PayPal

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

Coś długo nie mogą przywrócić doładowań błyskawicznych.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Ja chyba wczoraj albo przedwczoraj wieczorem doladowalem i nie bylo problemu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Ostatnio często padają te doładowania.
Mi czasem przeglądarka szwankuje i sam PP nie chce działać ;) Pewnie sprawa różnych wtyczek blokujących niechciane skrypty itp. Nieraz sam reset browsera starcza, a czasem wystarczy przez tryb incognito wejść na stronę. Przez te bezpieczeństwo to można nerwicy się dorobić ;)
Awatar użytkownika
Łowca

A widzicie, faktycznie jak się blokera wyłączy to działa - dziwne, w końcu blokery poprawiają bezpieczeństwo, a ich wyłączenie to bezpieczeństwo znacząco ogranicza, no ale ok. Dobrze, że mnie poinformowaliście (może coś ciekawego się trafi w monthly to będzie można coś odkupić na bazarze:)).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

A zauważyliście ile banków przybyło do szybkich doładowań. Nawet t-Mobile wróciło.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 0

U mnie nadal nie działa opcja błyskawicznych doładowań. Przy dodaj środki przesyła na przelew tradycyjny.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Jak to jest z tymi (pod)kontami walutowymi w paypalu?
Mam podstawowe w złotówkach. Jeśli założę dodatkowe w dolarach albo euro, teraz ktoś do mnie śle z zagranicy w danej walucie przelew to rozumiem że sprawnie dostanę dolce albo eurasy (zależy jakiej użył)?

A potem, czy będzie używane konto walutowe do zakupów wpierw (jeśli na nich będę miał walutę)?
Da się podpiąć konto walutowe z polskiego banku pod walutowe subkonto w paypalu i robić potem wypłaty bezpośrednio w danej walucie?

Wszystkie pytania oczywiście po to, żeby móc pohandlować z kimś czasem ale unikając przewalutowań w paypalu (które jak wszyscy wiemy są złodziejskie).

Z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Masz jedno konto i mozesz miec na nim jakie chcesz waluty i mozesz jaka chcesz walute ustawic na główną , mozesz podlaczyc tez konto walutowe np euro ustawisz walute glowną na paypalu euro to tak bedzie pobieralo Ci z banku .
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Jeśli ktoś do ciebie wysyła w obcej walucie, to albo on musi coś ustawić przy przelewie (albo może ty w ustawieniach, nie jestem pewien teraz) bo inaczej dostaniesz przewalutowanie na twoją główną walutę, zamiast na subkonto w walucie nadawcy.

edit:
https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/websc ... ve-outside

Tak to szło.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Monek22 pisze: mozesz podlaczyc tez konto walutowe np euro ustawisz walute glowną na paypalu euro to tak bedzie pobieralo Ci z banku .
Hm, jesteś pewien? Pytam bo zgodnie z tym
https://www.paypal.com/pl/selfhelp/arti ... je-faq1189
Aby wypłata mogła dojść do skutku, Twój rachunek bankowy musi być prowadzony w złotówkach.
Wiec ponawiam pytanie: czy komuś udało się, tu w Polsce, przelać bezpośrednio środki z/na Paypala z/na swoje konto w obcej walucie (i bez żadnego przewalutowania)?
Niriles pisze: Jeśli ktoś do ciebie wysyła w obcej walucie, to albo on musi coś ustawić przy przelewie (albo może ty w ustawieniach, nie jestem pewien teraz) bo inaczej dostaniesz przewalutowanie na twoją główną walutę, zamiast na subkonto w walucie nadawcy.
Ok, czyli podsumowując: można dokładać subkonta w innych walutach (euro, dolary). Jeśli chcemy zapłacić bezpośrednio w euro/dolarach musimy wpierw ustawić tę konkretną walutę jako domyślną, tak?
Pytanie: ile ten proces trwa i czy można go w razie czego łatwo i szybko odwrócić?
Tyle że to jest stare okienko (w starym designie), w tym nowym zakładam że też to jest ale - dwa że to jest chyba przy sprzedaży a ja w sumie bardziej przewiduję, jak by to ująć, rozszerzenie liczby rodziny i znajomych tyle że teraz też na całym świecie :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Poszperałem trochę w necie.
Wygląda na to że na dzień dzisiejszy jedyne co daje podkonto walutowe to możliwość
a) przyjęcia paypalem środków w tej walucie (nie do końca wiadomo w których trybach: sprzedaży czy też "rodzina i przyjaciele")
b) płatnością tą walutą ale raczej tylko gdy jest ona zdefiniowana jako domyślna i gdy masz coś na koncie walutowym LUB można podobno podpiąć też kartę walutową (jest to jednak wyższa magia która nie zawsze chce zadziałać)

