Witam
Mam zamiar kupić Huawei P9.Pytanie do ludzi którzy się znają lub posiadają owy telefon.Czy go polecacie,opłaca się go kupić względem konkurencji,jak się sprawuje?
Z góry dzięki za odpowiedź
Huawei P9
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Tak to ten telefon,który reklamował Lewandowski.
https://www.youtube.com/watch?v=3L_hIl8tsJQ
https://www.youtube.com/watch?v=3L_hIl8tsJQ
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Właśnie sam się nad nim zastanawiam, jako alternatywę rozważam Samsunga Galaxy S6 Edge, ewentualnie Galaxy Note 4 (ale to już trochę większy telefon). Wyboru jeszcze nie dokonałem, ale ostatnio w euro oglądałem oba. Powiem tak, design P9 fajny, ale jak trochę się nimi pobawiłem to jednak S6 wygrywa. Szczególnie za ekran, naprawdę niesamowity. Kolory, szczegółowość niesamowite. Do tego stopnia, że ekran S6 Edga wygląda aż cukierkowo i zbyt dobrze (dla niektórych to może być wada). Jednak jak potem porównywałem inne ekrany z nim, to wydawały się dużo gorsze. Poza tym, wydaje mi się, że Samsung będzie trochę lepszy jeśli chodzi o zdjęcia (choć to zależy) a już na pewno lepszy jeśli chodzi o filmy. Na plus P9 na pewno możliwość wsadzenia karty pamięci.
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Jak chcesz zobaczyć kolory to najlepiej wejść w opcje, auto jasność i kolory neutralne ustawić. W marketach jest na maksa, a nikt nigdy tak nie korzysta z tego przecież.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Masz rację, ale też wszystkie telefony porównywałem tam, więc pewnie wszystkie były wykręcone na maksa. A mimo to wyrażnie S6 edge był lepszy. Nie chodzi tylko o kolory, ale takie ogólne wrażenie. Ale to faktycznie najlepiej wziąć samemu do ręki i porównać.
- Podziękował: 61 razy
- Podziękowania: 74 razy
- Kontakt:
Na razie hasam z *pietruszka* P8 i nic mu nie mogę zarzucić, wiadomo, że nie bije flagowców Samsunga i tym podobnych, ale też jest nieco inna półka cenowa i jak spojrzeć na to przez pryzmat cena/wydajność/jakość, to już jest bardzo dobrze 
Sam zapewne przesiądę się na P9, jakoś w okolicach Gwiazdki / Nowego Roku, aparat ciekawy i w dobrym oświetleniu można uzyskać ciekawe efekty, a już w P8 zdjęcia wychodzą zacnie (w świetle dziennym) co akurat ma dla mnie znaczenie, jeśli chodzi o moją pracę.

Sam zapewne przesiądę się na P9, jakoś w okolicach Gwiazdki / Nowego Roku, aparat ciekawy i w dobrym oświetleniu można uzyskać ciekawe efekty, a już w P8 zdjęcia wychodzą zacnie (w świetle dziennym) co akurat ma dla mnie znaczenie, jeśli chodzi o moją pracę.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
@TomHa ... 2tyg temu kupilem LG G4 za 1150zl nowke Allegro z Italii wiec gwarancja respektowana w Mlawie. G4 zdjecia robi mega. F1.8 robi swoje. Nie wiem czy warto w ogole sie bawic w P8 ... no chyba ze LITE to wtedy troche inna polka cenowa, ale czerwone skorzeane plecki robia swoje 

- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 53 razy
- Kontakt:
*ekhem* a Szajsung wybucha ...
Lepiej kup coś od Xiaomi, miałem kiedyś Huawei'a i był według mnie słaby, fajna była tylko nakładka systemowa, ale też jej brakowało dużo do ideału, Aktualnie posiadam ASUS ZenFone 2 laser i według mnie jest lepszy, ale podobno dobre smartfony cena/jakość ma Xiaomi.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2017, o 21:29 przez DiscussedAxe3, łącznie zmieniany 2 razy.
letsgamingtogame pisze:*ekhem* a Szajsung wybucha ...
Lepiej kup coś od Xiaomi, miałem kiedyś Huawei'a i był według mnie słaby, fajna była tylko nakładka systemowa, ale też jej brakowało dużo do ideału, Aktualnie posiadam ASUS ZenFone 2 laser i według mnie jest lepszy, ale podobno dobre smartfony cena/jakość ma Xiaomi.
*ekhem* a ten "Szajsung" nie dość, że przyznał się do błędu to jeszcze wymieniał telefony, a Huawei z tego co wiem to w większości nie uznawał gwarancji.
Xiaomi też nie radzę kupować. Cena jest zachęcająca, lecz jakość wykonania wszystkich elementów jest wielką niewiadomą.
Huawei też było bardzo polecane. Teraz właśnie wychodzą wady konstrukcyjne tych telefonów.
- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 53 razy
- Kontakt:

Tu masz ranking.
Samsung może ma dobry sprzęt ale napewno nie cena/jakość ... a Xiaomi większośc osób chwali i za jakość wykonania i płynność, sam miałem okazje przetestować telefon Xiaomi i nie powiem o nim złego słowa, oczywiście było kilka rzeczy które mi się nie podobają ale to tylko mój gust.
Rankingi mnie nie interesują. Właśnie te najpopularniejsze telefony są ostatnio dosyć awaryjne...
Jeżeli chodzi o Xiaomi to jakieś brudy mogą wyjść na wierzch tak jak w przypadku Huawei po pewnym czasie. Ale co ja tam wiem... Niech autor tematu kupi co chce. Ja swoją opinię wyłożyłem i nikt nie musi się ze mną zgadzać.
Miłego wieczoru!
Jeżeli chodzi o Xiaomi to jakieś brudy mogą wyjść na wierzch tak jak w przypadku Huawei po pewnym czasie. Ale co ja tam wiem... Niech autor tematu kupi co chce. Ja swoją opinię wyłożyłem i nikt nie musi się ze mną zgadzać.
Miłego wieczoru!