Ja zamówiłem ten:
https://www.aliexpress.com/item/Fast-In ... 62210.html
Tak jak pisałem pod zdjęciem, wyszło mi ok 44 zł, ale spaliłem kupon na $2 za zainstalowanie aplikacji mobilnej. Ogólnie jak wpiszesz lazy bag to wyskoczy tego trochę, możesz zobaczyć, czy ktoś nie sprzedaje taniej teraz.
Pochwal się nowym zakupem
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Jak oceniasz przesiadkę z G400 na DM1? Sam stoję przed wyborem następcy G400, co prawda póki co mysz działa bez zarzutu, ale nieubłaganie czas mojego Logitecha dobiega końca, a sensownego następcy na horyzoncie nie widzę :<.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Jeśli chodzi o kształt to DM1 jest zdecydowanie bardziej "płaska" w porównaniu z G400 jest też minimalnie krótsza ale to jedynie widać kiedy się postawi obie obok siebie. Jest też lżejsza co cieszy.
Ogólnie przy moim claw-gripie przyjemniej mi się korzysta z DM1. Jak przeglądam casualowo WWW to trzymam myszkę bardziej palm-gripowo i też jest wygodna. Nie jest to na pewno kształt 1 do 1 jak G400.
Rolka pracuje praktycznie bezgłośnie w porównaniu z G400 co mnie trochę już męczyło ale to za to wciska się ciężko. Przy G400 opór był znacznie mniejszy. To akurat dla mnie minus.
Lewy i prawy przycisk bez zarzutu. Skok jest ciut większy ale mnie to nie przeszkadza. Klik jest trochę głośniejszy.
Sensor też na plus bo czuć różnicę przy szybkich ruchach typu obrót o 180º.
Mysz jest pokryta takim gumowo czymś co sprawia że pewnie się trzyma ale za to palcuje się jak jasna cholera przy dłuższym korzystaniu

Fanie że Dream Machines dorzuciło komplet zapasowych ślizgaczy.
Nie ma też kompletnie żadnego oprogramowania do myszki. Nie da się zmienić DPI w sofcie jak to jest w Logitechu, jest tylko 5 sztywnych ustawień DPI. Oczywiście nie da też się zrobić żadnych makr typu full auto pistolety w CODzie