Mass Effect
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
hyyh... ja ciągle się zastanawiam czy odebrać swoją kopię ze sklepu. Bardzo kusi cena , bo do zapłaty mam 149zł, gdybym miał zapłacić 189zł to w ogóle bym sie nie zastanawiał, a tak mam dylemat. Czy ktoś ogrywa już pełną wersje? Czy gra w dalszej części jest sie rozkręca? Czy jest tylko gorzej?
- Podziękował: 254 razy
- Podziękowania: 194 razy
- Kontakt:
Nie pomogę, bo sam nie gram, nawet na triala mi szkoda tych 15zł, wolę zostawić sobie i dołożyć do innej gierki, a MEA kupię jak cena stanieje.
Nawet pewien gracz, który sporo gier chwali, przeszedł Inkwizycję z czasem 200h, to krytykuje MEA, misję są tak jak w Inkwizycji bardziej MMO.
To jego najnowsze wypociny z pclaba, to samo pisał na GOLu:
Nawet pewien gracz, który sporo gier chwali, przeszedł Inkwizycję z czasem 200h, to krytykuje MEA, misję są tak jak w Inkwizycji bardziej MMO.
To jego najnowsze wypociny z pclaba, to samo pisał na GOLu:
Nie wygląda to fajnie, a jak pisali, że brali przykład z Wiedźmina 3, to chyba chodzi tylko o misje ze skanowaniem, bo nic innego nie ma, zresztą na głównej stronie pclaba jest napisane, że planują patchować , o ile dotrzymają słowa i spatchują to co najgorsze to kiedyś będzie do kupienia, ale badziewnych dialogów nie poprawią(a w recenzjach na to narzekają), nie ma też takich pogaduszek między postaciami jak to było w poprzednich grach ME, czy nawet DAI, może dlatego, że siedzi się w "łaziku" więc nie ma gadania:POpowiem wam fajną historię z ME:Andromeda, wykonując kolejne śmieciowe questy w stylu zanieść, przynieść, włącz itc, (których jest 95%), przemieszane questami main które są idź włącz przyciski po odnalezieniu elementu znaczka porzuconych na konsolipostanowiłem wrócić na EOS pierwsza planeta, bo radioaktywność na tyle spadła że mogłem się po niej całej poruszać, więc myślę sobie wyczyszczę całą (faktycznie mapa jest duża i ciekawa), ale poza jednym dosłownie jednym zadaniem którym było zniszczenie placówki i poznaniu nowego przeciwnika, oraz fajną rozmową z osobą która dla sportu poluje na kettów, cała plansza to kolejne misje znajdź wstaw, włącz itc. i tutaj mała ciekawostka robią już z zmęczenia te powtarzalne questy okazało się że jeden z nich prowadził do obudzenia architekta czyli dużego bossa z którym się strzelałem dobre 20 minut
Myślę sobie na końcu będzie coś ciekawego, jakież było moje zdziwienie kiedy wypadły z niego śmiecie do sprzedaży. Tak na marginesie mam 50k+ kredytów za które nie da się praktycznie nic ciekawego kupić, dobrze że całą grę ratuje świetny crafting, gdzie mamy masę rodzajów pancerzy i broni, do tego z mojej wersji deluxe dostałem dwa unikalne. Nawet swojego łazika pomalowałem na złoto (tak w tej grze można nawet malować łazika). Oczywiście warto dodać że światy są pięknie wykonane i naprawdę niektóre miejsca jak się na nie wejdzie to człowiek czuje się jak odkrywca z Zeldy, Skyrim, czy Gothica, tylko co z tego jeśli wszystko co znajdzie w okolicy to skrzynkę w której będą śmieci do sprzedania. Ba najciekawsze questy polegają na odnalezieniu kogoś i pogadaniu z nim. Wracając jeszcze do EOS jak tylko wyleciałem z planety przyszedł e-mail, że asari chce się ze mną skontaktować na EOS więc wróciłem i dostałem quest rozstawienia 5 nadajników każdy w innym końcu planszy, dobrze zrobiłem i to 30 minut jeżdżenia i na końcu wpadło 300 PD. Dobrze że chociaż dograli jakieś teksty.
