Huawei P9

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam
Mam zamiar kupić Huawei P9.Pytanie do ludzi którzy się znają lub posiadają owy telefon.Czy go polecacie,opłaca się go kupić względem konkurencji,jak się sprawuje?
Z góry dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

to ten co go reklamuje Lewandowski?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tak to ten telefon,który reklamował Lewandowski.
https://www.youtube.com/watch?v=3L_hIl8tsJQ
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Właśnie sam się nad nim zastanawiam, jako alternatywę rozważam Samsunga Galaxy S6 Edge, ewentualnie Galaxy Note 4 (ale to już trochę większy telefon). Wyboru jeszcze nie dokonałem, ale ostatnio w euro oglądałem oba. Powiem tak, design P9 fajny, ale jak trochę się nimi pobawiłem to jednak S6 wygrywa. Szczególnie za ekran, naprawdę niesamowity. Kolory, szczegółowość niesamowite. Do tego stopnia, że ekran S6 Edga wygląda aż cukierkowo i zbyt dobrze (dla niektórych to może być wada). Jednak jak potem porównywałem inne ekrany z nim, to wydawały się dużo gorsze. Poza tym, wydaje mi się, że Samsung będzie trochę lepszy jeśli chodzi o zdjęcia (choć to zależy) a już na pewno lepszy jeśli chodzi o filmy. Na plus P9 na pewno możliwość wsadzenia karty pamięci.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Jak chcesz zobaczyć kolory to najlepiej wejść w opcje, auto jasność i kolory neutralne ustawić. W marketach jest na maksa, a nikt nigdy tak nie korzysta z tego przecież.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

buri pisze: Jak chcesz zobaczyć kolory to najlepiej wejść w opcje, auto jasność i kolory neutralne ustawić. W marketach jest na maksa, a nikt nigdy tak nie korzysta z tego przecież.
Masz rację, ale też wszystkie telefony porównywałem tam, więc pewnie wszystkie były wykręcone na maksa. A mimo to wyrażnie S6 edge był lepszy. Nie chodzi tylko o kolory, ale takie ogólne wrażenie. Ale to faktycznie najlepiej wziąć samemu do ręki i porównać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

No amoled zawsze lepszy, wiec pod tym wzgledem (niestety) samsungi wygrywaja. Ale support lezy i kwiczy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Zobaczcie Huawei G 8 też fajny tylko 5,5 cala
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Na razie hasam z *pietruszka* P8 i nic mu nie mogę zarzucić, wiadomo, że nie bije flagowców Samsunga i tym podobnych, ale też jest nieco inna półka cenowa i jak spojrzeć na to przez pryzmat cena/wydajność/jakość, to już jest bardzo dobrze :)
Sam zapewne przesiądę się na P9, jakoś w okolicach Gwiazdki / Nowego Roku, aparat ciekawy i w dobrym oświetleniu można uzyskać ciekawe efekty, a już w P8 zdjęcia wychodzą zacnie (w świetle dziennym) co akurat ma dla mnie znaczenie, jeśli chodzi o moją pracę.
Awatar użytkownika
Łowca

Jeżeli kupujesz za gotówkę to Zobacz na Xiaomi.
Niedawno wyszedł xiaomi redmi pro
I miażdzy konkurencję cenowo i wydajnościowo.

Co do
P9, jeśli bierzesz w abonamencie Zobacz też na Alcatel Idol 4s.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

@TomHa ... 2tyg temu kupilem LG G4 za 1150zl nowke Allegro z Italii wiec gwarancja respektowana w Mlawie. G4 zdjecia robi mega. F1.8 robi swoje. Nie wiem czy warto w ogole sie bawic w P8 ... no chyba ze LITE to wtedy troche inna polka cenowa, ale czerwone skorzeane plecki robia swoje :)
Awatar użytkownika
Łowca

Ja mam Huawei P9 lite i osobiście polecam bardzo dobry telefon :) Moim zdaniem cena też nie jest zbytnio wygórowana :)
Awatar użytkownika
Łowca

A za ile teraz można kupić P9 lite ? Ceny są różne ale jaka jest według was uczciwa cena na dzień dzisiejszy ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 145 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

W granicach tysiąca p9 lite w sklepach stacjonarnych. U nas jeszcze była promocja z opaską fit za 1100 + 100 zł. Ze sklepów internetowych może być za ok 900 zł nawet już.
Awatar użytkownika
Łowca

Nie bierz żadnych chińczyków oraz Huaweia. Telefony od Huaweia ostatnimi czasy wyginają się (problem jest coraz większy). Na twoim miejscu kupiłbym Samsung Galaxy A5 A520F 2017.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Chudy pisze: Nie bierz żadnych chińczyków oraz Huaweia. Telefony od Huaweia ostatnimi czasy wyginają się (problem jest coraz większy). Na twoim miejscu kupiłbym Samsung Galaxy A5 A520F 2017.
*ekhem* a Szajsung wybucha ...

Lepiej kup coś od Xiaomi, miałem kiedyś Huawei'a i był według mnie słaby, fajna była tylko nakładka systemowa, ale też jej brakowało dużo do ideału, Aktualnie posiadam ASUS ZenFone 2 laser i według mnie jest lepszy, ale podobno dobre smartfony cena/jakość ma Xiaomi.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2017, o 21:29 przez DiscussedAxe3, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łowca

letsgamingtogame pisze:
Chudy pisze: Nie bierz żadnych chińczyków oraz Huaweia. Telefony od Huaweia ostatnimi czasy wyginają się (problem jest coraz większy). Na twoim miejscu kupiłbym Samsung Galaxy A5 A520F 2017.
*ekhem* a Szajsung wybucha ...

Lepiej kup coś od Xiaomi, miałem kiedyś Huawei'a i był według mnie słaby, fajna była tylko nakładka systemowa, ale też jej brakowało dużo do ideału, Aktualnie posiadam ASUS ZenFone 2 laser i według mnie jest lepszy, ale podobno dobre smartfony cena/jakość ma Xiaomi.

*ekhem* a ten "Szajsung" nie dość, że przyznał się do błędu to jeszcze wymieniał telefony, a Huawei z tego co wiem to w większości nie uznawał gwarancji.

Xiaomi też nie radzę kupować. Cena jest zachęcająca, lecz jakość wykonania wszystkich elementów jest wielką niewiadomą.

Huawei też było bardzo polecane. Teraz właśnie wychodzą wady konstrukcyjne tych telefonów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Obrazek

Tu masz ranking.

Samsung może ma dobry sprzęt ale napewno nie cena/jakość ... a Xiaomi większośc osób chwali i za jakość wykonania i płynność, sam miałem okazje przetestować telefon Xiaomi i nie powiem o nim złego słowa, oczywiście było kilka rzeczy które mi się nie podobają ale to tylko mój gust.
Awatar użytkownika
Łowca

Rankingi mnie nie interesują. Właśnie te najpopularniejsze telefony są ostatnio dosyć awaryjne...
Jeżeli chodzi o Xiaomi to jakieś brudy mogą wyjść na wierzch tak jak w przypadku Huawei po pewnym czasie. Ale co ja tam wiem... Niech autor tematu kupi co chce. Ja swoją opinię wyłożyłem i nikt nie musi się ze mną zgadzać.

Miłego wieczoru!
ODPOWIEDZ