Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

https://steamcommunity.com/profiles/76561198074744552/

Jak by ktoś jakiś kart szukał to mogę wymienić :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Serwusik :)

Czy poza Steam Inventory Helper jest jeszcze jakaś apka / rozszerzenie do Chroma / FF, pozwalająca na hurtową sprzedaż kart - w aktualnej cenie rynkowej / cent poniżej? :)
Mam do wystawienia sporo kart i jakoś mi się odechciało po pierwszej stronie :D

Zdaje się, że był tutaj kolega z mnóstwem altów, Skąpiradło zdaje się zowie, może podzieli się metodą ogarniania tysięcy ofert w jak najkrótszym czasie! ;-)

Będę wdzięczny za wszelakie info!
Pozdrawiam!
TomHa
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Ale zdajesz sobie sprawę, że te gifty są bezużyteczne, bo do ich aktywacji na koncie w regionie EU jest wymagany VPN i zmiana regionu konta na RU przez Volvo?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Popłakałem się ze śmiechu :D

Podbijam pytanie z poprzedniego postu:

Czy poza Steam Inventory Helper jest jeszcze jakaś apka / rozszerzenie do Chroma / FF, pozwalająca na hurtową sprzedaż kart - w aktualnej cenie rynkowej / cent poniżej? :)

Dzięki i Pozdrawiam! ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

fre1zel pisze: Nie wiecie może, czy w przypadku usunięcia gry z biblioteki steam, dalej będzie mi przysługiwać uprawnienie do otrzymywania pakietów kart z tej gry?
Ja jak wywaliłem DarkEnd to przez jakiś czas przysługiwało mi prawo do otrzymywania pakietów z tej gry, ale w końcu zniknęło.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

działa wam idle master?
u mnie dzisiaj w ogóle sie nie wlacza
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

marion695 pisze: działa wam idle master?
Działa.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

marion695 pisze: działa wam idle master?
Działa. Jedyne co niepokojącego zauważyłem, to to że czasem mi go wylogowuje, co kilka razy zmusiło mnie do wyczyszczenia plików lokalnych z nim związanych, choć zwykle wystarczy powtórnie się zalogować. Nie wiem z czym ma to związek. Poza tymi nieprzyjemnościami, działa i ładnie dropi.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Kontakt:

sciagnalem od nowa zainstalowalem i dziala.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Na alcie idle master nie dropi kart może to mieć związek z brakiem pełnej aktywacji steam? Bo jak się domyślam karty mogę przekazać z alta dopiero po pełnej aktywacji?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tak, dopiero kupno czegoś za 5 dolarów na alcie (ew. dolanie sobie do portfela) odblokuje Ci możliwość idlowania i wymiany kart z samym sobą :D
Na szczęście za tak dolaną kasę do altowego portfela, możesz sam sobie kupić jakiegoś, pożądanego przez samego siebie, gifta i sobie go wysłać na główne konto :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Zapewne nie da się przelać środków z głównego do Alta tylko muszę wykupić te 5$ gotówką. Velve cwany jesteś. :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No nie da się ;-) PP albo karta, sam mam nju alta do aktywacji i teraz czekam na jakąś ciekawą ofertę, za 5+ baksów, najlepiej coś w Promce i z Wishlisty, co sobie zaraz na główne konto prześlę :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

TomHa pisze: No nie da się ;-) PP albo karta, sam mam nju alta do aktywacji i teraz czekam na jakąś ciekawą ofertę, za 5+ baksów, najlepiej coś w Promce i z Wishlisty, co sobie zaraz na główne konto prześlę :D
Mi główne aktywowało jak kupiłem gierkę za 0.19 centów najtańsza była (i nie działa nie reklamowałem jednak). Co nie zmienia faktu, że minimalne doładowanie to 5 $. Trzeba pomyśleć nad zakupem gifta lub nawet 3 na bazarek za 5 dolców jak kasa wróci na pp to poleci na alta :P

Edit:

Lepiej nie rozpakowywać pakietu kart i na rynek czy może rozpakować i sprzedawać każdą kartę osobno?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

krzykr pisze:
Edit:

Lepiej nie rozpakowywać pakietu kart i na rynek czy może rozpakować i sprzedawać każdą kartę osobno?
To zależy co się bardziej opłaca ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

yocki pisze:
krzykr pisze:
Edit:

To zależy co się bardziej opłaca ;)
Liczyłem na odpowiedz najczęściej bardziej opłacalne jest nierozpakowywanie pakietu, bo po rozpakowaniu pakietu w pakiecie dostajemy (2 karty 10 kart) a pakiet kosztuje więcej... Jeszcze pakietu nie rozpakowywałem i pewnie ilość kart zależy od nazwy gry sry. można gdzieś to sprawdzić ile kart ma pakiet od danej gry...?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

Pakiet zawsze zawiera 3 losowe karty z całego zestawu. Więc równie dobrze można trafić w jednym podejściu 3 identyczne karty;). Można trafić też karty foliowane, ale to oczywiście zdarza się mimo wszystko rzadziej.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Shelia pisze: Pakiet zawsze zawiera 3 losowe karty z całego zestawu. Więc równie dobrze można trafić w jednym podejściu 3 identyczne karty;). Można trafić też karty foliowane, ale to oczywiście zdarza się mimo wszystko rzadziej.
3 folie z jednego boostera ?? nie słyszałem o takim przypadku.
Utrafienie jednej jest sukcesem :)

@krzykr
Booster = 3 karty
Opłacalność 50/50 (zakładając, że chcesz sprzedawać booster/karty). Zawsze musisz samemu przekalkulować. Pamiętaj, że karty sprzedają się lepiej niż boostery.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Boostery chodzą ciężej, bo często bardziej opłaca się kupić 1000 gemów i samemu stworzyć booster.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

McSnake pisze:
Shelia pisze: Pakiet zawsze zawiera 3 losowe karty z całego zestawu. Więc równie dobrze można trafić w jednym podejściu 3 identyczne karty;). Można trafić też karty foliowane, ale to oczywiście zdarza się mimo wszystko rzadziej.
3 folie z jednego boostera ?? nie słyszałem o takim przypadku.
Utrafienie jednej jest sukcesem :).
Ludzie na SteamGifts potrafią się chwalić przeróżnymi rzeczami, których oczywiście nie ma za bardzo jak później zweryfikować;). Z boostera folię trafiłam jakieś 3-4 razy, ale w sumie w FAQ czy w innym miejscu nie ma żadnej oficjalnej informacji, że niemożliwe jest dostanie w jednym podejściu 3 folii (choć na pewno szanse na to są tak mało, że nawet nie ma co na to liczyć).
ODPOWIEDZ