Szanujmy się

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Maczeta pisze: Po drugie nie jestem tutaj, żeby zawierać znajomości, tylko kupować gry.
Gratulacje.
Zdajesz sobie sprawę z tego że Bazar to rozwinięcie Pchlego Targu a założeniem tego było pozbycie się dubli z bundli.
Remike od zawsze uważał i nadal uważa że Łowcy nie są stroną dla handlarzy i nie taki przyświeca im cel.

Skoro więc ciebie nie obchodzą Łowcy to nas nie obchodzisz ty. Będziemy tutaj (czyli też na Bazarze) zwalczać napływ chamstwa, cwaniactwa i cebulactwa.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

McSnake pisze:
xxxcycero pisze: Widziałem też oferty na wieśka 1, który aktualnie jest za free na gog :D

Generalnie cebula jest silna w narodzie ^^
Widzisz.. ja też mam wieśka gogowego wystawionego. Problem w tym, że mój gift jest jeszcze z 2013 roku :P
Mam bardzo dużo bundlowych gierek sprzed roku, albo dwóch, które niedawno trafiły do darmowego rozdawnictwa.

Czy to oznacza, że coś za co zapłaciłem mam oddawać za darmo, tylko dlatego że ktoś rozdał to później gdzieś za free?

Szanujmy się... tylko jak widzę generalizujecie bardzo i wrzucacie wszystko i wszystkich do jednego worka.
Już w tej chwili nie mam szans pozbyć się więcej niż dwóch takich samych tytułów jakie mi wiszą ze zbiórek IG.
Teraz okaże się, że części (a pewnie niedługo okaże się, że pewnie większości) crapowatych bundlówek z IG wcale nie będę mógł wystawić.
McSnake można zawsze poczekac by nie budzić podejrzeń o cebulowate zagrania :P i wystawić wieśka po tych promocjach
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Ja też uważam jak maczeta, że ludzie nie powinni sprzedawać śmieciowych, darmowych indyków.
Zresztą, skoro tak bronicie tego, że przecież ludzie składają zamówienia na te bundle. Zauważ ile ludzie składa zamówienia na 2 lub więcej zestawów. I nagle wszystko zużyją? Połowę z tego wystawią na sprzedaż (potwierdzenie tu jest to, że w wątku dotyczącym bazaru, niektórzy mieli problem, że mogą wystawić tylko 2 sztuki, a nie więcej. Oznacza to, że celowo kupują większość ilość bundli, żeby to potem opchnąć). Większość tego nie zejdzie pewnie, bo Ci co interesują się takimi gierkami już to mają lub sami kupują bundle. Potem te gry dodawane są za darmo i wielki płacz, że jak to, nie mogę sprzedać, przecież ja to kiedyś kupiłem, co z tego, że za darmo.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

fre1zel pisze: Zauważ ile ludzie składa zamówienia na 2 lub więcej zestawów. I nagle wszystko zużyją? Połowę z tego wystawią na sprzedaż (potwierdzenie tu jest to, że w wątku dotyczącym bazaru, niektórzy mieli problem, że mogą wystawić tylko 2 sztuki, a nie więcej. Oznacza to, że celowo kupują większość ilość bundli, żeby to potem opchnąć)
Kupowanie Indie Gali na handel xddddd :E :tak:
Awatar użytkownika
Łowca

MerlinPL pisze:
Maczeta pisze: Po drugie nie jestem tutaj, żeby zawierać znajomości, tylko kupować gry.
Gratulacje.
Zdajesz sobie sprawę z tego że Bazar to rozwinięcie Pchlego Targu a założeniem tego było pozbycie się dubli z bundli.
Remike od zawsze uważał i nadal uważa że Łowcy nie są stroną dla handlarzy i nie taki przyświeca im cel.

Skoro więc ciebie nie obchodzą Łowcy to nas nie obchodzisz ty. Będziemy tutaj (czyli też na Bazarze) zwalczać napływ chamstwa, cwaniactwa i cebulactwa.
Musisz przestać formułować swoje prywatne wypowiedzi w 3 osobie, nie jesteś Juliuszem Cezarem. Już któryś raz ci się to zdarza.

Ty czytasz w ogóle swoje wypowiedzi?
"Łowcy nie są dla handlarzy cwaniactwa i cebulactwa" - i dlatego tak zaciekle bronisz handlu darmowymi grami za prawdziwe pieniądze? Czy to dlatego, że handlu tego dokonuje twój kolega z 1600+ postów na liczniku?