Jeśli chodzi o gadanie postaci miedzy sobą to jest ale naprawdę jest w formie szczątkowej, Agrana warto zabierać na misje gdzie są jego światy i jego rasa, ale nawet tam nie zawsze ktoś zwraca uwagę czy jesteśmy z nim, czy np. z kroganem który wpada w szał. Misje lojalnościowe no cóż widziałem na chwilę obecną jedną bam bam, pogadanka bam, bam, więc niczego poza schematem.
Teraz co dalej pomiędzy tą nudą powyżej, jest strasznie dużo tekstów gadanych w większości o niczym, że można naprawdę ziewnąć, oczywiście jeśli ich poziom byłby wysoki to jeszcze człowiek by tego słuchał z wypiekami na twarzy, a tak jest to w większości poziom seriali dla nastolatków (w sumie gry są dla dzieci podobno więc co mnie niby dziwi).
No cóż największą zaletą tej gry jest eksploatacja planet, zostały wykonane świetnie, szkoda tylko że zawartość na nich jest taka śmieciowa. Gdybym teraz miał ocenić grę to po ok. 40-45 godzinach grania stwierdzam z przykrością że Inkwizycja bardziej mnie wciągnęła / pod względem zawartości rpg, jakości tekstów, ta gra jest chyba nawet gorsza. Poza eksploatacją pozostaje świetne strzelanie, ale zapomnicie o graniu w MP ponieważ większość osób które gra napier.. w języku z *zady* na trzeszczących mikrofonach że nie da się tego wytrzymać, a często też za nim 4 osoby wcisną gotowość można rozegrać w tym czasie z 4 partie w for honor
Oczywiście Andromedę wymęczę bo jestem już gdzieś w połowieale odradzam kupowanie tej gry jeśli ktoś ma większe oczekiwania niż eksploatacja i strzelanie, no chyba że coś ze mną nie tak, ale ja się wyjątkowo męczę obecnie grając w nią, tak naprawdę robię wszystko aby ją zaliczyć i aby zobaczyć napisy końcowe.
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Hm. Nie mam takiego porownania jak wspomniana osoba, bo w ME:A skonczylem tylko trial, ale po trialu wydaje mi sie duzo bardziej interesujacy niz to pieprzone DA:I. Tluklem sie po hinterlands z miejsca na miejsce bez wiekszego sensu i po nie wiem, 10 godzinach gry? dalem sobie calkiem z tym spokoj. Tu przede wszystkim nie ma az takiego nadmiaru fetchquestów.
- Kontakt:
Odnośnie napisów do gry, nie czytałem do końca całego tematu:
http://bsn.boards.net/thread/5113/playi ... ns-english
Na 8 stronie jest link do exeka, który ma dać napisy pl na angielskiej wersji.
Czyli to:
http://www100.zippyshare.com/v/2BP1lyWb/file.html
http://bsn.boards.net/thread/5113/playi ... ns-english
Na 8 stronie jest link do exeka, który ma dać napisy pl na angielskiej wersji.
Czyli to:
http://www100.zippyshare.com/v/2BP1lyWb/file.html
- Kontakt:
Nom rozumiem, niestety.
Scenka(tekst) podczas jazdy Nomadem - "łazikiem"
http://www.dailymotion.com/video/x5gafc ... videogames

