Głośniki

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Hey , nieznam sie zbytnio na głośnikach a planuje jakieś kupić wiec zwracam sie do was o rade :macha:

Hajs jaki chce przeznaczyćto około 300 zł Mają sie sprawdzać dobrze MUZYKA>OGLADANIE>GRANIE dzieki za wszelką pomoc .
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Kupiłem z pół roku temu takie:

M-880 Microlab
Obrazek

Jestem bardzo zadowolony :tak:

Fajny ciepły basik, ale nie tak "agresywny" jak np. w Creativeach, soprany wyraźne i bardzo miłe dla ucha, dodatkowo możliwość regulacji na przednim panelu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja zamieniłem 5.1 na 2.1 (z braku miejsca), a jakiś czas temu 2.1 na 2.0. Do muzyki to najlepsze rozwiązanie. Zresztą lepsze dwie porządne kolumny niż dudnienie + 2 pierdzidełka.
Genius SP-HF1800A - polecam.
http://pclab.pl/art52777-27.html - tu masz moje źródło :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja jakiś czas temu kupiłem głośniki fenda r30bt i jestem bardzo zadowolony i też mogę je śmiało polecić.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Sven SPS-702
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ja od jakiegoś czasu również polecam Microlaby. Firma 10x mniej znana niż jakieś lipne Creative, a dźwięk 20x lepszy. Zachęcony m. in. tym artykułem, kupiłem Microlab FC-330. Wyglądają tak:

Obrazek

Kosztują ok. 260 zeta. Dźwięk świetny, szczególnie dla kogoś kto nie lubi się bawić equalizerem. Z minusów mogę wymienić dość krótkie kable oraz brak włączenia z przodu. To drugie szczególnie mi przeszkadza. Nie ma żadnych pilotów czy innych, a włączony głośnik, na którym nic nie gra jest zaskakująco głośny. Dlatego wygodny włącznik z przodu bardzo by się przydał.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Mam identyczne microlaby jak emkas i szczerze je polecam:) Tylko u mnie głośnik kiedy nic nie gra,nie jest głośny
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

@up, nawet o 2 w nocy, jak masz wyłączone wszystkie inne sprzęty, to go nie słyszysz? U mnie słychać wyraźnie, ale może właśnie się dowiedziałem, że z moim egzemplarzem jest coś nie tak :-)
Awatar użytkownika
Łowca

keiran pisze: Genius SP-HF1800A - polecam.
Także polecam te geniusy, mam je od ponad 4 lat i nadal świetnie działają (tylko wtedy kosztowały 180 zł).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Też powoli myślę o upgrade głośników i po małej analizie sytuacji myślę, że najlepszą opcją zbierającą mnóstwo pozytywnych opinii jest https://www.morele.net/glosniki-kompute ... 000-36447/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Myślę, że jak to u Creative - w porównaniu do możliwości są za drogie. To jednak małe komarki w porównaniu do wyżej proponowanego sprzętu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Emkas pisze: @up, nawet o 2 w nocy, jak masz wyłączone wszystkie inne sprzęty, to go nie słyszysz? U mnie słychać wyraźnie, ale może właśnie się dowiedziałem, że z moim egzemplarzem jest coś nie tak :-)
Tak,nic nie słychać,ale miałem kiedys taki problem w creatiwach co ty,więc wiem jakie to musi być irytujące dla Ciebie
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

Taka rada dla autora tematu ponieważ we wpisach się pojawiają zestawy 2;1:

Zanim zdecydujesz się na zestaw 2.1, sprawdź dokładnie czy masz faktycznie dobre miejsce na ustawienie subwoofera, jeśli ma leżeć byle gdzie, gdzieś w komorze w biurku itd. to odpuść i skup się na zestawie 2.0.

2.1 źle ułożone w muzyce zawsze zagra gorzej niż zestaw 2.0 w podobnej kwocie cenowej.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

forby pisze: Też powoli myślę o upgrade głośników i po małej analizie sytuacji myślę, że najlepszą opcją zbierającą mnóstwo pozytywnych opinii jest https://www.morele.net/glosniki-kompute ... 000-36447/
Mam od niedawna i polecam. U mnie była to przesiadka z zestawu 2.1 Logitech'a (w zasadzie 5.1 ale nie korzystałem ze wszystkich satelitek ;)), który niestety miał zbyt mocny jak na mój gust bas (dźwięk z kolumn
stawał się wystarczająco wyraźny przy ustawieniach głośności, które sprawiały, że od basu trzęsły się ściany).
Musiałem je co prawda nieco wyregulować bo i tutaj bas był za mocny ale po ustawieniu basu na ~25% i sopranu na ~55% grają wyśmienicie. Dźwięk jest bardzo czysty i wyraźny, głośniczki nie zajmują wiele miejsca i porządnie wyglądają. Jedyną wadą, o której wspomina zresztą większość recenzji jest, to że po jakimś czasie głośniki same się wyłączają jeśli nie dociera do nich żaden sygnał, a po wybudzeniu potrzebują kilku sekund zanim zacznie płynąć z nich dźwięk.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Jeśli chcesz 2.0 do Twoich zastosowań to nie znajdziesz nic lepszego niż Edifiery RT1600 T3 albo Microlaby Solo6c, 2 obecnie najlepsze i najczęściej polecane zestawy w okolicach 300 zł, na te pierwsze często promki są na morelach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

Od biedy można szukać jakichś monitorków vintage :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Pozwolę sobie odświeżyć temat... szukam głośnika bezprzewodowego do oglądania filmów za niezbyt wygórowaną cenę. Czytałem dobre opinie o Anker Sound Core, czy to dobry wybór? Czy kupując na amazon.de będą naliczone jakieś dodatkowe opłaty (wysyłka jest ponoć darmowa)?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Jeśli można polecić coś innego, to w cenie wg mnie przyzwoitej możesz sobie sprawić to:
Philips BT110B/00
https://www.euro.com.pl/glosniki-przeno ... b-00.bhtml
(daję link do Euro, bo tam jest pełny opis, ale znajdziesz tez gdzie indziej).
Kupowałem 2 takie, bo bardzo fajnie działają. Są bardzo głośne jak na tylko 4W mocy, jak się go puści na full, to na całym piętrze muzykę słychać (pod warunkiem, że nic innego nie gra równocześnie). I bardzo mocny bass ma, jak na takie maleństwo. A na przecenach mają tak ze 30 zł taniej. Ogólnie warto. Z tego co widzę, to ten powyżej ma 2x3W, więc będzie stereo, to chyba jedyna poważna różnica.
Awatar użytkownika
Łowca

Witam polecam moje ogłoszenie:
https://www.olx.pl/oferta/glosniki-2-1- ... 79fcdfa895
a sprzedaję bo zmieniłem na taki sam model, ale 5.1.
Doliczając przesyłkę spokojnie zostanie Tobie jeszcze połowa kasy :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

@UP
Dzięki za propozycję, ale szukam głośnika stereo. Zastanawiam się czy warto wydawać tyle kasy na Anker Sound Core (według zagranicznych portali jeden z najlepszych modeli do 50$) czy kupić coś tańszego, np. Zoee S1 albo Doss Sound Box Color :?:
ODPOWIEDZ