MadHunter pisze: Jest coś takiego jak steamgifts.com i dużo ludzi po to kupuje kilka bundli aby je tam rozdawać. Na handel raczej nikt tego nie bierze, bo niby kto kupi mało znane indyki za cenę większą niż 1-2zł.
Natomiast co do tego problemu, że max 2 gry takie same można wystawić. Jak regularnie kupujesz bundle to po jakimś czasie masz po kilka kluczy niektórych gier, miałem tak wiele razy, jednej oddałem na steamgifts, inne dałem znajomym lub puściłem za darmo lub za opłatą na ŁG.
No i a propos tego steamgifts, spróbuj rozdać tam cokolwiek, co chociaż raz przez moment było kiedyś za darmo. Z automatu nie da się. A jeśli to świeża darmówka i zdążysz stworzyć giveawaya, to społeczność prawdopodobnie i tak cię zgłosi.
Ja osobiście nie mam problemu ze sprzedażą gier, które
kiedyś były za darmo. Tak samo wiszą mi wszyscy fetyszyści wywalający swoje pieniądze w steamowe błoto. Ale sprzedawanie gry która
obecnie jest za darmo (a nawet lepiej, bo za darmo będzie już zawsze - np. takie Sang-Froid), to na forum "Łowców", gdzie chodzi o znalezienie jak najlepszej oferty, trochę jak strzał w pysk.
No i Salenauts w przypadku tego Sang-Froid hisorycznie podaje co prawda 0€ na Steam, ale tylko z datą 2 luty. Obecną najniższą cenę podaje z Konsole i Gry, czyli o ile nie drążysz tematu i nie klikniesz w steamową cenę, to tu też cię wprowadzą w błąd.