Bugi i błędy w Bazarze

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Miałem w weekend właśnie przysiąść nad tym regulaminem. Do tej pory wrzucilismy tylko wersję roboczą.

Wielkie dzięki sinus za twoje uwagi. Uwzględnie je przy poprawkach.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Story:
Wybieram ofertę, klikam "Zarezerwuj", akceptuję regulamin, klikam czerwony button "Anuluj transakcję", podaję "jakiś powód", po czym mam możliwość wystawienia komentarza.
TYLKO NEGATYWNEGO!!!!!

Ergo:
Nic nie muszę kupić, nie muszę mieć żadnej reputacji aby wchodzić w oferty innych, anulować rezerwację i sypać niewinnym sprzedawcom negatywami.

Ciekawa funkcjonalność, chyba specjalnie dla trolli chcących rozsypać system reputacji :D

Edit:
Czy anulowanie rezerwacji przez kupującego automatycznie zdejmuje pozycję z aktywnych "ofert"?
Czy nie jest to aby sposób aby pozbyć się konkurencji? Wywalić ich wszystkie oferty przez anulowanie?
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

McSnake, jeśli ktoś będzie postępował w opisany przez ciebie sposób, to otrzyma bana na konto Steam. Moderatorzy mają też możliwość anulowania komentarzy.

Po anulowaniu obie strony mają MOŻLIWOŚĆ wystawienia negatywa, ale przecież nie muszą tego robić. Ciężko, żeby istniała możliwość wystawienia pozytywa po anulowaniu - przecież transakcja nie doszła do szczęśliwego końca.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

remike pisze: McSnake, jeśli ktoś będzie postępował w opisany przez ciebie sposób, to otrzyma bana na konto Steam. Moderatorzy mają też możliwość anulowania komentarzy.

Po anulowaniu obie strony mają MOŻLIWOŚĆ wystawienia negatywa, ale przecież nie muszą tego robić. Ciężko, żeby istniała możliwość wystawienia pozytywa po anulowaniu - przecież transakcja nie doszła do szczęśliwego końca.
W pełni rozumiem, że sprzedający ma prawo "nagrodzić" kupującego negatywem, gdy ten się rozmyślił i to przez jego rozmyślną anulację nie doszło do transakcji.
Natomiast zupełnie nie rozumiem faktu, gdy kupujący anulując swoją wcześniejszą ofertę kupna (bo np.: się rozmyślił, albo pomylił) może wystawić tylko negatyw.
Zupełnie nie powinien mieć prawa oceniania transakcji, którą sam na starcie anulował jako kupujący.
Miało by to oczywiście sens w momencie, gdyby okazało się, że doszło do płatności, wysłania klucza, a ten okazał się np.: zużyty. Ale nie na "starcie" transakcji, czyli zaraz po złożeniu zamówienia (vel oferty kupna).
Przecież po to są te wieloetapowe statusy transakcji, można takie sytuacje wyłapać i zablokować.

Dlaczego taka oferta nie wraca "na rynek" jako aktywna, tylko automatycznie zostaje z niego zdjęta?

Nikt nie zabroni trollom zakładania kolejnych fikcyjnych kont steam aby uskuteczniać taki proceder.
Po co stwarzać potencjalną możliwość do nadużyć, może lepiej jest poprawić proces obsługi anulacji, zamiast fundować dodatkową robotę moderatorom.

Co ciekawe taki proceder można powtarzać, gdyż mając możliwość złożenia rezerwacji, po anulowaniu od razu "licznik" jest resetowany. Może warto by było wprowadzić jakiś okres karencji po anulacji (10, 15 min)?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

buk:

zadając pytanie o wystawiona grę - i potem 'dogadując się' nie ma możliwości dla osoby co zadaje pytanie uruchomienia procesu 'rezerwacji' bo zastępuje rezerwacje przycisk do rozmowy - czyt - osoba po zadaniu pytania nie może zarezerwować/ zakupić gry

------------------------------------------------------------------------------
takie sajd notesy: [sobota rano - jak się wyśpię to to przeredaguje - to taki - wyżyg myśli]

rozumiem ze mogą się ludzie dogadać na inna cenę/inna grę do wymiany etc - ale to można by było odzwierciedlić np - w systemie chatu zadawania pytania dając sprzedającemu przycisk 'ten ludź jest zainteresowany kupnem' gdzie sprzedający może przedstawić specjalna ofertę dla zadającego pytanie - 'rezerwując' chwilowo ta grę - wtedy zadający pytanie ma możliwość - akceptacji zmienionych warunków np.

także - dać możliwość w zakupie jeśli jest włączona opcja wymiany - ten co kupuje wybrał grę z listy - jako zabezpieczenie - ze ktoś kogoś oszukał miał się wymienić za skyrima a tak naprawdę dostał nie wiem - poopfest2017. tak wszystko jest logowane ze miała odbyć się wymiana za skyrima czy cos. -

przy wymianie klucze powinny być wymagane od obydwu stron - i ukryte poki obydwie strony ich nie wpiszą - jeśli obydwa były by wpisane - wtedy pojawiły by się - to rozwiąże problem w wymianach 'ej - daj klucz pierwszy bo ci nie ufam' .

