A to pad od PS3 nie będzie działał? Przecież tam są chyba tylko gry z PS3, dlaczego DS3 miałby nie działać?
Playstation Now - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
PC
DualShock 4 Wireless Controller (DS4)
Some third party controllers with XInput
https://www.playstation.com/en-gb/get-h ... ntrollers/
Także myśle że pad od ps3 + better ds3 powinien działać spokojnie
DualShock 4 Wireless Controller (DS4)
Some third party controllers with XInput
https://www.playstation.com/en-gb/get-h ... ntrollers/
Także myśle że pad od ps3 + better ds3 powinien działać spokojnie
- Podziękował: 35 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Sprawdzałeś? Bo nie bardzo mi się uśmiecha kupowanie pada do tych kilku gierek które chcę sprawdzić (tym bardziej, że nie potrafię sobie wyobrazić strzelania na padzie, ale to inna sprawa)nocny_napoleon pisze: Nie trzeba mieć pada od Playstaion żeby grać. Pad od PS4 jest optymalny. Grafika jest jak na PS3 ale w takich tytułach jak Heavy Rain Czy Beyond, God of war kompletnie nie przeszkadza i jak ktoś nie grał wcześniej na Ps3 to różnicy nie zauważy oO. Największym problemem nie jest nawet wymagane 5 Mb łącze internetowe a jakość połączenia i lekki odczuwalny tak zwany output lagg. Zapomnijcie o strzelankach typu Quake czy bijatykach ale przygodówki są jak najbardziej do ogrania. Może kiedyś jak będzie duża popularność usługi w Polsce to Sony zaoferuje nam tę usługę i umieści serwery w Polsce co spowoduje że pingi drastycznie się zmniejszą.
@remike myślę że ten news nadaje się na stronę główną.
A gdzie znalazłeś taką informację że trzeba? Jak jesteś hardcorem to możesz grać klapkiem po wyświetlaczu dotykowym.
Tobie podobni kiedyś dziwili się jak można myszką sterować po monitorze.
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Myślę, że każdy z emulatorem będzie działał bez problemu a jak nie to dajcie ludziom góra tydzień to będą działały. Jedyny problem jaki przychodzi mi do głowy to gry w których potrzebne będzie np potrząsanie kontrolerem to tańszy sprzęt może nie dać rady. W the last of us potrząsając kontroler "ładowaliśmy" baterie w latarce. Ale to najwyżej się ustawi wyższą jasność obrazu w dosłownie paru miejscach. A jak chodzi o tytuły z PS4 to mizianie ekraniku było konieczne chyba tylko w kilzonie jak chodzi o tytuły AAA.
Jakby było Red Dead Redemption, a grałoby się myszką/klawiaturą, to bym się skusiła choć na miesiąc
Czyli jeśli założę sobie konto, wybierając UK zamiast Cebulandii to mogę bez problemu wypróbować na konsoli? 

- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Odkopię temat.
Próbowałem na pececie przetestować usługę i odpaliłem Heavy Rain. Pad do XBO jest natywnie wspierany i teoretycznie wszystko działa, ale jak spróbowałem umyć zęby to zaciąłem się, gdyż akcja wymaga ruszania całym kontrolerem w lewo i prawo i nawet nie można z niej wyjść. Jest jakaś opcja symulowania Dualshocka na komputerze? Wiem, że da się w drugą stronę z DS4 zrobić pada do Xklocka, ale czy jest jakaś aplikacja, dzięki której te specjalne funkcje pada do PlayStation można wyemulować?
Próbowałem na pececie przetestować usługę i odpaliłem Heavy Rain. Pad do XBO jest natywnie wspierany i teoretycznie wszystko działa, ale jak spróbowałem umyć zęby to zaciąłem się, gdyż akcja wymaga ruszania całym kontrolerem w lewo i prawo i nawet nie można z niej wyjść. Jest jakaś opcja symulowania Dualshocka na komputerze? Wiem, że da się w drugą stronę z DS4 zrobić pada do Xklocka, ale czy jest jakaś aplikacja, dzięki której te specjalne funkcje pada do PlayStation można wyemulować?
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Angrenbor pisze: Odkopię temat.
Odpowiem sam, może dla potomnych będzie.
Otóż nie da się emulować kontrolera Sony żadną aplikacją. Żeby więc zagrać w niektóre ekskluziwy wysoce wskazany jest co najmniej Dualshock w wersji 3, ale jest z nim sporo problemów pod Windowsem i o wiele lepszym wyborem będzie DS4. Niby są jakieś zamienniki z żyroskopem ale ich ceny nie różnią się bardzo od oryginałów na promocji (np. dzisiejszej) więc moim zdaniem nie warto. Ponadto aplikacja nie ma konkretnej listy wspieranych urządzeń 3rd party i np. z moimi starymi chińszczyznami nie chciała działać, więc i takie wynalazki niekoniecznie będą funkcjonować.
Na padach od Xboksów da się zagrać w niektóre tytuły bez problemu, w innych brak sensora ruchu może utrudnić rozgrywkę (Uncharted 1, The Last of Us), pewna liczba tytułów korzysta jednak szeroko z tej funkcji i bez niej nie da się kontynuować rozgrywki (choćby FlOw, Flower, Heavy Rain, Beyond: Two Souls czy Everybody's Gone to the Rapture).
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Nie. Możesz grać tylko w te gry, które są w usłudze PS Now.Enzzo pisze: 8 lut 2020, o 19:41 Wie ktoś może, czy jak kupię grę na PSN to mogę ją potem odpalić przez apkę na PC? Chodzi mi o usługę streamingową bo nie mam ps4.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Chciałem kupić PSNow na 12 m-cy w promocji za pół ceny dla nowych, ale nie ładuje mi się strona z promki. Mogę jednak wybrać opcję zakupu subskrypcji 1-, 3- i 12-miesięcznej po normalnych cenach, ale jak wchodzę z linka z promocji (czyli https://lowcygier.pl/r/5e81ec8618872856 ... ost-303482) to nie wyświetlają się niektóre elementy graficzne na niej, nie ma przycisku "buy" na przykład i nic nie da się zrobić. Próbowałem i na Win7 i na Win10, używałem różnych przeglądarek i wszędzie to samo. Co może być przyczyną?