Nie wiem co uważał remike, ale pomysł z banem na darmówki, jest jego autorstwa - więc chyba do niego powinieneś kierować swoje wynurzenia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ja z kolei mam tylko jedną uwagę: dawno nie widziałem takiej gównoburzy na ŁG i to w wielu wątkach. Nie wiem z czym łączyć ten fakt ;-)
Awatar użytkownika
Łowca

Myślę, że z odpaleniem Bazaru =) Ja mam zepsuty charakter i normalnie wmawiam ludziom, że ich argument jest inwalidą na disqusie na łowcach. Ale tak głupio o tym gadać w jakimś losowym wątku o taniej grze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Emkas pisze: Ja z kolei mam tylko jedną uwagę: dawno nie widziałem takiej gównoburzy na ŁG i to w wielu wątkach. Nie wiem z czym łączyć ten fakt ;-)
Jak to z czym. Z pojawieniem się tony no-name'ów zarejestrowanych miesiąć lub dwa temu, chcących tu kokosy robić.
Na bazar powinno dać się wystawić wszystko. Taka jest idea bazaru. Trudno pilnować, że - o nie, wystawiłem coś tydzień temu, a teraz to jest za darmo. O niee, to oddam za darmo. Przecież to bzdura. Rynek weryfikuje - jak nikt nie kupi, to znaczy, że kiepski ze mnie sprzedawca.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Jestem załamany tym co tutaj przeczytałem u niektórych. Trochę tutaj już jestem i widzę, że osoby będące od 2mies. wiedzą lepiej dlaczego powstali Łowcy. Nie ma to jak przyjść do jakiejś społeczności i powiedzieć im, że od lat robią to źle.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

fre1zel pisze: Ja też uważam jak maczeta, że ludzie nie powinni sprzedawać śmieciowych, darmowych indyków.
Zresztą, skoro tak bronicie tego, że przecież ludzie składają zamówienia na te bundle. Zauważ ile ludzie składa zamówienia na 2 lub więcej zestawów. I nagle wszystko zużyją? Połowę z tego wystawią na sprzedaż (potwierdzenie tu jest to, że w wątku dotyczącym bazaru, niektórzy mieli problem, że mogą wystawić tylko 2 sztuki, a nie więcej. Oznacza to, że celowo kupują większość ilość bundli, żeby to potem opchnąć). Większość tego nie zejdzie pewnie, bo Ci co interesują się takimi gierkami już to mają lub sami kupują bundle. Potem te gry dodawane są za darmo i wielki płacz, że jak to, nie mogę sprzedać, przecież ja to kiedyś kupiłem, co z tego, że za darmo.
Jest coś takiego jak steamgifts.com i dużo ludzi po to kupuje kilka bundli aby je tam rozdawać. Na handel raczej nikt tego nie bierze, bo niby kto kupi mało znane indyki za cenę większą niż 1-2zł.

Natomiast co do tego problemu, że max 2 gry takie same można wystawić. Jak regularnie kupujesz bundle to po jakimś czasie masz po kilka kluczy niektórych gier, miałem tak wiele razy, jednej oddałem na steamgifts, inne dałem znajomym lub puściłem za darmo lub za opłatą na ŁG.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

https://bazar.lowcygier.pl/user/michall0?page=2

kurde gosciu same darmówki opierdziela po 50 groszy i ma ponad 100 repów juz xd Dodam ze na forum lowców tylko negatywy miał xd
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

fre1zel pisze: Zresztą, skoro tak bronicie tego, że przecież ludzie składają zamówienia na te bundle. Zauważ ile ludzie składa zamówienia na 2 lub więcej zestawów. I nagle wszystko zużyją? Połowę z tego wystawią na sprzedaż (potwierdzenie tu jest to, że w wątku dotyczącym bazaru, niektórzy mieli problem, że mogą wystawić tylko 2 sztuki, a nie więcej. Oznacza to, że celowo kupują większość ilość bundli, żeby to potem opchnąć
W przypadku IG, ludzie składają zamówienia na więcej niż Jeden bundel z racji kart, jakie uzyskują tanim kosztem z takich dodatkowych bundli, które to gry przypisują do sztimowych alt kont - jeżeli bundel kosztuje w okolicach 4 zł; a wydropi od 20 do 30 kart - średnio po 0,06 ełrogabena - to rachunek jest prosty! Albo zyskują w portfelu sztim, który opróżniają np. w trakcie wyprzedży, albo tańszym kosztem levelują sobie profil!
Wystarczy prześledzić Pchli Targ, by widzieć, że nikt praktycznie nie wystawia na sprzedaż całych paczek IG, ew. pozbywają się pojedynczych gier z tych bundli, które nie oferują kart, ale to jest efekt uboczny, a nie zaplanowana intryga, mająca na celu zalanie rynku indykami nastawionymi na zdzierstwo :D

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Monek22 pisze: https://bazar.lowcygier.pl/user/michall0?page=2

kurde gosciu same darmówki opierdziela po 50 groszy i ma ponad 100 repów juz xd Dodam ze na forum lowców tylko negatywy miał xd
ale sprzedał 27 a kupił 86 gier
Awatar użytkownika
Łowca

