Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja bym się ucieszył z możliwości wystawiania ofert kupna i z ukrywania starych,nieaktywnych ofert :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Jak dla mnie przydałaby się możliwość ustawienia "urlopu" na bazarze, tak aby kupujący otrzymywał informację, że sprzedający jest aktualnie niedostępny i gra zostanie wysłana po jakimś tam czasie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Zmień treść automatycznej wiadomości. Ja tak zrobiłam przez ostatnie 1,5 tygodnia ; D

Chociaż kupujący musi też mieć możliwość bezproblemowej rezygnacji z zakupu. Bez sensu żeby musiał czekać 2 tygodnie na klucz warty 50 gr, jak może dostać od kogoś innego od razu lub dopłacając kilka groszy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

Niech ktoś pomyśli nad zmianą czasu między jednym a drugim komentarzem u tego samego sprzedającego lepiej jakby było 12 godzin zamiast 24 godzin. Kupiłem u jednej kobiety 7 gier, czyli żeby ona dostała dostała swoje 7 punktów musi czekać 7 dni chyba to trochę długo.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 99 razy
Podziękowania: 198 razy
Kontakt:

adamfpp pisze: 2) po tygodniu (dwóch?) z automatu leci pozytywny komentarz (w obie strony), żeby nie było sytuacji, gdzie czekasz nie wiadomo ile na odpowiedź; czyt. ktoś weźmie klucz ale komentarza nie wystawi.
Popieram. Bądź co bądź bazar z założenia miał nie być dla Januszów biznesu, a jak się trafi na handlarza, który przed wystawieniem komentarza chce najpierw odsprzedać z zyskiem klucz na innym portalu, to lipa trochę.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Pff, jak o tym mówiłem na samym początku bazaru to usłyszałem, żeby wystawić tamtemu komentarz bo to odblokowuje miejsce do wystawiania, a resztę olać. I dyndają mi już takie 4 transakcje. Jedna ma już 6 miesięcy, inna jest od "zawodowego" handlarza kluczami, który pewnie czeka aż mu na g2a albo innym kinguinie zejdzie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Jeśli chcecie zamknąć transakcje, które długo 'wiszą' (ponad miesiąc) to mogę zrobić to ręcznie ale stracicie szansę otrzymania/wystawienie komentarza. Wystarczy zgłosić ją do moderacji. Jednak miejcie na uwadze iż nie zwiększy wam to limitu 2 identycznych gier na konto.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Wpadłem na pomysł jak wyróżnić gierki które wcześniej wystawiałem a później się wymieniłem z innym użytkownikiem (na rozwiązanie systemowe raczej się nie doczekam 3 kolorek na niepotrzebne gry) Po prostu zaznaczam jako nieaktywna i daję maksymalną kwotę za gierkę jako, że nie odsprzedaje HB to i u mnie cena będzie odpowiednie wykrzyknikiem by nie wystawiać ponownie danej gry.

Przydała by się jeszcze ostrzeżenie gdy wystawia się 2 kopię tej samej gry (czy jesteś pewien 2 kopia czy coś)!. Zdarzyło mi się parę razy i teraz wiszą jako nieaktywne a kluczyk tylko jeden.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: (...)stracicie szansę otrzymania komentarza.(...)
Przecież właśnie o ten komentarz tu chodzi -.- Repu się samo nie nabije, ech.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Uszanowanko, nie czytałem 40 stron wątku więc bardzo możliwe, że sugestia już się przewinęła:

proponuję dać sprzedającemu możliwość zmiany statusu transakcji na "Otrzymałem płatność". W momencie, gdy kupujący nie zmieni sam z siebie statusu, sprzedający nie ma możliwości "ominąć" tego kroku i samemu zmienić na "Wysłałem klucz" i musi czekać, aż kupujący się połapie, że musi zmienić status. Jasne, "wystarczy" się o to upomnieć, ale moim zdaniem bez sensu cała fatyga gdy można by było po prostu umożliwić to sprzedającemu. Nie ma możliwości nadużywania tego, bo po co sprzedający miałby bez powodu zmieniać na "Otrzymałem płatność" w momencie kiedy tak się nie stało, więc minusów posiadania takiej możliwości przez sprzedającego nie widzę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Te Battlerite'y na bazarze to tylko darmowa wersja Lite z rozdawnictw a ludzie sprzedają ją jako full po kilkanaście złotych, co jest co poza faktem cebulactwa, sprzedawaniem niewłaściwej pozycji i wprowadzaniem w błąd. Dopisek, że to wersja Lite w opisie nie zmienia faktu, że to przeginka. Zrozumiem sprzedawanie darmówek po te 1-2 zł, ale 13-15 zł?
Na steamgifts wszystkie giveawaye tego typu są od razu zgłaszane i kasowane, wydaje mi się, że tu powinno być podobnie. ID steamowe się nie zgadza ze sprzedawanym przedmiotem i tyle.
Pomijam fakt, że są to oferty od samych aktywnych forumowiczów poniżej 10 postów :P .
https://bazar.lowcygier.pl/offer/79643
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest możliwość dodania systemu operacyjnego, na którym jest możliwe odpalenie gry? Oraz oczywiście dodać to przy filtrowaniu gier?

