Wspólna inicjatywa przeciwko cwaniactwu na bazarze

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Czyli nabijanie reputacji i inne dziwne rzeczy.
Na pierwszy ogień:
https://bazar.lowcygier.pl/offer/11223
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

Ada, a będziesz wystawiał na bazarze 'randomowe' klucze za zetkę jak na alledrogo? :P
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

Widzę, że moja propozycja z komentarza pod którymś newsem znalazła u kogoś aprobatę;d

NIE MOŻE być tak, że zgłoszony taki delikwent po 4 godzinach dalej wisi i dalej ktoś się może naciąć. Zgłoszenia kont z bazaru MUSZĄ być rozpatrywane w ciągu mniej więcej pół godziny. Jak mi ktoś powie, że nikt tu nie pracuje i nie ma komu banować, to ja odpowiem, że to za poważna inicjatywa, żeby takie tłumaczenie przeszło. Jak nie ma komu się zająć takimi zgłoszeniami to się nie zaczyna takich poważnych przedsięwzięć.

EDIT//
Ewentualnie możemy się umówić z administracją, że jak ktoś trafia na takie oferty, to zgłasza delikwenta a ofertę rezerwuje, żeby ją przyblokować przed nieświadomymi duszyczkami. A później Admin by cofał licznik albo automatycznie by się kasowała rezerwacja po zbanowaniu usera.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Z tego co widac to nabor jest robiony na modow, problem w tym, ze troche pozno, bo to powinno bylo sie zaczac przed powstaniem bazaru.

I zgadzam sie z @ulicznygrajek z tym ze ja uwazam, ze 30 minut to powinno byc absolutne maksimum w wyjatkowych przypadkach, bo to jak widac i tak jest duzo czasu.
Oczywiscie rozumiem, ze aby te kwoty naciecia byly jak najmniejsze i regulowaly sie same to kwota 50zl wymagaja absurdalnie wysokiej reputacji, ale to wlasnie doprowadza do spamu ofert i jak najszybszego wbijania reputacji, bo wiadomo, ze kazdy chce wyciagnac jak najwiecej, a 25zl przy 100 to tez troche odlegly prog. Stad tez sie biora darmowki na bazarze, bo chca dobic 100 jak najszybciej.
Moim zdaniem to cena sprzedazy na bazarze powinna byc 35zl max, czyli tyle, ile najczesciej sa gotowi dac ludzie za gry z monthly jak pokazuje pchli targ. Niby 15zl mniej to nic, ale mysle, ze kombinatorow by to moglo nieco zniechecic.

Zeby bazar byl monitorowany optymalnie to przypuszczam, ze 5-6 modow tam powinno wystarczyc, gdyby jakos miedzy soba godziny dogadali, bo taka forma jak teraz jest, czyli 4 godziny czekania, to jest dobra dopoki jeszcze wielka krzywda sie nie stala.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Czy na serio liczycie, że bazar będzie miał obsługę moderatorską 24/7 z maksymalnym czasem reakcji 30 minut na zgłoszenie?
Gdyby to była płatna robota to jeszcze bym uwierzył.
Pamiętajcie, że wynagrodzeniem za tą harówkę będzie "nowy" kolorek nicka :)
Kojarzy mi się taki tekst ze starej komedii : https://youtu.be/uf4U19TsBO8?t=9
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

mori pisze: Ada, a będziesz wystawiał na bazarze 'randomowe' klucze za zetkę jak na alledrogo? :P
To był dobry sposób, by pozbywać się resztek z bundli, ale na początku listopada, czyli niedługo po waszym odkryciu, dostałem ostrzeżenie od allegro (może jakiś konfident z forum zgłosił aukcję? :E). Nawet 20 zł na tym nie zbiłem. :E
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Czy ktokolwiek moderuje ten bazar? 19:58 | 2017-02-12 zgłosiłem jedną aukcję i do teraz aukcja działa i przy zgłoszeniu jest notka "Zgłoszenie oczekuje na przydzielenie Moderatora."

+Niby jest lista zbanowanych gier a dalej nimi handlują np. https://bazar.lowcygier.pl/?title=&game ... er-page=25
Na dole notka że zablokowana, ale nie widać żeby te oferty były zablokowane
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

Adadid pisze:
mori pisze: Ada, a będziesz wystawiał na bazarze 'randomowe' klucze za zetkę jak na alledrogo? :P
To był dobry sposób, by pozbywać się resztek z bundli, ale na początku listopada, czyli niedługo po waszym odkryciu, dostałem ostrzeżenie od allegro (może jakiś konfident z forum zgłosił aukcję? :E). Nawet 20 zł na tym nie zbiłem. :E
to zrobili to ''karalne''? :tak:
ja to tylko pamietam, ze narzekales, ze dostales pozytywa zanim wyslales klucz :trollface:
Zablokowany