Smartfony z chin
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Płacisz też za serwis w Polsce, za 24 gwarancję, podatki, prowizję lokalnego sklepu. No i...za to, że jednak Nokia, Samsung, IBM i inni wydają sporo na badania, na to żeby potem zarobić na tym co wymyślili. Chińskie firmy jak ZTE czy Huawei to duże korporacje, oczywiście siedzą tam ludzie z rządu/ministerstw, a do tego inaczej działają lokalny firmy...inne są przepisy, prawa pracowników w Chinach ? U nas płacz bo umowy zlecenia, ale...telefon z Chin za 100$ chcemy ?
Więc firmy jak Sony, Apple, Samsung, LG działają zupełnie inaczej, a jeśli mowa o takich markach jak powyżej to w 90% są składaki. Te firmy nic nie robią...poza doborem słabych / przeciętnych podzespołów u nas w marketach też masz takich pełno. No i jeszcze jedno...ile Ulefone ma sprzedanych telefonów w Polsce ? Nikt nie wie...ale % ilość wad jest w wersji optymistycznej taka sama, a w pesymistycznej większa od dostępnych w Polsce telefonów (HTC, LG, Samsung), ale..tak mało ludzi ich używa, wydali na to mniej, zresztą serwisu i tak nie ma...więc i mniej o tym słyszysz. Ja się z Chin nie śmieję, ale trudno w oderwaniu od całości porównywać działalność firm, poza tym ile chińskich samochodów jeździ po ulicach Japonii, USA, Europy ? :> Masz Huawei, masz nawet już niektóre modele Xiaomi, przy ich wielkości pewnie mają jakąś kontrolę "jakości".

- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
A wiesz dlaczego nie masz tanich samochodow z Chin czy Indii? Przez kretynskie wymogi odnosnie bezpieczenstwa/innych glupot. Tak sie omija zakaz wprowadzania ceł w dzisiejszych czasach.
- Kontakt:
Moge sie wypowiedziec o Xiaomi bo z chinskich telefonow tylko tego uzywalem. Sa porzadnie wykonane i maja dlugi okres wsparcia. Nawet telefony sprzed 2-3 lat dalej dostaja nowe wersje MIUI (xiaomowa nakładka na androida). Nie wiem niestety jak jest w Umi, LeTV czy Oppo. No i te urządzenia, które są na snaprdragonie to są też przeważnie wspierane na xda i w innych tego typu miejscach więc można się bawić w customowe oprogramowanie.
Jeszcze co do ali. Na pewno jeszcze przez jakiś czas wysyłka od goldwaya przez dhl jest bez-vatowa. Kosztuje 20 dolarów, ale jest szybka też. W innych przypadkach z VAT to loteria, mi zatrzymali telefon wysłany przez spemall niby bezvatowo przez Austrię.
Jeszcze co do ali. Na pewno jeszcze przez jakiś czas wysyłka od goldwaya przez dhl jest bez-vatowa. Kosztuje 20 dolarów, ale jest szybka też. W innych przypadkach z VAT to loteria, mi zatrzymali telefon wysłany przez spemall niby bezvatowo przez Austrię.
Androida 7.0 zdaje się można już wgrać i MUI9.0
- Kontakt:
Nie do końca. Np. Android 6 wprowadza biometrykę do API. Z androidem 5 niezależnie od wersji miui nie odblokujesz sobie apki bankowej odciskiem palca. Pewnie tego typu rzeczy jest więcej.
@Legia_CWKS - po co ci dual sim do internetu mobilnego? Teraz w każdej sieci w opcji na kartę masz tego sporo i tanio razem z darmorozmowami i sms-ami.
Nie, nie masz się martwić. Telefon właśnie przechodzi przez cło;)
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Na MIUI Polska/Xiaomi.eu można już pobrać MIUI 9, w każdym razie dla Redmi Note 4/4X. Niestety ja po 2 dniach testowania wróciłem do softu Global MIUI8/Android 7.0 na swoim Note 4X bo sporo aplikacji miało problem z działaniem lub nawet pobraniem z marketu (błąd 911 przy próbie pobrania aplikacji większej niż 70MB). Albo nie odpalały się wcale albo odpalały się tylko raz po restarcie telefonu. No i jednak wolę aktualizacje OTA od ręcznych.
Sama nakładka niewiele różni się od MIUI8 ale wprowadza kilka fajnych funkcji jak np. dzielenie ekranu i mam wrażenie, że system działa nieco szybciej.
- Kontakt:
Działa szybciej, bo prędkość animacji przyspieszona, możesz to ustawić sam w opcjach programistycznych. MIUI Polska od 9ki niby ma OTA (ale bez pobierania wersji różnicowych). Ja na globalu nie wytrzymałem za długo po kupieniu Note 4. Jakoś wersja MP/EU jest dla mnie lepsza o drobiazgi (no i root).
@rasista08 - towary w Wawie potrafią leżeć tydzien czasu. Często z komunikatem 'przesyłka w transporcie'. Taki status oczywiście nic nie oznacza.
@rasista08 - towary w Wawie potrafią leżeć tydzien czasu. Często z komunikatem 'przesyłka w transporcie'. Taki status oczywiście nic nie oznacza.
- Kontakt:
Nie wiem. Update do MIUI9, który ukazał się dzień po tym jak przeszedłem na soft PL/EU musiałem instalować ręcznie i dowiedziałem się o nim ze strony MIUI Polska więc u mnie OTA nie działało. Jednak wolę jak informacje o aktualizacjach podaje mi telefon i daje możliwość zrobienia ich bez zabawy w ręczne aktualizacje.keiran pisze: Działa szybciej, bo prędkość animacji przyspieszona, możesz to ustawić sam w opcjach programistycznych. MIUI Polska od 9ki niby ma OTA (ale bez pobierania wersji różnicowych). Ja na globalu nie wytrzymałem za długo po kupieniu Note 4. Jakoś wersja MP/EU jest dla mnie lepsza o drobiazgi (no i root).
Jedyne czego mi brakuje to widget zegara z graficznym przedstawieniem pogody, którego w wersji Global nie ma. Większych różnic między Global a MIUI PL nie widzę, a wersja Global (w przypadku mojego Note 4) okazała się o wiele stabilniejsza.
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Jako iż mój leciwy S4 dogorewa, zacząłem rozglądać się za telefonem, który byłby godnym następcą i nie zniszczył mi kieszeni.
Nie ukrywam, że skłaniam się ku tańszym telefonom, więc moją uwagę przykuło xiaomi.
Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to ok 700 zł.
Zastanawiałem się nad Redmi Note 3 Pro, Redmi Note 4 i Redmi 4X.
Kolega zachęca mnie do zakupu Samsunga A3 (ze względu na małe gabaryty i "porządny" aparat), jednak ja nie do końca jestem przekonany.
Moje wymagania co do smartfona: głośny tryb głośnomówiący, przyzwoity aparat, LTE, hotspot WiFi, okazjonalnie Hearthstone.
Jakieś uwagi, bądź rady zanim podejmę decyzję?
Nie ukrywam, że skłaniam się ku tańszym telefonom, więc moją uwagę przykuło xiaomi.
Kolega zachęca mnie do zakupu Samsunga A3 (ze względu na małe gabaryty i "porządny" aparat), jednak ja nie do końca jestem przekonany.
Moje wymagania co do smartfona: głośny tryb głośnomówiący, przyzwoity aparat, LTE, hotspot WiFi, okazjonalnie Hearthstone.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
McSnake pisze: Jako iż mój leciwy S4 dogorewa, zacząłem rozglądać się za telefonem, który byłby godnym następcą i nie zniszczył mi kieszeni.
Redmi Note 3 Pro - posiadam od blisko roku, jestem zadowolony, co do Twoich wymagań:
- Aparat jest bardzo średni, o ile przy dziennym świetle OK, to przy słabszym oświetleniu robi się słabo.
- Głośnik z tyłu obudowy, kładąc telefon na np. poduszce, praktycznie go wyciszysz

Ale ogólnie z jakości, wydajności etc. jestem zadowolony.
E: Tylko radzę brać wersję 32GB, 16GB to jedyne czego żałuję pod względem tego wyboru

- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
Xaomi ma takie se aparaty(ale przywoity jest
sam korzystam) - wsparcie jest, a jak ktoś chce to Lineage OS dostepny.
Jakosc wykoniania jest ok. Szajsunga mialem raz i raczej nigdy wiecej. Moze Moto G/LG G ?

Jakosc wykoniania jest ok. Szajsunga mialem raz i raczej nigdy wiecej. Moze Moto G/LG G ?
- Kontakt:
Ja za to mogę polecić Redmi Note 4/4X w wersji ze Snapdragonem. MediaTek'i niestety mimo, że mocniejsze na papierze często w aplikacjach wypadają słabiej od Snapa. Myślę, że spokojnie spełnia wszystkie Twoje wymagania, a wersję 3GB/32GB można spokojnie dostać poniżej 700zł np TUTAJ z europejską, 2 letnią gwarancją. Zamawiałem już 2 sztuki, oba telefony dotarły w około 9 dni. Mimo tego co podaje sklep jest to wersja 4X