Teraz przeszukując bazar, klikam w linka do steama i tam sprawdzam możliwość odpalenia na innych platformach. Osobiście przez 90% czasu korzystam z linuxa i szukam gier, które mają wsparcie dla tego systemu. Taki dodatek znacznie ułatwiłby mi przeszukiwanie bazaru.
Awatar użytkownika
Łowca

Można dodać opcję wystawienia "paczki gier" tak aby za przysłowiową złotówkę pozbyć się niechcianych gier. Ja mam masę tego z bundli i wiszą gdzieś w czeluściach internetu a może by komuś się przydały
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Zawsze możesz rozdać innym, czy to na sg, czy tutaj w temacie z kluczykami. Jak z wszystkich bundli, które kupiłeś za 100 zł stracisz 3 zł na niesprzedanych kluczykach, to chyba się nic nie stanie, co :D ?
Awatar użytkownika
Łowca

Pomysł: zgłoszenie chęci kupna danej gry - przycisk i tyle. Bez ceny i innych rzeczy. Dla gier które aktualnie nie mają ofert lub mają stare. Wtedy potencjalny sprzedający zobaczy, że jak wystawi to jest szansa na sprzedaż.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Fajnie jakby na bazarze pojawiła historii sprzedaży danej gry, coś w stylu wykresu giełdowego żeby można zobaczyć jaka jest tendencja ceny
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Aloes pisze: Fajnie jakby na bazarze pojawiła historii sprzedaży danej gry, coś w stylu wykresu giełdowego żeby można zobaczyć jaka jest tendencja ceny
pisałem o tym już w lutym i chyba obecnie nie trwają żadne prace nad bazarem przynajmniej takie odnosze wrażenie
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Armin pisze:
Aloes pisze: Fajnie jakby na bazarze pojawiła historii sprzedaży danej gry, coś w stylu wykresu giełdowego żeby można zobaczyć jaka jest tendencja ceny
pisałem o tym już w lutym i chyba obecnie nie trwają żadne prace nad bazarem przynajmniej takie odnosze wrażenie
Krok po kroku. Teraz kończymy wersję mobilną Łowców. Potem dodamy też historię sprzedaży na Bazarze. Jeśli uda się poszerzyć team programistów dzięki ostatniej rekrutacji, to prace będą się posuwać szybciej. ;)
Awatar użytkownika
Łowca

To jak już będzie chwila, uprzejmie prosiłbym o ukrycie ofert osób z czarnej listy. Pół biedy z tym żebym sam mógł ukrywać niechciane oferty i sprzedawców - ale jeśli ktoś dodał cię/mnie do czarnej listy, to Bazar wciąż krzyczy "najtańsza oferta już od", po czym oferta ta jest niedostępna. Mocno to frustrujące.
Awatar użytkownika
Łowca

Panowie mam pytanie, czy można zrobić tak żeby bazar zapamiętywał ustawienia? tj np ukryj posiane gry, tylko gry ze steama, płatność paypalem itd. teraz za każdym razem jak się wchodzi trzeba to od nowa ustawić.

I kolejna rzecz sporo gier nie wykrywa mi poprawnie że je już mam mimo, że posynchronizowałem wszystko co jest do zsynchronizowania. Poza tym paczki zbiorcze gra + dodatki czy inne takie steamowe pakiety nie są wykrywane chyba nigdzie poprawnie, może zatem dobrym pomysłem byłaby opcja jak w steamgiftach przy każdej pozycji był przycisk ukryj tą grę z listy?
W ogóle super by było np zaimportować listę ukrywanych gier ze strony steamgifts, dodałem tam chyba z 5k gier najniższej jakości kiedy marnowałem tam czas :)

i ostatnia sugestia, szybki link do steama żeby z głównej listy jednym kliknięciem przeskoczyć do sklepu i poczytać o grze :)
ODPOWIEDZ