Gamebook [cdp.pl]
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 15 razy
- Kontakt:
A jest gdzies zestawienie ktore z gamebookow mozna aktywowac na steam?Mnie konkretnie chodzi o Divinity II Developer's Cut ale widzialem pare innych tytulow ktore gdyby dalo rade przypisac do steam to bym kupil
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Ta gra akurat nie posiada klucza do przypisania pod konto Steam, ale rzeczywiście część innych gier z serii takowe klucze posiada, niestety oficjalnej i publicznej listy co i jak to nie ma, trzeba będzie ręcznie taką sporządzić

- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
Cześć,
Niedawno poprosiłem Was o pomoc w skompletowaniu informacji dotyczących tytułów gier oraz numerów wydawniczych serii gier GAMEBOOK, jednocześnie zwróciłem się o pomoc do CDP i w dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź:
"Witam,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Działem Obsługi Klienta CDP.pl
Słowa uznania dla kolekcji i pasji związanej z grami, zwłaszcza z naszej dystrybucji.
Niemniej jednak muszę Pana zmartwić, gdyż nie dysponujemy już zapasami magazynowymi z Gamebookami, ani też listą wszystkich tytułów."
Dla ciekawych mam screena korespondencji.
Niedawno poprosiłem Was o pomoc w skompletowaniu informacji dotyczących tytułów gier oraz numerów wydawniczych serii gier GAMEBOOK, jednocześnie zwróciłem się o pomoc do CDP i w dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź:
"Witam,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Działem Obsługi Klienta CDP.pl
Słowa uznania dla kolekcji i pasji związanej z grami, zwłaszcza z naszej dystrybucji.
Niemniej jednak muszę Pana zmartwić, gdyż nie dysponujemy już zapasami magazynowymi z Gamebookami, ani też listą wszystkich tytułów."
Dla ciekawych mam screena korespondencji.
@Czasoumilacz
Ale co się dziwisz - seria wydawnicza jest zakończona, gry się wyprzedały z magazynów - a po co niby Topmall ma archiwizować jakieś informacje na temat inicjatywy, którą zainicjował jeszcze stary CD Projekt.
Ale co się dziwisz - seria wydawnicza jest zakończona, gry się wyprzedały z magazynów - a po co niby Topmall ma archiwizować jakieś informacje na temat inicjatywy, którą zainicjował jeszcze stary CD Projekt.
- Kontakt:
Vector, wydaje mi się, że takie informacje powinni mieć gdzieś w bazie danych. Chyba to logiczne chociaż nie przychodzi mi do głowy w tej chwili jakiś dobry argument. Może taki, że świadczą pomoc techniczną i powinni mi jej udzielić, gdybym miał problem np. z grą z serii Gamebook. Jakiś ślad po sobie winien zostać.
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Na pewno "ślad" został. Ale raportów i zestawień ze "starej bazy" nikt dla Ciebie specjalnie nie wygeneruje.Czasoumilacz pisze: Vector, wydaje mi się, że takie informacje powinni mieć gdzieś w bazie danych. Chyba to logiczne chociaż nie przychodzi mi do głowy w tej chwili jakiś dobry argument. Może taki, że świadczą pomoc techniczną i powinni mi jej udzielić, gdybym miał problem np. z grą z serii Gamebook. Jakiś ślad po sobie winien zostać.