Ja rozumiem -lecz tego nie akceptuję- że niektórym przyświecają słowa św.Augusta "frajer jest po to żeby go doić", ale myślę że nie o to w zbożnym, bazarowym celu chodzi. Przynajmniej nie w tej domenie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Armin pisze:
Monek22 pisze: https://bazar.lowcygier.pl/user/michall0?page=2

ale sprzedał 27 a kupił 86 gier

Hahahaha :D to nie ważne, ważne, ze się dorobił! :D :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca

Niektórzy (np ja) grają w Steama nie w gry, więc mimo wszystko że taki Wiedźmin 1 jest za darmo na gogu to i tak bym kupił żeby mieć na Steamie :D Tak samo Life is Strange ep 1, nie wiem czy jak jest teraz za darmo to przypisuje i widnieje w bibliotece, ale jeśli nie to i tak bym kupił żeby była pozycja w bibliotece, różne są fetysze, nie oceniajcie, ale jeśli ktoś może kupić grę która jest powszechnie za darmo ale chce mieć gifta w inventory albo pozycję w bibliotece żeby ładnie wyglądało to czemu mu tego zabraniać? Co innego ceny z kosmosu, ale takie 50 gr czy 2 zł można wydać :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Coz to mowic polacy to cebularze i jak widze tych januszy co teraz star wars kotor po 5 zloty wystawiaja kiedy z 2-3 innymi grami mozna go kupic za 4 zlote na hb to cholra mnie bierze.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

panzerdivision pisze: Niektórzy (np ja) grają w Steama nie w gry, więc mimo wszystko że taki Wiedźmin 1 jest za darmo na gogu to i tak bym kupił żeby mieć na Steamie :D Tak samo Life is Strange ep 1, nie wiem czy jak jest teraz za darmo to przypisuje i widnieje w bibliotece, ale jeśli nie to i tak bym kupił żeby była pozycja w bibliotece, różne są fetysze, nie oceniajcie, ale jeśli ktoś może kupić grę która jest powszechnie za darmo ale chce mieć gifta w inventory albo pozycję w bibliotece żeby ładnie wyglądało to czemu mu tego zabraniać? Co innego ceny z kosmosu, ale takie 50 gr czy 2 zł można wydać :D

Też tak mam, po prostu lubię sobie kolekcjonować. Nie wszystko i w ilościach nie do opowiedzenia, ale są takie aspekty, że po prostu lubię. Jak mam mieć gry, to nie cierpię mieć rozrzuconych po dziesięciu platformach po kilka na każdej i taki bałagan, tylko uczepiłem się Steam, to jeśli coś kupuję, to na Steam. Wielu ludzi mi się dziwiło czemu nie kupiłem Wieśka 3 jak była dobra oferta na klucz GOG. Ano dlatego, że wolę na Steam :) Różni ludzie mają różne upodobania. Ja zamierzam kupić kluczyki od serii Assassin's Creed na Steam, pomimo iż kilka gier z tej serii mam na Uplay i w nie grałem. Jednak tamta platforma tak skutecznie do siebie zniechęca, że chętnie zakolekcjonuję serię na Steam jeśli nadarzy się jakaś fajna okazja :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Jest coś takiego jak steamgifts.com i dużo ludzi po to kupuje kilka bundli aby je tam rozdawać. Na handel raczej nikt tego nie bierze, bo niby kto kupi mało znane indyki za cenę większą niż 1-2zł.
Natomiast co do tego problemu, że max 2 gry takie same można wystawić. Jak regularnie kupujesz bundle to po jakimś czasie masz po kilka kluczy niektórych gier, miałem tak wiele razy, jednej oddałem na steamgifts, inne dałem znajomym lub puściłem za darmo lub za opłatą na ŁG.
No i a propos tego steamgifts, spróbuj rozdać tam cokolwiek, co chociaż raz przez moment było kiedyś za darmo. Z automatu nie da się. A jeśli to świeża darmówka i zdążysz stworzyć giveawaya, to społeczność prawdopodobnie i tak cię zgłosi.
Ja osobiście nie mam problemu ze sprzedażą gier, które kiedyś były za darmo. Tak samo wiszą mi wszyscy fetyszyści wywalający swoje pieniądze w steamowe błoto. Ale sprzedawanie gry która obecnie jest za darmo (a nawet lepiej, bo za darmo będzie już zawsze - np. takie Sang-Froid), to na forum "Łowców", gdzie chodzi o znalezienie jak najlepszej oferty, trochę jak strzał w pysk.
No i Salenauts w przypadku tego Sang-Froid hisorycznie podaje co prawda 0€ na Steam, ale tylko z datą 2 luty. Obecną najniższą cenę podaje z Konsole i Gry, czyli o ile nie drążysz tematu i nie klikniesz w steamową cenę, to tu też cię wprowadzą w błąd.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Dirt 3 Complete 0,50 zł
The Deer 0,50 zł

I masa innych byłych darmówek w podobnej cenie. To było do przewidzenia, że januszki będą chciały dorobić na piórnik i kredki.
Zablokowany