Muzyka z smartphona w radiu
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
No to właśnie, mam takie pytanie czy ktokolwiek widział lub korzystał z takiej aplikacji, że przy podłączeniu kablem USB telefonu do radia w samochodzie odtwarzana by była muzyka w aucie? Bo przy normalnym podłączeniu tel, niestety piosenki nie są odtwarzane w radiu.
a zobacz czy w ustawieniach nie masz gdzieś opcji aby przełączyć system podłączenia z komputerem na tryb pamięci masowej, wtedy telefon będzie zachowywał się jak pendrive i powinno dać się przeszukać foldery z poziomu radia
- Kontakt:
W sumie o tym nie pomyślałem, jutro to sprawdzę, choć przy podłączeniu do komputera od razu mi się wyświetla w jakim trybie ma być podłączony tel, a jak podłączam do radia to nic się nie dzieje.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Jakoś nigdy się nie zagłębiałem w tą stronę, ale podejrzewam, że pamięć którą masz w telefonie jest na partycji w trybie exFAT, a tego po prostu radio może nie rozpoznać
- Podziękował: 118 razy
- Podziękowania: 81 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 91 razy
- Podziękowania: 259 razy
- Kontakt:
Jeżeli zrobisz na maks (lub prawie maks, bo mogą być przesterowania) głośność w smartfonie to jakość powinna być przyzwoita. Jeżeli jednak masz ustawione nisko, to dostarczasz kiepskiej jakości sygnał (niska różnica między sygnałem właściwym, a szumem/zakłóceniami) i wtedy musisz bardziej wzmocnić to w radiu przez co też więcej szumów/zakłóceń przechodzi.
- Kontakt:
No własnie, tutaj chodzi o to, że to jest transmiter FM

Pewnie nie zostaje nic innego jak z tym się pobawić i może akurat coś się lepiej ustawi.GThoro pisze: Jeżeli zrobisz na maks (lub prawie maks, bo mogą być przesterowania) głośność w smartfonie to jakość powinna być przyzwoita. Jeżeli jednak masz ustawione nisko, to dostarczasz kiepskiej jakości sygnał (niska różnica między sygnałem właściwym, a szumem/zakłóceniami) i wtedy musisz bardziej wzmocnić to w radiu przez co też więcej szumów/zakłóceń przechodzi.
Jak z youtuba czy spotify to niestety ale zostaje albo aux jak koledzy radzą albo w google play jakiś downloader i konwerter, radio nie ma szans na odczytanie tego a w usb już raczej nie montują wyjścia sluchawkowego
O usb raczej zpomnij. Sam uzywam transmitera bt/fm ktory bierze wszystko plus normalne rozmowy przez fona.