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Czasoumilacz pisze: Witajcie,
Od wielu lat kolekcjonuję gry komputerowe w ramach hobby. Niezależnie od tego czy przyszłość gier to wersje cyfrowe czy też nie, ja zbieram edycje pudełkowe i mam zamiar ten trend utrzymać.
W chwili obecnej uzupełniam serię wydawniczą CDP.pl zatytułowaną Gamebook i mam z nią problem. Brakuje mi nie tylko samych gier, ale także tytułów jakie znajdują się w serii wraz z ich numerami. Pomóżcie, proszę.
Oto lista (wraz z wydawniczymi numerami), którą posiadam:
1 Painkiller Hell&Damnation
2 Spellforce 2: Shadow wars + Drrragon Storm + Faith In Destiny
3 Scania Truck Driving Simulator&Euro Truck Simulator
003 Arcania Gothic 4 & Upadek Setarrif
007 Total War Shogun 2 Zmierzch Samurajów
10 Worms Revolution Deluxe Edition
11 The Dark Eye Klątwa Wron
011 Disciples 3 Odrodzenie &Disciples 3: Wskrzeszenie
12 Chivalry Medieval Warfare
012 Tropico 4 & Tropico 4: Czasy współczesne
13 The Incredible Adventures of Van Helsing
013 Operation Flashpoint Dragon rising & Red River
14 Wrzesień '39
015 Divinity II Developer's Cut
017 Overlord & Overlord II
018 Two Worlds 2
019 Torchlight
21 Wiedźmin Edycja Rozszerzona
22 WarbandOgniem i mieczem Dzikie Pola
23 Saga Gothic Gothic & Gothic 2 & gothic 2: Noc Kruka Gothic 3 & Gothic 3: Zmierzch Bogów
26 Mousecraft
27 Real Boxing
28 MotoGP '13
29 Fia World Championship WRC 4
30 Styx Master of shadows
31 1954 Alcatraz
32 Saga Deponia
33 Pro Evolution Soccer 2014
34 Daedalic Adventure Collection
35 Etherium
36 Spacecom
Jeśli ktoś posiada grę z serii Gamebook, której nie mam tutaj ujętej niech napisze i poda mi numer umieszczony na pudełku. Szukam po różnych serwisach i jak mogę to tylko uzupełniam listę i same gry.
Ile gier w sumie liczy ta seria i na czym polegają różnice w numerkach? Np. 13 i 013?
PS: Jeśli ktoś zechce pomóc mi skompletować serię poprzez sprzedaż ofoliowanych nowych egzemplarzy Gamebooka chętnie przystanę na propozycję (w miarę rozsądnej i uczciwej cenie).
PPS: To mój pierwszy post, jeśli napisałem w złym wątku proszę o łagodne potraktowanie i przeniesienie posta w stosowne miejsce.
Numer 005 - Dirt 1 & Dirt 2
Numer 006 - Medieval II & Medieval II Królestwa
Numer 009 - Mount & Blade Warband & Ogniem i mieczem: Dzikie Pola
Numer 014- Saint's Row The Third: The Full Package
Numer 016 - Dirt 3
Numer 34 - Daedalic Adventure Collection
- Kontakt:
Pozwoliłem sobie zaktualizować listę, dziękuję za wpisy!
Liczę na więcej.
005 Medieval II & Medieval II Królestwa
008 Napoleon Total War + Empire Total War
009 Mount & Blade Warband & Ogniem i mieczem: Dzikie Pola
010 Aliens vs Predator
14 Wrzesień '39
014 Saint's Row The Third: The Full Package
016 Dirt 3
018 Two Worlds 2
019 Torchlight
20 Sniper Elite Nazi Zombie Army 2
22 Warband Ogniem i mieczem Dzikie Pola
23 Saga Gothic Gothic & Gothic 2 & gothic 2: Noc Kruka Gothic 3 & Gothic 3: Zmierzch Bogów
26 Mousecraft
27 Real Boxing
28 MotoGP '13
31 1954 Alcatraz
32 Saga Deponia
35 Etherium
36 Spacecom

