Smartfony z chin

Okazyjne ceny gier na urządzenia przenośne z systemem iOS, Android lub Windows Phone.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Płacisz też za serwis w Polsce, za 24 gwarancję, podatki, prowizję lokalnego sklepu. No i...za to, że jednak Nokia, Samsung, IBM i inni wydają sporo na badania, na to żeby potem zarobić na tym co wymyślili. Chińskie firmy jak ZTE czy Huawei to duże korporacje, oczywiście siedzą tam ludzie z rządu/ministerstw, a do tego inaczej działają lokalny firmy...inne są przepisy, prawa pracowników w Chinach ? U nas płacz bo umowy zlecenia, ale...telefon z Chin za 100$ chcemy ? :D Więc firmy jak Sony, Apple, Samsung, LG działają zupełnie inaczej, a jeśli mowa o takich markach jak powyżej to w 90% są składaki. Te firmy nic nie robią...poza doborem słabych / przeciętnych podzespołów u nas w marketach też masz takich pełno. No i jeszcze jedno...ile Ulefone ma sprzedanych telefonów w Polsce ? Nikt nie wie...ale % ilość wad jest w wersji optymistycznej taka sama, a w pesymistycznej większa od dostępnych w Polsce telefonów (HTC, LG, Samsung), ale..tak mało ludzi ich używa, wydali na to mniej, zresztą serwisu i tak nie ma...więc i mniej o tym słyszysz. Ja się z Chin nie śmieję, ale trudno w oderwaniu od całości porównywać działalność firm, poza tym ile chińskich samochodów jeździ po ulicach Japonii, USA, Europy ? :> Masz Huawei, masz nawet już niektóre modele Xiaomi, przy ich wielkości pewnie mają jakąś kontrolę "jakości".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

A wiesz dlaczego nie masz tanich samochodow z Chin czy Indii? Przez kretynskie wymogi odnosnie bezpieczenstwa/innych glupot. Tak sie omija zakaz wprowadzania ceł w dzisiejszych czasach.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

1. tak
2. o ile nie zatrzyma cło to pewnie tak
3. tak
4. kimovil przyjacielem twym
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Moge sie wypowiedziec o Xiaomi bo z chinskich telefonow tylko tego uzywalem. Sa porzadnie wykonane i maja dlugi okres wsparcia. Nawet telefony sprzed 2-3 lat dalej dostaja nowe wersje MIUI (xiaomowa nakładka na androida). Nie wiem niestety jak jest w Umi, LeTV czy Oppo. No i te urządzenia, które są na snaprdragonie to są też przeważnie wspierane na xda i w innych tego typu miejscach więc można się bawić w customowe oprogramowanie.
Jeszcze co do ali. Na pewno jeszcze przez jakiś czas wysyłka od goldwaya przez dhl jest bez-vatowa. Kosztuje 20 dolarów, ale jest szybka też. W innych przypadkach z VAT to loteria, mi zatrzymali telefon wysłany przez spemall niby bezvatowo przez Austrię.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Androida 7.0 zdaje się można już wgrać i MUI9.0
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

sacrus pisze: Androida 7.0 zdaje się można już wgrać i MUI9.0
W sensie jest aktualizacja czy samemu można sobie wgrać?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 11 razy

Nie ma jeszcze MIUI 9. A android 7 jest na razie tylko w niektórych modelach i w xiaomi nie ma on żadnego znaczenia, bo nowości wprowadzają tylko nowe wersje MIUI
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Toshiz pisze: Nie ma jeszcze MIUI 9. A android 7 jest na razie tylko w niektórych modelach i w xiaomi nie ma on żadnego znaczenia, bo nowości wprowadzają tylko nowe wersje MIUI
Nie do końca. Np. Android 6 wprowadza biometrykę do API. Z androidem 5 niezależnie od wersji miui nie odblokujesz sobie apki bankowej odciskiem palca. Pewnie tego typu rzeczy jest więcej.

@Legia_CWKS - po co ci dual sim do internetu mobilnego? Teraz w każdej sieci w opcji na kartę masz tego sporo i tanio razem z darmorozmowami i sms-ami.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Misie kolorowe - kupiłem telefon, w czwartek o drugiej nad ranem doszedł do Warszawy z Chin. Jak jutro też nie dojdzie to jest się czym martwić?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Nie, nie masz się martwić. Telefon właśnie przechodzi przez cło;)
Awatar użytkownika
Zbanowany

marcelfx pisze: Nie, nie masz się martwić. Telefon właśnie przechodzi przez cło;)
PO-RAŻKA!

Na sto procent? Jakie były szansę wcześniej, że nie przejdzie? Długo to trwa?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Toshiz pisze: Nie ma jeszcze MIUI 9. A android 7 jest na razie tylko w niektórych modelach i w xiaomi nie ma on żadnego znaczenia, bo nowości wprowadzają tylko nowe wersje MIUI
Na MIUI Polska/Xiaomi.eu można już pobrać MIUI 9, w każdym razie dla Redmi Note 4/4X. Niestety ja po 2 dniach testowania wróciłem do softu Global MIUI8/Android 7.0 na swoim Note 4X bo sporo aplikacji miało problem z działaniem lub nawet pobraniem z marketu (błąd 911 przy próbie pobrania aplikacji większej niż 70MB). Albo nie odpalały się wcale albo odpalały się tylko raz po restarcie telefonu. No i jednak wolę aktualizacje OTA od ręcznych.
Sama nakładka niewiele różni się od MIUI8 ale wprowadza kilka fajnych funkcji jak np. dzielenie ekranu i mam wrażenie, że system działa nieco szybciej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Działa szybciej, bo prędkość animacji przyspieszona, możesz to ustawić sam w opcjach programistycznych. MIUI Polska od 9ki niby ma OTA (ale bez pobierania wersji różnicowych). Ja na globalu nie wytrzymałem za długo po kupieniu Note 4. Jakoś wersja MP/EU jest dla mnie lepsza o drobiazgi (no i root).

