Idle master - Pytania

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Denionet pisze: Robiłem wszystko jak na filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=BN75ZGhcvcE

Pobrałem program z oficjalnej strony:
http://www.steamidlemaster.com/
Włączyłem program i Steam, zalogowałem się i nic... Pisze: "30 farm teraz", ale jak kliknę w statystyki to pisze "28 minutes idled. 0 cards idled"

Proszę o pomoc jak to ustawić, dodam, że o idled master słyszę dzisiaj pierwszy raz
Teraz musisz poczekać aż program nabije 2 godziny w każdej z tych 30 gier, a potem dopiero zacznie farmić pojedyncze tytuły. W celu przyspieszenia dropienia kart, gdy już zacznie idlować pojedyncze tytuły, przełączaj gry za pomocą przycisku next po 5-10 sekundach od rozpoczęcia idlowania danego tytułu
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Teraz musisz poczekać aż program nabije 2 godziny w każdej z tych 30 gier, a potem dopiero zacznie farmić pojedyncze tytuły. W celu przyspieszenia dropienia kart, gdy już zacznie idlować pojedyncze tytuły, przełączaj gry za pomocą przycisku next po 5-10 sekundach od rozpoczęcia idlowania danego tytułu
Ach pominąłem ten proces, zapomniałem...
Dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

To teraz ja mam pytanie. Mam odpalonego IM i łapie mi karty z gry, która ma funkcje Anti-Cheat. Ale nie mam jej zainstalowanej, ani w nią nie gram. Tylko mi ją idluje. Jest szansa na bana?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Adi3100 pisze: To teraz ja mam pytanie. Mam odpalonego IM i łapie mi karty z gry, która ma funkcje Anti-Cheat. Ale nie mam jej zainstalowanej, ani w nią nie gram. Tylko mi ją idluje. Jest szansa na bana?
Była już odpowiedź wyżej:
patryk00999 pisze: Nie robić tego jednocześnie - czyli grać w grę zabezpieczoną VAC i mieć w tym samym czasie uruchomionego IdleMastera.
Mimo to do gier, które mają VAC nie używałem iM - tak na wszelki wypadek ;)
Awatar użytkownika
Łowca

No właśnie, czyli grać, mając odpaloną grę nie mogę, ale gdy gry nie mam odpalonej, zainstalowanej, tylko idluje to luz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Ktoś wie czemu idle master nie działa?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Snori71 pisze: Ktoś wie czemu idle master nie działa?
Działa. Masz najnowszą wersję?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

1.4.1?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

U mnie jest wersja 1.4.1.0 więc chyba masz najnowszą.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

To u mnie "wisi" i nie widzi odpalonego steama...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Załączasz Idle Mastera, wyloguj sesję, jeśli nadal jesteś zalogowany, po czym klikasz

File - Settings - Kłódka

i tutaj wklejasz w odpowiednie pola zawartość ciastek 'sessionid' i 'steamLogin' z domeny steamcommunity.com (bądź zalogowany w przeglądarkowym Steamie)

Tutaj tutek, jak wyciągnąć dane w/w z ciasteczek:

https://github.com/jshackles/idle_maste ... f?raw=true

Powinno działać :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dzięki, ale u mnie pomogła zmiana lokalizacji (dysku) idle mastera. Działa poprawnie. Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Łowca

Idle master mi nie działa
Łączy mi ze Steam'em ale potem jest napisane tylko "Idlowanie" i nic się nie dzieje
Co z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

To niechybnie oznacza, że nie masz już gier, które mogłyby wypluć z siebie karty ;-)
Ew. sprawdź sobie w sekcji Odznaki na swoim Steamie, czy masz na liście jakąkolwiek grę, z której dostaniesz jeszcze karty - jeżeli nad każdą grą pisze:

Nie Otrzymasz Więcej Losowych Kart

to to jest przyczyną komunikatu IM, pt:"Idlowanie"

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Jak najlepiej ustawić idle master? Ja mam wybraną opcje farm pojedynczo plus drop najdroższe karty.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ustawiasz aby najpierw nabijał 2h na grach, potem bugujesz dropa skipowaniem kolejki dropiąc 300 kart w 30 minut = profit :macha:
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Garrus pisze: Ustawiasz aby najpierw nabijał 2h na grach, potem bugujesz dropa skipowaniem kolejki dropiąc 300 kart w 30 minut = profit :macha:
Mi to nie działa... wydropilem tak 300 gier do 2h, potem skipowalem po ok 10s kazdą gre i dostałem po 1 karcie.... nastepne mi nie wpadły, wiec reszta kart musiała sie doidlować normalnie ;/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Kwestia wyczucia i szczescia, wczoraj dropilem 130 setow tym sposobem, lekko ponad 350 kart, faktycznie za pierwszym razem droplo mi 110 kart czyli prawie max, kolekne kolejki to juz tylko po ok. 30, ale calosc zajela mi te 30 minut.
Ogolnie rozne sa sposoby, musisz wyczuc w jaki sposob "zalapie" dropienie, ja np. za 1 razem skipowalem rowno co 2-3 sekundy i wpadly prawie wszystkie, pozniej juz tak nie wchodzilo wiec skipowalem szybko kilka gier, a kolejne pominiecia wciskalem przy komunikatach o nowej karcie. Czekania po 10 sekund osobiscie nie polecam :D

Oczywiscie po skonczeniu kolejki polecam reset IMa i Steama.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Dziękuję Wam za info! Trochę mi się gier nazbierało z kartami. Świadomość tego, że nie zagram już w znaczną część uświadomiła mnie o tym, że jednak zaryzykuję i użyje idle master-a. Po włączeniu programu wyświetliło mi, że mam do wydropienia ponad 3500 kart. Jak przeliczyłem ile to będzie się idlować pojedyńczo to w tym roku bym tego nie skończył zakładając odpalonego cały czas idle master-a.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Powodzenia :)
ODPOWIEDZ