Karty Steam - wątek ogólny
- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 53 razy
- Kontakt:
Mam takie pytanie, czy idlemaster dobrze pokazuje ilosc kart i gier ? Bo czasem mam tak ze skonczy farmic jedna gre a pokazuje ze skonczyl 3 gry, tak samo pokazuje karty.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Eee tam. Za duży bur*l jest na steamie by to się zawsze sprawdzało. Aktualnie dropi darmowa Pixel Puzzles Ultimate, wcześniej dropiła darmowa Voxelized, Deadbreed itd.
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - First Assault Online czy Grimm Ep1 pewnie nadal dropią.
Lol, ale przykłady podałeś. Sam mam chyba ze 4 DLC z rozdawnictwa Puzli Ultimate a one normalnie nie są darmowe, ale kosztują kilka gabenów, więc czemu miałyby nie dropić?
A Ghost in the Shell przed F2P przecież był na początku płatny(5-15 gabenów w zależności od wersji) i w bundlach a jak płatna dawniej gra przechodzi na F2P to dostajesz przecież zawsze jakieś rzeczy Premium i dropisz karty.
Deadbreed była darmowa w ramach rozdawnictwa KLUCZY

Voxelized tak samo najpierw kosztował a potem F2P dopiero ...
Co do Grimma to nie kojarzę

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mi właśnie przed chwilą niewiadomo skąd pojawiła się w ekwipunku jedna karta z Forsaken Uprising i jedna z Last Survivor. Też nie mogę sprzedać, w ogóle brak przycisku "sprzedaj".

Mi coś IM świruje i ciągle wczytuje odznaki bezskutecznie, macie z tym problem?
- Kontakt:
Nie będę tworzył do sprawdzenia nowego konta i płacił specjalnie 5€ (od chyba listopada dropią tylko w pełni aktywowane konta, a nie wszystkie jedynie mając tag non tradable/non marketable na kartach), ale wiem co piszę:Revan pisze: Lol, ale przykłady podałeś. Sam mam chyba ze 4 DLC z rozdawnictwa Puzli Ultimate a one normalnie nie są darmowe, ale kosztują kilka gabenów, więc czemu miałyby nie dropić?
A Ghost in the Shell przed F2P przecież był na początku płatny(5-15 gabenów w zależności od wersji) i w bundlach a jak płatna dawniej gra przechodzi na F2P to dostajesz przecież zawsze jakieś rzeczy Premium i dropisz karty.
Deadbreed była darmowa w ramach rozdawnictwa KLUCZYw ramach "bety" kosztowała jakieś 10 gabenów i to też był premium i się dodawało do biblioteki a nie darmówka, że wchodzisz kiedy chcesz na steama i masz grę ...
Voxelized tak samo najpierw kosztował a potem F2P dopiero ...
Co do Grimma to nie kojarzęna pewno różnica jest taka, że on się dodawał do biblioteki tak jak wszystkie inne F2P a już od bardzo dawna(2-3 lata?) tak nie jest.
1. Pixel Puzzle Ultimate dropiła zarówno wersja z dodanymi rozdawanymi DLC (potem płatnymi) jak i goła czy z samymi Horses (darmowe DLC). Sprawdzone. Teraz dodatkowo doszło trochę DLC z pakietu z PP 2 Space (2Pack) ale dropiłem już przedwczoraj na gołych.
2. Ghost in the Shell: dropił zarówno płatny (sam kupiłem lubiąc serial za 100% ceny bez zniżki zanim jeszcze trafiłą do bundla), wersja bundlowa oraz dodawana jako darmowa do konta przez samo "zainstaluj".
3. Co do Deadbreed to fakt - nie jestem pewny na czy o nią chodziło czy o coś innego co też dodawało sie do konta za darmo i dropiła karty (usunięto możliwość dropienia z darmowych wersji po 2-3 tygodniach). To powtarzało się i z innymi grami. Podobnie było też z AFAIR Chivalry: Medieval Warfare - dropiła karty podczas darmowego weekendu. W sumie wróciło do normy bo po dodaniu klucza z bundla już więcej nie wydropiła, bo jedna gra może wydropić karty tylko raz na koncie niezależnie od sposobu pozyskania.
4. Voxelized: na 100% jestem pewny że dropiła wersja nie z klucza, tylko dodawana za darmo z poziomu klienta Steam przez zwykle "zainstaluj". Dropiłem z tego na nie jednym koncie, dopiero niedawno usunięto tą możliwość i m.in. dlatego tak wtedy wzrosły ceny kart z tej gry.
5. Z Grimm sprawdź sam: http://store.steampowered.com/app/252150/
Jeszcze parę miesiec temu dropiłem przez zwykłe "zainstaluj". Dodaje do biblioteki EP1 jako DLC podobnie jak Life is Stange, ale w odróżnieniu od niej ma bug i dropi karty bez żadnych dalszych zakupów.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2017, o 02:04 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kontakt:
Steam postanowił "ukarać" devów z którymi rozstał się w trybie natychmiastowym za nadużycia (Digital Homicide czy twórca Last Survivor itp.) nie tylko usuwając gry ze sklepu, ale również dając tag "non marketable" dla kart z ich gier (klucze nadal rozdawane są poza steam) by w ten sposób nie zarabiali.
Rykoszetem i my oberwaliśmy: też przedwczoraj zdjęło mi automatycznie z rynku do ekwipunku wszystkie wiszące karty z Last Survivor. Jak zwykle w przypadku Steama bez żadnej zapowiedzi.
Niefajna sprawa bo z całego setu sprzedała mi się wcześniej 1 kara i teraz nawet odznaki nie można z tego zrobić

- Kontakt:
Można je jeszcze wymieniać do skompletowania setów (karty są niesprzedawalne, ale wymienialne) i zrobić z nich odznaki na najbliższej Summer Sale, a na klejnoty przerobić same emotki i tła. Tyle że z wymianą jak zwykle jest więcej zawracania głowy niż to wszystko warte

- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
\
digital homicide caly czas sprzedawalne

LS mozna jeszcze z botami wymienic bez problemu (steamcardexchange)
przelicznik na kartach LS to 2 klejnoty 0_o