Scenka(tekst) podczas jazdy Nomadem - "łazikiem"
http://www.dailymotion.com/video/x5gafc ... videogames

- Podziękował: 35 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
jest już jedyna słuszna recenzja
https://www.youtube.com/watch?v=V0jTv__W8bU
https://www.youtube.com/watch?v=V0jTv__W8bU
- Kontakt:
Najnowsze info:
https://www.masseffect.com/news/the-jou ... 53509859=1
Patch w czwartek, resztę będą łatać w najbliższym czasie- okres 2 miesięcy,
https://www.masseffect.com/news/the-jou ... 53509859=1
Patch w czwartek, resztę będą łatać w najbliższym czasie- okres 2 miesięcy,
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Hej Łowcy, takie pytanie. Jak to w końcu jest z tymi wersjami językowymi do Mass Effect Trylogy? Na Origin i niektórych sklepach pisze, że jest tylko ANG wersja a na gram.pl i innych, że ME 1 jest w ANG, ME2 Dubb i napisy a ME3 napisy. Kto w końcu mówi prawdę?
Ma ktoś tę Trylogię kupioną by potwierdzić?

- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
ME 1 jest ANG, bo były dwie wersje PL - jedna na 360 od MS chyba, druga full dubbing od cdp i żadna z nich nie znalazła się na origin.
2 jest PL dub, a 3 napisy.
Na bazarze sprzedałem, tak powiedziałem, bo sprawdziłem neta, skarg nie było, więc zakładam, że to prawda
2 jest PL dub, a 3 napisy.
Na bazarze sprzedałem, tak powiedziałem, bo sprawdziłem neta, skarg nie było, więc zakładam, że to prawda

- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
@UP
Tak, wiemy jakie wersje językowe miała trylogia bo ją posiadam w pudełku, tę cyfrową dla znajomego chciałem kupić. Właśnie ten net mnie zmyla bo jedni piszą, że wszystkie są w full ANG a drudzy, że w jedynka jest tylko w ANG. A znajomy chce po Polsku.
Tak, wiemy jakie wersje językowe miała trylogia bo ją posiadam w pudełku, tę cyfrową dla znajomego chciałem kupić. Właśnie ten net mnie zmyla bo jedni piszą, że wszystkie są w full ANG a drudzy, że w jedynka jest tylko w ANG. A znajomy chce po Polsku.
Dołożę małą cegiełkę - Dwójka jest niby po polsku z dubbingiem, ale na necie można dość łatwo znaleźć sposób jak zmienić głosy na ENG a napisy zostawić w PL.
Tak w ogóle dzisiaj wyszedł patch do Andromedy. Grałem z dwie godziny i rzeczywiście widać różnice - animacje są lepsze a twarze ludzi w końcu wyglądają ok. No i naprawili te "dziwne" oczy
Tak w ogóle dzisiaj wyszedł patch do Andromedy. Grałem z dwie godziny i rzeczywiście widać różnice - animacje są lepsze a twarze ludzi w końcu wyglądają ok. No i naprawili te "dziwne" oczy

- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Link
Opisane jak działa system dialogów w grach, dlaczego w W3 animacje są takie dobre, i dlaczego w ME:A są na razie złe.
Edit: Złamali najnowszą wersję Denuvo w ME:A. Zajęło im to aż 3 tygodnie xD Ciekawe czy teraz usuną to z gry, czy dalej będą szli w zaparte.
Edit 2: łatania ciąg dalszy
Z takich rzeczy, które od początki powinny tak wyglądać - poprawa animacji (
), w trakcie rozmów opcje nie będą już wyszarzone jeśli NPC ma coś nowego do powiedzenia, dodanie opcji graficznych dla FoV i motion blur.
Edit 3: BW całkowicie wyrzuciło Denuvo z gry razem z ostatnim patchem. Do tego jest mod na brak cooldown przy zmianie profilu umiejętności i latanie jak Iron Man z plecakiem odrzutowym.
Opisane jak działa system dialogów w grach, dlaczego w W3 animacje są takie dobre, i dlaczego w ME:A są na razie złe.
Edit: Złamali najnowszą wersję Denuvo w ME:A. Zajęło im to aż 3 tygodnie xD Ciekawe czy teraz usuną to z gry, czy dalej będą szli w zaparte.
Edit 2: łatania ciąg dalszy
Z takich rzeczy, które od początki powinny tak wyglądać - poprawa animacji (

Edit 3: BW całkowicie wyrzuciło Denuvo z gry razem z ostatnim patchem. Do tego jest mod na brak cooldown przy zmianie profilu umiejętności i latanie jak Iron Man z plecakiem odrzutowym.
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Zrezygnowali ze wsparcia gry po 5 miesiącach od premiery. Nie pamiętam, żeby jakieś inne studio tak szybko olało swoje "dzieło".
Chociaż z drugiej strony wolą teraz ładować ludzi w to MMO i grę z Star Wars, niż łatać tak bardzo niedopracowaną na starcie grę. Co jest z ich punktu widzenia logiczniejsze.
Poczekam więc aż trafi do abonamentu i ogram ; D
Chociaż z drugiej strony wolą teraz ładować ludzi w to MMO i grę z Star Wars, niż łatać tak bardzo niedopracowaną na starcie grę. Co jest z ich punktu widzenia logiczniejsze.
Poczekam więc aż trafi do abonamentu i ogram ; D