Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

rob006 pisze:
oLiardi pisze: Jest szansa na zamykanie transakcji przez moderatorów? Mam jedną wiszącą, gdzie kupujący nie był online od 8 dni. Zapłacił, klucz wysłałem i głupio mi anulować transakcję.
Nie możesz po prostu wystawić komentarza?
Mogę, ale co mi to da skoro on nie wystawi? Transakcji sam nie zakończę.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

oLiardi pisze:
rob006 pisze:
oLiardi pisze: Jest szansa na zamykanie transakcji przez moderatorów? Mam jedną wiszącą, gdzie kupujący nie był online od 8 dni. Zapłacił, klucz wysłałem i głupio mi anulować transakcję.
Nie możesz po prostu wystawić komentarza?
Mogę, ale co mi to da skoro on nie wystawi? Transakcji sam nie zakończę.
Przygotujemy w przyszłości filtr na nieaktywne rozmowy. Status "W trakcie 5/5" będzie traktowany jako nieaktywna rozmowa i zniknie ci w widoku.

Bazar jest darmową platformą i trzeba liczyć się z tym, że pomoc moderatorów dotyczyć będzie tylko pilnych przypadków. Na pewno nie będziemy zamykać/otwierać transakcji na życzenie, bo ktoś chce mieć porządek.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Mogę, ale co mi to da skoro on nie wystawi? Transakcji sam nie zakończę.
Zwolni ci się slot na przyszłe oferty. Po tym jak ty wystawisz komentarz, transakcja jest traktowana jako zakończona z twojej strony.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Jak przyblokować Janusza. Z założenia bazar jest dla łowców by uzupełnić bibliotekę gier ewentualnie by kupili coś do wystawienia na steamgifts. To może po zakupie danego tytułu ban u tego użytkownika na wystawienie tego konkretnego tytułu na Bazarze przez jakiś określony czas. Nie zlikwiduje to procederu odsprzedaży ale mam nadzieję, że utrudni to trochę biznesmenom działanie. A jeśli limit wyniesie z miesiąc to i łowca jak mu się gra w bundlu później powtórzy to poczeka ten miesiąc.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

@up szczerze? To nie rozwiaze problemu. Dwa, sama blokada wystawienia na bazarze niczego nie zalatwi ;)
Ale uwazaj, bo zaraz podniosa sie glosy, ze nie ma Januszy, bo ograniczenie sprzedazy do 2 gier niby ich odpedza ( :lol: :lol: :lol: )
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

remike pisze: A co jest nie tak z ustawieniem linka "paypal.me" w opcji "automatyczna wiadomość do kupującego"?
W sumie nic, poza tym, że takiego linka/buttona nie ma, a wpisany paypal.me/nazwausera trzeba wkleic w ono przegladarki nie jest to link klikalny.

Po prostu jedna z opcji w ustawieniach na stałe paypal.me i z automatu kupującemu by się wyświetlał duży żarówiasty czerwony migający przycisk po kliknieciu w który pozostało by mu tylko wpisac kwotę.
a jakby automatycznie juz kwota sie wypaleniala (bo jest taka opcja link paypal.me/username/kwota) to juz byla by pelnia szczescia :)

No drobiazgi, teraz to juz detale zostały do doszlifowania bazaru. :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Robert de Clair pisze: W sumie nic, poza tym, że takiego linka/buttona nie ma, a wpisany paypal.me/nazwausera trzeba wkleic w ono przegladarki nie jest to link klikalny.
To moze by tak wpisac https ://paypal.me/(nazwa) ?
(Bez spacji po https)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

letsgamingtogame pisze: To moze by tak wpisac https ://paypal.me/(nazwa) ?
(Bez spacji po https)
Faktycznie, wszystkie osoby które miałem do tej pory miały po prostu bezładnie wpisane bez pełnego adresu https :) ale mimo wszystko taki button po zaklepaniu aukcji zapłać z pp.me zastępujący lub dopełniający dotychczasową
informację o metodzie płatności. Jest to future opcja by automatycznie skonfigurowany przycisk paypalme dopelniany był kwotą z aukcji