@rasista08 - towary w Wawie potrafią leżeć tydzien czasu. Często z komunikatem 'przesyłka w transporcie'. Taki status oczywiście nic nie oznacza.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Dzięki za odpowiedź keiran. Powtarzam to zawsze - Polskę trzeba z czegoś budować. Ale też jestem tylko człowiekiem, więc na wieść o VAT bym się zmartwił.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

keiran pisze: Działa szybciej, bo prędkość animacji przyspieszona, możesz to ustawić sam w opcjach programistycznych. MIUI Polska od 9ki niby ma OTA (ale bez pobierania wersji różnicowych). Ja na globalu nie wytrzymałem za długo po kupieniu Note 4. Jakoś wersja MP/EU jest dla mnie lepsza o drobiazgi (no i root).

@rasista08 - towary w Wawie potrafią leżeć tydzien czasu. Często z komunikatem 'przesyłka w transporcie'. Taki status oczywiście nic nie oznacza.
Nie wiem. Update do MIUI9, który ukazał się dzień po tym jak przeszedłem na soft PL/EU musiałem instalować ręcznie i dowiedziałem się o nim ze strony MIUI Polska więc u mnie OTA nie działało. Jednak wolę jak informacje o aktualizacjach podaje mi telefon i daje możliwość zrobienia ich bez zabawy w ręczne aktualizacje.
Jedyne czego mi brakuje to widget zegara z graficznym przedstawieniem pogody, którego w wersji Global nie ma. Większych różnic między Global a MIUI PL nie widzę, a wersja Global (w przypadku mojego Note 4) okazała się o wiele stabilniejsza.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No wlasnie OTA pojawia sie dopiero od MIUI 9, bo jest nowy updater. Ale czy to zadziala to sie okaze.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Jako iż mój leciwy S4 dogorewa, zacząłem rozglądać się za telefonem, który byłby godnym następcą i nie zniszczył mi kieszeni.
Nie ukrywam, że skłaniam się ku tańszym telefonom, więc moją uwagę przykuło xiaomi.

Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to ok 700 zł.
Zastanawiałem się nad Redmi Note 3 Pro, Redmi Note 4 i Redmi 4X.
Kolega zachęca mnie do zakupu Samsunga A3 (ze względu na małe gabaryty i "porządny" aparat), jednak ja nie do końca jestem przekonany.

Moje wymagania co do smartfona: głośny tryb głośnomówiący, przyzwoity aparat, LTE, hotspot WiFi, okazjonalnie Hearthstone.

Jakieś uwagi, bądź rady zanim podejmę decyzję?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

McSnake pisze: Jako iż mój leciwy S4 dogorewa, zacząłem rozglądać się za telefonem, który byłby godnym następcą i nie zniszczył mi kieszeni.
Nie ukrywam, że skłaniam się ku tańszym telefonom, więc moją uwagę przykuło xiaomi.

Budżet jaki chciałbym przeznaczyć to ok 700 zł.
Zastanawiałem się nad Redmi Note 3 Pro, Redmi Note 4 i Redmi 4X.
Kolega zachęca mnie do zakupu Samsunga A3 (ze względu na małe gabaryty i "porządny" aparat), jednak ja nie do końca jestem przekonany.

Moje wymagania co do smartfona: głośny tryb głośnomówiący, przyzwoity aparat, LTE, hotspot WiFi, okazjonalnie Hearthstone.

Jakieś uwagi, bądź rady zanim podejmę decyzję?

Redmi Note 3 Pro - posiadam od blisko roku, jestem zadowolony, co do Twoich wymagań:
- Aparat jest bardzo średni, o ile przy dziennym świetle OK, to przy słabszym oświetleniu robi się słabo.
- Głośnik z tyłu obudowy, kładąc telefon na np. poduszce, praktycznie go wyciszysz ;-)
Ale ogólnie z jakości, wydajności etc. jestem zadowolony.

E: Tylko radzę brać wersję 32GB, 16GB to jedyne czego żałuję pod względem tego wyboru ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

Xaomi ma takie se aparaty(ale przywoity jest :P sam korzystam) - wsparcie jest, a jak ktoś chce to Lineage OS dostepny.
Jakosc wykoniania jest ok. Szajsunga mialem raz i raczej nigdy wiecej. Moze Moto G/LG G ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja za to mogę polecić Redmi Note 4/4X w wersji ze Snapdragonem. MediaTek'i niestety mimo, że mocniejsze na papierze często w aplikacjach wypadają słabiej od Snapa. Myślę, że spokojnie spełnia wszystkie Twoje wymagania, a wersję 3GB/32GB można spokojnie dostać poniżej 700zł np TUTAJ z europejską, 2 letnią gwarancją. Zamawiałem już 2 sztuki, oba telefony dotarły w około 9 dni. Mimo tego co podaje sklep jest to wersja 4X ;)
ODPOWIEDZ