Niestety, nie można ani wpłacać ani wypłacać w innej walucie niż PLN na konto walutowe w polskim banku.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Kudu pisze: U mnie nadal nie działa opcja błyskawicznych doładowań. Przy dodaj środki przesyła na przelew tradycyjny.
U mnie na odmianę link do kolejnej strony błyskawicznego doładowania (niebieski przycisk "doładuj teraz") był nieklikalny. Pomogło odpalenia gołego IE bez żadnych wtyczek i adblockerów (pod FF i Chrome z nimi domyślnie włączonymi nie działało). Pewnie zadziała też tryb incognito z wyłaczonymi wtyczkami. Po raz pierwszy coś takiego mi się zdarzyło od ponad 5 lat. Gdyby nie posty wyżej byłbym przekonany że mają po prostu awarię błyskawicznych doładowań.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Co wy macie za dodatki albo filtry poinstalowane, że jakieś czary takie?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Nie wiem jak inni, ale zauważyłem że PP mi mocno blokował uBlock Origin. Blokował popupa czy cuś. Ale mam lepszy zamiennik... uMatrix.
Awatar użytkownika
Łowca

Mi też. A wcale niekoniecznie uMatrix jest lepszy, ma więcej opcji, ale dynamiczne blokowanie ma też uBlock Origin, a że i tak jest to upierdliwe, szczególnie jak po restarcie skasują się ustawienia i trzeba konfigurować od nowa to moim zdaniem uBlock jest lepszym wyborem jeśli chodzi o bezpieczeństwo i wygodę użytkowania.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Pewnie pamiętacie zeszłoroczną akcję z kuponami -500jenów. W tym roku również odbywa się Tokio Game Show.
http://www.4gamer.net/games/116/G011659/20170921080/
Kompletnie nie czaję o co chodzi z tymi kabinami. Ponoć jutro się to wyjaśni.
Mam nadzieję, że będą to kupony dla wszystkich, jak w zeszłym roku.
https://twitter.com/paypal_jp/status/910716412926205952

Edit:
Kupony przeznaczone tylko do nintendo shopu (-500JPY) dostępne są tu: https://www.paypal.com/jp/webapps/mpp/o ... UZ7VMA7T56

Edit2:
Dajcie znać, jak uda wam się dorwać url'a do kuponu.
Tak wygląda ten kupon na miejscu :
Obrazek
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2017, o 22:17 przez McSnake, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Tak przy okazji tych kuponów, to naszło mnie takie przemyślenie.
Ogólnie paypal nas raczej nie lubi, jeśli chodzi o te kupony, ale póki było euro na sztim, to się podbierało ewentualnie Helmutom.
Teraz ma być PLN, więc pewnie nici z dodatkowych hajsów :cry:

@up a to nie dalszy ciąg tego https://nintendosoup.com/japan-use-payp ... tch-eshop/ :?:
Tutaj ktoś opisał metodę, jak wydoić niby https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch ... _nintendo/
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Obrazek
Kupon zawiera QR code, czyli pewnie dokładnie tak jak w zeszłym roku, dostępny dla wszystkich, którzy mają url'a.
W tym roku -500 jenów przy zakupie za conajmniej 1500 jenów.

Nadal nie mam linku do kuponu. Pomóżcie w poszukiwaniach, japońska języka to trudna języka :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Chyba na ten kod w obieg będziesz musiał poczekać do jutra, bo z tego linka co dałeś wynika, że na razie dla publiki to jest zamknięte (coś jak na gamescom, że na początku są dni, że tylko dziennikarze i mieszkańcy Kolonii mogą się tam ładować :trollface: ).
23-24 niby ma być oficjalnie otwarte, wtedy pewnie będą te kody na wszystko, normalnie dostępne na paypal z tego linka, co dałeś (na dole tej strony 4gamer jest nawet odsyłacz do PP, ale na razie obowiązuje switch - chyba jutro ma być ten kupon, na który czekasz).
Chyba nic więcej nie wygmeram.

Z ciekawszych rzeczy, to miesiąc temu dawali kupon na łącznie 2000
http://www.4gamer.net/games/116/G011659/20170801012/
:trollface: :tak:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

U japonczykow cebula tez mocna.
Ktos juz sprzedaje te kupony: https://item.mercari.com/jp/m90591838915/
Szkoda ze ten QR code taki niewyrazny.