https://paypal.me/%nazwausera%/%kwota%/%waluta% domyślnie PLN ale jakby ktoś miał byc na bazarze z poza kraju to lepiej od razu tak skonfigurować. by w $ albo € nie policzyło mu ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Oferty pudełkowe wysyłka pocztą są dozwolone? Jeśli tak to proponuję dodanie dodatkowego filtru przy zakładaniu oferty.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

krzykr pisze: Oferty pudełkowe wysyłka pocztą są dozwolone? Jeśli tak to proponuję dodanie dodatkowego filtru przy zakładaniu oferty.
Nie są dozwolone.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Chciałbym móc sortować gry po wejściu w profil sprzedawcy. Może niekoniecznie wszystkie parametry do wyboru jak na stronie głównej, ale choćby sortowanie po cenie albo ukrycie posiadanych.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

z https tez paypal.me link nie jest klikalny. na forum owszem, to działa, ale w wiadomosci do kupującego musi byc skopiowany i wklejony.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Możliwość wycofania oferty bardzo by się przydała... Nawet taka w postaci zmiany danych (zastąpienie tytułu itd.)
LEITHREAS pisze: Chciałbym móc sortować gry po wejściu w profil sprzedawcy. Może niekoniecznie wszystkie parametry do wyboru jak na stronie głównej, ale choćby sortowanie po cenie albo ukrycie posiadanych.
Moim zdaniem średnio przydatne. Jeśli czegoś szukamy, to na głównej liście, później można odnaleźć ofertę/sprzedawcę, która/y Nam odpowiada. No i w przypadku sprzedawcy wystarczy posłużyć się ctrl+f. Jedyną utrudnieniem (choć upierdliwym) może być liczba wyświetlanych na 1 stronie ofert.
Awatar użytkownika
Łowca

Nie wiem czy już jest jakaś możliwość, ale byłoby chyba lepiej, gdyby opcja "ukryj posiadane gry", była włączona domyślnie. Na ten moment przy każdym wejściu na stronę, czy nawet refreshu, muszę to zaznaczać ponownie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 11 razy

Maczeta pisze: Nie wiem czy już jest jakaś możliwość, ale byłoby chyba lepiej, gdyby opcja "ukryj posiadane gry", była włączona domyślnie. Na ten moment przy każdym wejściu na stronę, czy nawet refreshu, muszę to zaznaczać ponownie.
Dobry pomysł i żeby zapamiętywało "Liczba ofert na stronie" bo to też za każdym razem trzeba zmieniać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Maczeta pisze: Nie wiem czy już jest jakaś możliwość, ale byłoby chyba lepiej, gdyby opcja "ukryj posiadane gry", była włączona domyślnie. Na ten moment przy każdym wejściu na stronę, czy nawet refreshu, muszę to zaznaczać ponownie.

F5 i nie trzeba zaznaczać od nowa
Awatar użytkownika
Łowca

Niby tak, ale mam taki niezdrowy nawyk i klikam zawsze w logo strony. Poza tym rzecz bardziej w tym, żeby przy każdorazowym wejściu nie trzeba było tego zaznaczać. Można by to w opcjach ustawić lub coś w ten deseń.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Zapewne już wcześniej ktoś to zaproponował, ale przydałyby się powiadomienia odnośnie szukanej gry, w chwili pojawienia się oferty, bo inaczej trudno trafić na dobrą cenę. Zostają te najsłabsze propozycje..
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Remike propozycja bardziej dla ciebie/moderatorów niż użytkowników o ile jej nie ma.

W przypadku banowania gier rozdawanych za free dodanie możliwości automatycznego wyłączenia bana liczonego np w dniach/tygodniach.

Przykład jak rozdawali Mafię 2/Civ5 to orientacyjnie znany był czas zakończenia rozdawania (kilka dni). Wiadomo, nie we wszystkim to się tak uda ale zawsze coś ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Dodanie statusu "Rozmowa na temat wymiany". Podczas tego statusu dalej będzie można rezerwować gry, ale sprzedający będzie miał możliwość anulowania tej oferty na rzecz wymiany z innym użytkownikiem, z którym prowadzi rozmowę. Z kolei kupujący będzie wiedział, że oferta może być w każdej chwili anulowana, bez możliwości wystawiania komentarzy z obu stron.
ODPOWIEDZ