Polskie premiery pudełkowe gier - temat ogólny

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

RaiL pisze: Nie mam natomiast pewności co do tego z "jedynki", to jest unikat więc na żywo nie widziałem go raczej nigdy(być może dawno temu w okolicach premiery, ale głowy nie daję), a na większości fotek z googla faktycznie jest czarny.
Do jedynki kolekcjonerskiej Wiedźmina był dołączany ten medalion, a raczej nie medalion, tylko brelok (słabe zdjęcie, ale coś tam widać).
Obrazek
Nie jest czarny, tylko srebrny, natomiast może się wydać ciemny pod światło i przy złych warunkach oświetleniowych (no i gdy robi się zdjęcia słabym aparatem tak jak w moim w telefonie ;) Brelok wisi u mnie na ścianie na honorowym miejscu; nie mam jednak kolekcjonerki, dostałem go od CDPR.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

OBSERVER - Polskie napisy. Cena sugerowana: 79,90 zł. Data premiery: 15.08.2017. DRM: Steam. Zawartość:
- Gra
- Soundtrack (cyfrowy);
- Artbook;
- Plakat;
- Fankit (cyfrowy).
Obecnie można zakupić za 66zł: https://www.ceneo.pl/53838469#mh=X7l6Kj ... sTSSEWdJ70

Ja właśnie zamówiłem w Merlinie :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Kojarzę też dwupak Wiesława 1 i 2, do którego dodawano jakiś medalion (nie kupiłem, więc nie wiem który). Wydanie takie pojawiło się m. in. w Media Markt i kosztowało wówczas 100 zł. Pamiętam, że było to stosunkowo niedawno po premierze i byłem ciekaw co dokładnie jest w środku, bo nic więcej nie napisali na pudle.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

Angrenbor pisze: Kojarzę też dwupak Wiesława 1 i 2, do którego dodawano jakiś medalion (nie kupiłem, więc nie wiem który). Wydanie takie pojawiło się m. in. w Media Markt i kosztowało wówczas 100 zł. Pamiętam, że było to stosunkowo niedawno po premierze i byłem ciekaw co dokładnie jest w środku, bo nic więcej nie napisali na pudle.
Na 99% to był ten sam, co w limitce "dwójki" z Saturna, bo jakoś mi się nie chce wierzyć żeby jakiś drugi produkowali specjalnie dla tamtej edycji. Ale to ofc tylko moje przypuszczenia, bo szczerze mówiąc to nawet o tym wydaniu nigdy nie słyszałem.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Te medaliony do dwójki dawali nie tylko do Saturnów, ale i Media Markt. W okolicy premiery jeszcze duże plakaty rozdawały. Pamiętam, że można było nieźle zarobić na tych wydaniach, bo taki medalion schodził po kilkadziesiąt złotych i jak wystawiłem kilka sztuk na allegro to kupowali ode mnie przede wszystkim obcokrajowcy ... Francuzi, Niemcy i Anglicy, zakładając konta na allegro i komunikując się ze mną przez ... translator :P . Bo jednak zagranicą takie zabawki były nie do dostania a tym bardziej w takiej cenie. A Wiedźmin miał już wtedy sporo fanów na całym świecie.
Awatar użytkownika
Predator

Revan pisze: Te medaliony do dwójki dawali nie tylko do Saturnów, ale i Media Markt. (...)
Masz pewność co do tego? Szczerze mówiąc to trochę mnie to dziwi, bo we Wrocławiu, z tego co pamiętam, to wydanie było tylko, i wyłącznie w Saturnie, i chyba nawet było na nim coś w stylu(jakaś nakleja czy baner w sklepie) "Edycja specjalna tylko w Saturnie", ale może i pamięć bywa złudna, sam już nie wiem :? .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

RaiL pisze:
Revan pisze: Te medaliony do dwójki dawali nie tylko do Saturnów, ale i Media Markt. (...)
Masz pewność co do tego? Szczerze mówiąc to trochę mnie to dziwi, bo we Wrocławiu, z tego co pamiętam, to wydanie było tylko, i wyłącznie w Saturnie, i chyba nawet było na nim coś w stylu(jakaś nakleja czy baner w sklepie) "Edycja specjalna tylko w Saturnie", ale może i pamięć bywa złudna, sam już nie wiem :? .
Ten sam właściciel, więc możliwe.
Awatar użytkownika
Predator

Angrenbor pisze: Ten sam właściciel, więc możliwe.
Teoretycznie ten sam właściciel, ale bardzo często różne edycje specjalne, promocje itd. mają zupełnie odrębne.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Sezon ogórkowy powoli odpuszcza.

Pamiętajcie że ceny podane poniżej są cenami "sugerowanymi" które mogą w zależności od gry różnić się nawet o parędziesiąt złotych od tych oferowanych przez sklepy w dniu premiery.

