Problem z pamięcią GTA V

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam. Niedanowo wymieniłem dysk w komputerze na SSD i zainstalowałem GTA V. Przed ostatnią aktualizacją grałem może raz czy dwa i nie miałem żadnego problemu. Po ostatniej aktualizacji tak po kilkunastu minutach grania wyskakuje mi taki błąd -> https://zapodaj.net/476bdb56239bb.jpg.html
Nie mam stuprocentowej pewności czy jest to spowodowane ostatnią aktualizacją GTA, czy też nie. Na dodatek wczoraj jeszcze wyskoczył mi błąd niżej.
Sprawdzałem RAM systemową diagnostyką przy rozruchu i żadnych błędów nie wychwyciła. Na dysku mam ponad 80 gb wolnej przestrzeni. Gdy gra jest odpalona zużycie ramu wynosi jakieś 70-72% (mam 8 GB lecz o niskim taktowaniu, ale to laptop więc nie ma czego oczekiwać za wiele :P (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz) ). A, i gdy błąd wyskoczy w grę można dalej grać jeśli nic się nie kliknie w komunikat. Tylko można się wku***** gdy w ważnym momencie ten syf wyskakuje, minimalizując grę -_-
Ktoś miał podobny problem, albo wie jak rozwiązać problem? :(
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Masz za mało ramu, to samo miałem u siebie jak miałem 8gb ramu, było po prostu za mało i dosyc czesto dostawałem taki sam obrazek. Rozwiązaniem jest zwiekszenie pamięci wirtualnej, czyli musisz właczyc plik stronicowania i ustawic go np na 16gb i pomoże :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Masz włączony swap? Jeśli tak, to ile? Jeśli nie - włącz i sprawdź czy błąd dalej występuje.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Gra kupiona czy kradziona?
Awatar użytkownika
Zbanowany

taquito pisze: Gra kupiona czy kradziona?
To nie ma znaczenia... u mnie ten bład byl przy steamowym gta 5, dopiero jak zwiekszyłem wirtuala to przestało...
Awatar użytkownika
Łowca

Gra kupiona -_-
Awatar użytkownika
Łowca

next___ pisze: Masz włączony swap? Jeśli tak, to ile? Jeśli nie - włącz i sprawdź czy błąd dalej występuje.
@next___ Swap -czyli?
Zwiększyłem pamięć wirtualną na 16 GB, ale nic to nie dało :(
Awatar użytkownika
Zbanowany

Kajty pisze:
next___ pisze: Masz włączony swap? Jeśli tak, to ile? Jeśli nie - włącz i sprawdź czy błąd dalej występuje.
@next___ Swap -czyli?
Zwiększyłem pamięć wirtualną na 16 GB, ale nic to nie dało :(
To trzeba dokupic ramu... lub pozmniejszac detale...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dokupienie Ramu, ja mam 12 GB ramu SO-DIMM DDR3, 1600 MHz w lapku i nie mam problemu z pamięcią przy GTA. Choć jak patrze to mam jakieś 3 GB RAMu wolne.
ODPOWIEDZ