010 Aliens vs Predator
14 Wrzesień '39
016 Dirt 3
018 Two Worlds 2
019 Torchlight
26 Mousecraft
27 Real Boxing
28 MotoGP '13
31 1954 Alcatraz
32 Saga Deponia
35 Etherium
36 Spacecom
- Kontakt:
Niestety, prawdopobonie inne gry nie zostaną odkryte, ponieważ tylko WRC 4 i Farming Simulator - Dodatek Ursus oraz Edycja Ursus, pozostały na kartach katalogowych sklepów. Niestety ww. gry nie zostały opatrzone fotografią opakowania z profilu, dzięki czemu nie byłem w stanie przeanalizować ich numerów. Reszta jest zaginiona.
- Kontakt:
podzielę się zatem swoją kolekcją celem uzupełnienia naszej wspólnej listy
Foto - kliknij aby powiększyć:

Ja to poustawiałem w kolejności tak że najpierw są te gry z serii "trzycyfrowej" z zerem na przedzie, a następnie te "dwucyfrowe"
Też chętnie bym uzupełnił "luki" między egzemplarzami które posiadam 

Ja to poustawiałem w kolejności tak że najpierw są te gry z serii "trzycyfrowej" z zerem na przedzie, a następnie te "dwucyfrowe"

- Podziękował: 35 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Nawet to wygląda, choć seria nadal mi się nie podoba. BTW właśnie zauwazyłem, że Chivalry ma literówkę w tytule, niezła wtopaUfolec pisze: podzielę się zatem swoją kolekcją celem uzupełnienia naszej wspólnej listy![]()
Ja to poustawiałem w kolejności tak że najpierw są te gry z serii "trzycyfrowej" z zerem na przedzie, a następnie te "dwucyfrowe"Też chętnie bym uzupełnił "luki" między egzemplarzami które posiadam

- Kontakt:
Pomysł sam w sobie nie jest zły. Problemem jest jakość oferowanego produktu. Gdyby książka była obszerniejsza, treściwsza w zawartość to uważam, że byłaby to całkiem udana seria. Pomijam płytę z grą. Jakość pozostawia wiele do życzenia co nawet tam "u góry" przyznają:
"Jakiś czas temu wycofaliśmy się z dystrybucji Gamebooków ze względu niestety na dużą podatność na uszkodzenia opakowań oraz nośników."
Moje gamebooki:

"Jakiś czas temu wycofaliśmy się z dystrybucji Gamebooków ze względu niestety na dużą podatność na uszkodzenia opakowań oraz nośników."
Moje gamebooki:

- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Pewnie niektórzy mają takie same zdanie jak ty, ale biblioteczką się chwalą.Nawet to wygląda, choć seria nadal mi się nie podoba. BTW właśnie zauwazyłem, że Chivalry ma literówkę w tytule, niezła wtopa

- Kontakt:
ja tam nawet lubię i lubiłem tę serię, nie tylko dlatego że dzięki niższemu podatkowi można było otrzymać gry w korzystnych cenach, ale także za to, że materiały graficzne jak i tekstowe zawarte w 'książeczce' często mi się podobały. Gdy taka osoba sięgnie po grę z półki to może o niej więcej poczytać niż z okładki zwykłego dvd-box'a, przy okazji przeglądając grafiki czy koncepty z gry, albo poczytać wywiad z twórcami
ot taka dodatkowa zawartość, której niestety zaczyna brakować w zwykłych pustych wydaniach plastikowych
PS. w lutym tego roku pisałem w niniejszym temacie post w którym podawałem link do 'zalegających' gamebooków w cdp, widzę że teraz pod tym linkiem jest pusto, ciekawe czy stało się to po objęciu sterów nad cdp przez kogo innego
https://cdp.pl/gamebook

PS. w lutym tego roku pisałem w niniejszym temacie post w którym podawałem link do 'zalegających' gamebooków w cdp, widzę że teraz pod tym linkiem jest pusto, ciekawe czy stało się to po objęciu sterów nad cdp przez kogo innego

https://cdp.pl/gamebook
- Kontakt:
Aha, zapomniałbym. To czego Ci brakuje pod brakującymi numerami to symulatory. One także występowały w serii gamebook, lecz reprezentujące całkiem odmienną kolorystykę i design. Tak jak Farming Simulator 2013: Dodatek Ursus oraz Edycja Ursus.Czasoumilacz pisze: Pozwoliłem sobie zaktualizować listę, dziękuję za wpisy!Liczę na więcej.
![]()
010 Aliens vs Predator
14 Wrzesień '39
016 Dirt 3
018 Two Worlds 2
019 Torchlight
26 Mousecraft
27 Real Boxing
28 MotoGP '13
31 1954 Alcatraz
32 Saga Deponia
35 Etherium
36 Spacecom
- Kontakt:
Vance, nie rozumiem jak coś z danej serii może mieć odmienny design od pierwowzoru (żeby nie było to nie zarzut w Twoją stronę). Rozumiem zmiany kosmetyczne, ale nie daleko idące. Widziałeś te gamebooki? I czy mógłbyś je scharakteryzować (by wiedzieć czego szukać)?