Nowości Wydawnicze (do 30.09):

TECHLAND Wydania premierowe

PRO EVOLUTION SOCCER 2018 EDYCJA PREMIUM - Angielska. Cena sugerowana: 209,90 zł. Data premiery: 14.09.2017. DRM: Steam. Zawartość:
  • - Gra
    - Usain Bolt, UEFA Champions League do myClub, Ekskluzywne karty;
    - Zegarek PES (przedpremierowo).
Okładka:
Spoiler:pokaż

CDP.PL Wydania premierowe

SUDDEN STRIKE 4 - Polskie napisy. Cena sugerowana: 159.99 zł. Data premiery: 11.08.2017. DRM: steam . Zawartość:
  • - Gra;
    - Mapę „Bitwa pod Kurskiem”;
    - Cyfrowy Artbook;
    - Cyfrową ścieżkę dźwiękową.
Okładka:

WIEDŹMIN EDYCJA ROZSZERZONA GRA + STEELBOOK - Polski dubbing. Cena sugerowana: 49.99 zł. Data premiery: 22.09.2017. DRM: brak (GOG.com) . Zawartość:
  • - Gra;
    - steelbook.
Okładka:

CENEGA Wydania premierowe

DISHONORED: DEATH OF THE OUTSIDER - Polski dubbing. Cena sugerowana: 104.99 zł. Data premiery: 15.09.2017. DRM: steam . Zawartość:
  • - Gra.
Okładka:

MARVEL VS. CAPCOM INFINITE - Angielska. Cena sugerowana: 179.99 zł. Data premiery: 19.09.2017. DRM: steam . Zawartość:
  • - Gra.
Okładka:

PROJECT CARS 2 - Polskie napisy. Cena sugerowana: 199.99 zł. Data premiery: 22.09.2017. DRM: steam . Zawartość:
  • - Gra.
Okładka:

PROJECT CARS 2 LIMITED EDITION - Polskie napisy. Cena sugerowana: 222.99 zł. Data premiery: 22.09.2017. DRM: steam . Zawartość:
  • - Gra;
    - steelbook;
    - pakiet aut japońskich;
    - zestaw naklejek.
Wizualizacja wydania:

LEGO NINJAGO MOVIE GRA WIDEO - Polski dubbing. Cena sugerowana: 99.99 zł. Data premiery: 22.09.2017. DRM: steam . Zawartość:
  • - Gra (nie zawiera płyty).
Okładka:

TOTAL WAR: WARHAMMER II - Polskie napisy. Cena sugerowana: 179.99 zł. Data premiery: 28.09.2017. DRM: steam . Zawartość:
  • - Gra;
    - DLC: Pakiet Rasy Norsca (przedpremierowo).
Okładka:

POZOSTALI/JESZCZE NIE OGŁOSZONO Wydania premierowe/zbiorcze

THE GUILD 3 - Angielska. Cena sugerowana: 159.99 zł. Data premiery: 05.08.2017. DRM: steam(?). Zawartość:
  • - Gra.
Okładka (tymczasowa):

BATTLEFIELD 1 REWOLUCJA - Polski dubbing. Cena sugerowana: 177.99 zł. Data premiery: 22.08.2017. DRM: origin. Wydaca: EA Polska. Zawartość:
  • - Gra
    - Przepustka Premium;
    - 14 pakietów bojowych, 14 nieśmiertelników;
    - Pakiety Czerwonego Baron i Piekielnego Wojownika, Nowy wygląd behemotów, Pięć skórek na broń.
Okładka:

FIFA 18 - Polski komentator. Cena sugerowana: 239.99 zł. Data premiery: 29.09.2017. DRM: origin. Wydaca: EA Polska. Zawartość:
  • - Gra
    - 5 złotych paczek (przedpremierowo);
    - Cristiano Ronaldo (przedpremierowo);
    - 8 strojów FUT (przedpremierowo).
Okładka:

Źródła: Muve.pl, Ultima.pl, cdp.pl. feacbook wydawnictwa Techland.

PS: Postaram się spisywań co dwa tygodnie/miesiąc w zależności od natężenia premier, wszystko co nie miało jeszcze premiery zostaje przepisane z poprzedniego posta. "Nowości w Tanich Seriach Wydawniczych" będą powstawały jak tylko pojawi się nowy rzut, zachęcam wszystkich do uprzedzania mnie w takich wypadkach i wypisywania nowych pozycji najlepiej z wykorzystaniem szablonu z poprzedniego posta tak aby zachować jakąś spójność graficzną wątku. Błędy zgłaszajcie mi na priv, wątek będzie mniej zaśmiecony.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Wie ktoś może, czy wyjdzie w Polsce w pudełku Divinity: Original Sin 2?

Jedynkę można było zamówić na długo przed premierą, była nawet bardzo fajna EK, a o dwójce taka cisza... Szkoda by było nie móc sobie postawić na półce najlepszego RPGa tego roku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ciemno widzę, skoro chyba żaden z wydawców nie ma tego w planie wydawniczym, a i 1 jakoś szybko z pólek nie zlatywała, mimo bardzo zacnej ceny.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

RenorMirshann pisze: Wie ktoś może, czy wyjdzie w Polsce w pudełku Divinity: Original Sin 2?

