztim, czy origin czy drm-free nie ma znaczenia, liczy się fakt, że trzeba zgadnąć, a nie wpisać już znany, a argument "ja nie znałem i każdy mógł podać" jest bezsensu kompletnie.
Skoro każdy może podać, to może trzeba podawać główną grę z monthly

Zgadzam się, że coś takiego niweluje sens, bo to bardziej się zmienia w wyścig, kto pierwszy wklepie znany od dwóch tygodni tytuł.
Najdziwniejszy jest brak jednoznacznego stanowiska w tej sprawie-> bo były chyba tylko 2 przypadki, gdy faktycznie ktoś wygrał Originalsem a te są przecież znane wcześniej od zawsze.
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Pełna zgoda panowie. Przy okazji zgadywanek do lipcowego monthly (pierwsza wygrana Originalsem) pisałem remikowi w komentarzu, że Original jest zawsze znany wcześniej ale jak widać olał temat, bo sytuacja się powtarza xD. Myślę, że jedynym rozwiązaniem jest podawać Orginal w typach i ewentualnie liczyć, że się trafi jakąś drugą grę 

Ja tak z innej beczki. Może propozycja na forum już padła (jeśli tak to sorrki) ale według mnie przydadny byłby mechaniz który powiadamia nas np. na maila o promocj na daną grę która nas interesuje. Dajmy na to że użytkownik wyraża chęc na takie coś i wpisuje nazwy gier na które poluje. Każdy post o nowej promocj zostaje opisany dodatkowym tagiem zawierającym tytuł gry. Na końcu automat wysyła maile do zainteresowanych osób daną grą.
Z podobny systemem spodkałem się na fly4free. Bardzo fajnie to działa.
Jasne może i jest z tym trochę zabawy i programowania ale efekt jak dla mnie będzie wymierny
Ewentulanie moża poszukać w necie gotowych rozwiązań do zaimplementownia lub napisać do fly4free
Z podobny systemem spodkałem się na fly4free. Bardzo fajnie to działa.
Jasne może i jest z tym trochę zabawy i programowania ale efekt jak dla mnie będzie wymierny

Ewentulanie moża poszukać w necie gotowych rozwiązań do zaimplementownia lub napisać do fly4free
Jakby nie patrzeć na Salenauts masz system powiadomień o promocjach gier z wishlistyTheRizzy pisze: Ja tak z innej beczki. Może propozycja na forum już padła (jeśli tak to sorrki) ale według mnie przydadny byłby mechaniz który powiadamia nas np. na maila o promocj na daną grę która nas interesuje. Dajmy na to że użytkownik wyraża chęc na takie coś i wpisuje nazwy gier na które poluje.

Zdecydowana większość postów o pojawiających się darmówkach jest w dziale : " Gry darmowe - TYLKO LINK + OPIS", co zgodnie z regulaminem tematu uniemożliwia dialog, chyba, że chce się otrzymać ujemną reputację, co zresztą kilka razy mi się zdarzało.
No bo co innego można zrobić? Jedyna chyba opcja to zacytować post i skopiować cytatu i wkleić do wątku "Gry darmowe/gry freeware - komentarze". Tak dzisiaj zrobiłem i ostatni post w temacie był z 23 października.
Jak dla mnie to jest bardzo nieintuicyjnie zrealizowane pod kątem możliwości prowadzenia zwykłego dialogu w celu dopytania o szczegóły akcji rozdawniczej.
No bo co innego można zrobić? Jedyna chyba opcja to zacytować post i skopiować cytatu i wkleić do wątku "Gry darmowe/gry freeware - komentarze". Tak dzisiaj zrobiłem i ostatni post w temacie był z 23 października.
Jak dla mnie to jest bardzo nieintuicyjnie zrealizowane pod kątem możliwości prowadzenia zwykłego dialogu w celu dopytania o szczegóły akcji rozdawniczej.
Remike, zadowolony z historycznego wysypu komentarzy i zapewne historycznego ruchu na stronie? xD
A co myślicie, żeby założyć Discord Łowców Gier?
Pamiętam wątek na Disqus, gdy miały wejść złotówki. Tyle tego ludzie pisali i ciągle trzeba było odświeżać. Na Discord wszystko szło by automatycznie (łącznie z całym spamem
)
Dodatkowa przewaga to lepszy kontakt, rozmowy na bieżąco oraz ... boty. Do Steama jest już przynajmniej kilka, a napisać też można swojego (sam jednego napisałem).
W sumie można takowy założyć samemu jako inicjatywa oddolna. Pytanie czy Administracja czegoś takiego nie potępi?
Pamiętam wątek na Disqus, gdy miały wejść złotówki. Tyle tego ludzie pisali i ciągle trzeba było odświeżać. Na Discord wszystko szło by automatycznie (łącznie z całym spamem

Dodatkowa przewaga to lepszy kontakt, rozmowy na bieżąco oraz ... boty. Do Steama jest już przynajmniej kilka, a napisać też można swojego (sam jednego napisałem).
W sumie można takowy założyć samemu jako inicjatywa oddolna. Pytanie czy Administracja czegoś takiego nie potępi?