przy ofertach z możliwą wymiana - sprzedający powinien dostać listę ofert kupującego (jeśli ma takie aktywne) z możliwością kontr rezerwacji - łączący dwie oferty - w - ofertę wymiany [nawet jeśli oferty miały blokady na reputacji - to powinny zezwolić się na połączenie - [eg - sprzedający ma skyrima kupujący ma wystawione doom3 fallout4 zupkechinska, sprzedający wybiera - ze jest zainteresowany wymiana skyrima za dooma3 - rezerwuje dooma3 - łącząc oferty doom3 i skyrim - powinien móc nawet - jeśli doom3 miał blokadę rezerwacji 1000remików, a sprzedający ma tylko pięć - oczywiście - kupujący skyrima może powiedzieć - ze wymiana mu się nie opłaca - wtedy doom3 wracał by ze stanu zarezerwowanego w normalny - i przedstawić ze wymieni się skyrimem za zupkechinską bla bla]

link profilowy do salenautsow - zachęcił by ludzi by tworzyli profile aktywne w salenautsach gdzie można zaznaczać które gry się ma których nie ma na platformach.
Awatar użytkownika
Łowca

Po odświeżeniu dowolnej strony niniejszego forum pojawia się okienko logowania do Bazaru.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

brak pozycji Sims 3 - Date Night :E
akceptacji przecinka przy wystawianiu chyba nie będzie ;/
ba2
Awatar użytkownika
ba2
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 159 razy
Kontakt:

Bug: Możliwość rezerwacji niedostępnej już oferty.

Mimo, że oferta jest niedostępna, a rozmowa ze sprzedawcą zakończona/zablokowana, dalej istnieje możliwość rezerwacji gry. http://i.imgur.com/ax6W3Il.png
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Przez to, że wyszukiwarka działa tylko w formie dynamicznej podpowiadając kilka najpopolarniejszych(?) pozycji, nie da się w ogóle wyszukać niektórych tytułów. Polecam sprawdzić np. hasło "assassin's creed II". Szukajka proponuje inne gry z serii, ale jako że nie ma opcji poznania wszystkich rekordów w bazie zawierających daną frazę, to część gier jest niemożliwa do znalezienia.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

enzo pisze: Przez to, że wyszukiwarka działa tylko w formie dynamicznej podpowiadając kilka najpopolarniejszych(?) pozycji, nie da się w ogóle wyszukać niektórych tytułów. Polecam sprawdzić np. hasło "assassin's creed II". Szukajka proponuje inne gry z serii, ale jako że nie ma opcji poznania wszystkich rekordów w bazie zawierających daną frazę, to część gier jest niemożliwa do znalezienia.

po wpisaniu nazwy gry kliknij żółtą lupke po prawej stronie
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Faktycznie, dzięki Armin!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 25 razy

Błąd podczas odpowiadania na wiadomość Remika.
Załączniki
Error #8
Error #8
error.png (20.65 KiB) Przejrzano 3596 razy
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

@up
Identyczny błąd u mnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Witam widzę ze jak pisze w rozmowie Sprzedawca lub Kupujący i gadam z osobą to duplikuje mi Wiadomość czyli pisze odrazy 3 wiadomości naraz jak che tylko napisać 1
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 25 razy

Przydał by się certyfikat na img.salenauts.com aby pisało że jest bezpiecznie na Łowcach i na Bazarze bo stamtąd pochodzi więcej obrazków.
Awatar użytkownika
Łowca

Nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale kiedy próbuję zarejestrować się na bazarze nie mogę tego zrobić. Cały czas każe potwierdzać email mimo iż kliknąłem już kilkanaście razy w link aktywacyjny. Przenosi po prostu na zwykłą stronę bazaru, a jeśli zaloguję się na tej otwartej z linka toi tak ukazuje się kolejny proces rejestracji.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Co zrobić by móc anulować ofertę? Dostaję komunikat o braku możliwości. Jestem dopiero na drugim stopniu transakcji: "Wysłałem dane do płatności"
Musimy ją "przeklikać", czy jak?

Obrazek

Taka sytuacja zaistniała:
Obrazek

============================================================================

Dobra rozwiązane. Jako sprzedawca nie mam prawa anulować transakcji. Musiał to zrobić kupujący.
Moim zdaniem dziwne, bo jeżeli coś sprzedaję, a nie dostanę zapłaty po kilku dniach bez jakiegokolwiek kontaktu ze strony nabywcy, to jest to bez sensu. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

witam zadaniu pytania o przedmiot strona wyskakuje i pokazuje błąd HTTP ERROR 500
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

nie mogę się zarejestrować cały czas jest błąd #8
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

remike pisze: McSnake, jeśli ktoś będzie postępował w opisany przez ciebie sposób, to otrzyma bana na konto Steam. Moderatorzy mają też możliwość anulowania komentarzy.

Dlaczego? Sprzedawca oddał pieniądze, nie naciągnął kupującego. Oboje rozstali się w przyjaźni i zdrowiu. Czasami anulowanie wynika z przyczyn powiedzmy prawie niezależnych. Ja musiałem anulować 2 transakcje. W jednej kupujący pomylił się przy Game of Thrones, w drugiej wywaliło mi komunikat na hb o braku kluczy do gry:
Stronghold Crusader 2
Humble Bundle's: Best of 2016
Keys are temporarily exhausted for this product
W obu przypadkach wystawiłbym pozytywa chociażby za: szczerość, uczciwość, uprzejmość sprzedawcy/kupującego, przejrzystość zasad i postępowania.

Ktoś może postąpić inaczej i kogoś oszukać, albo zbluzgać. Lepiej dać wybór. Myślę, że moderatorzy i tak będą mieć wystarczająco dużo zgłoszeń.

Z drugiej strony negatywa ludzie sobie nie dadzą, bo to dość drastyczne. A o neutralne będzie znowu płacz i lament. Tak źle i tak niedobrze :P
ODPOWIEDZ