Jedynkę można było zamówić na długo przed premierą, była nawet bardzo fajna EK, a o dwójce taka cisza... Szkoda by było nie móc sobie postawić na półce najlepszego RPGa tego roku.
http://larian.com/forums/ubbthreads.php ... ber=570315

Wygląda na to, że nie będzie. Stwierdzili, że retail box im się nie opłaca i zbytnio ogranicza elastyczność wydawniczą. Też jestem nieco zawiedziony. Pozostaje zerkać na amazona DE/UK czy coś przypadkiem nie ruszy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

TwardkiSlovian pisze:
RenorMirshann pisze: Wie ktoś może, czy wyjdzie w Polsce w pudełku Divinity: Original Sin 2?

http://larian.com/forums/ubbthreads.php ... ber=570315

Wygląda na to, że nie będzie. Stwierdzili, że retail box im się nie opłaca i zbytnio ogranicza elastyczność wydawniczą. Też jestem nieco zawiedziony. Pozostaje zerkać na amazona DE/UK czy coś przypadkiem nie ruszy.
Zawsze zostaje wam droga opcja czyli kolekcjonerka https://shop.larian.game/

Niby tylko 1000 sztuk, ale kto ich tam wie czy nie będzie więcej później.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

Ogarnia ktoś jak będzie wyglądało wydanie nowego Śródziemia w pudle na blaszaki? W każdym sklepie gdzie można już złożyć preordera jest okładka gry ze wstawką 'Digital Download' - co sugeruje że w pudle nie będzie żadnej płytki, tylko sama karteczka z kluczem Steamowym. Natomiast w opisach pod okładką jest podane - 'nośnik DVD'. A więc będą te płytki w środku czy nie? Wie ktoś jak to będzie wyglądało?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Biorąc pod uwagę, że gra ma ważyć 70GB, to więcej jak 5-10GB na płytce nie masz co się spodziewać, więc dużej różnicy jej obecność raczej nie robi.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: Biorąc pod uwagę, że gra ma ważyć 70GB, to więcej jak 5-10GB na płytce nie masz co się spodziewać, więc dużej różnicy jej obecność raczej nie robi.
Jedna płytka różnicy nie robi, ale jak by było 5, to już tak. Ale mniejsza o to... już na 99% wiem że będzie tylko wydanie z samym kluczem, bez płyt w pudle. A więc bieda edyszyn na całego.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

RaiL pisze:
Sorry, że tak późno odpisuję, ale nie śledziłem wątku. Tak, mam w 100% pewność, bo kilka sztuk osobiście kupiłem w legnickim Media Markt, Saturna nawet chyba w mieście tam nie ma. Promocje w Saturnia i Media są często równoległe i tak było w tym przypadku. Dodawali też plakaty do zamówienia. W Saturnie(Wrocław) z kolei plakatów nie dodawali a przynajmniej ja wtedy nie dostałem żadnego.
Awatar użytkownika
Predator

Revan pisze: Sorry, że tak późno odpisuję, ale nie śledziłem wątku. Tak, mam w 100% pewność, bo kilka sztuk osobiście kupiłem w legnickim Media Markt, Saturna nawet chyba w mieście tam nie ma. Promocje w Saturnia i Media są często równoległe i tak było w tym przypadku. Dodawali też plakaty do zamówienia. W Saturnie(Wrocław) z kolei plakatów nie dodawali a przynajmniej ja wtedy nie dostałem żadnego.
Dzięki za info. Widocznie naklejka/metka "tylko w Saturnie" była ściemą, albo dotyczyła jedynie Wrocławia(bo we Wrocawiu w żadnym MM tej edycji wtedy na 99% nie widziałem, a w Saturnach była obu) :D . Co do plakatu, zgadza się, we Wrocławiu żadnych nie dawali. Jeśli chodzi o równoległe promocje to faktycznie często tak bywa, ale są też przypadki gdzie promocje/edycje są ekskluzywne tylko dla jednego ze sklepów.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Nie wiem czy w Galerii Dominikańskiej w Media też jakiegoś Wiedźmina 2 z medalionem nie kupowałem, ale jak coś to w pierwszych 2-3 dniach promocji.
Awatar użytkownika
Predator

Revan pisze: Nie wiem czy w Galerii Dominikańskiej w Media też jakiegoś Wiedźmina 2 z medalionem nie kupowałem, ale jak coś to w pierwszych 2-3 dniach promocji.
No ja tam aż tak dokładnie to nie sprawdzałem, ale z tego co pamiętam to jakoś niedługo po premierze to tego wydania w żadnym MM nie było, a w Saturnach chyba było obu.
ODPOWIEDZ