G2A- odsprzedaż gier

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Cześć wszystkim,

Skorzystałem z niedawnej promocji G2A, gdzie w paczce było kilka gier (Syberia, Sybiera II, Lords of The Fallen, Dirt 3 Complete, SUPERHOT). Wszystkie gry aktywowałem już na platformie STEAM, ale żadnej z nich jeszcze nie instalowałem. Teraz moje pytanie, czy jeżeli usunę część gier ze swojej platformy to mogę je sprzedać (klucze do nich) na Waszym bazarze? Czy też gra (klucz) jeżeli już raz aktywowałem ją na swoim koncie zostaje mi przypisana na zawsze i nie można jej odsprzedać?
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Jeżeli przypisałeś gry do konta to niestety nie możesz już ich odsprzedać. Sprzedaż całego konta jest z kolei nielegalna.

Na przyszłość sugerowałbym przypisywanie tylko kluczy gier, w które na 100% chcesz zagrać. Niechciane i niezużyte klucze możesz sprzedać na Bazarze.
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję za informację, w ferworze radości aktywowałem wszystko jak leci. Na przyszłość będę pamiętał :)
Bob
Awatar użytkownika
Bob
Łowca

remike pisze: Jeżeli przypisałeś gry do konta to niestety nie możesz już ich odsprzedać. Sprzedaż całego konta jest z kolei nielegalna.

Na przyszłość sugerowałbym przypisywanie tylko kluczy gier, w które na 100% chcesz zagrać. Niechciane i niezużyte klucze możesz sprzedać na Bazarze.

handel kontami Steam jest niezgodny z EULA, ale nie z prawem.

https://forumprawne.org/nowe-technologi ... steam.html

czyli jest legalna
ODPOWIEDZ