Humble Choice – temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
Prawdę mówiąc zapytałem ile trwa ten proces z czystej ciekawości, i tak mam wystarczającą ilość kasy na koncie aby zaopatrzyć się w co bardziej interesujące bundle więc czy dostane zwrot jutro, czy za tydzień i tak będę się cieszyć że kasę odzyskałem, a kluczy/giftów nie mam zamiaru generować gdyż za radą osób tutaj zakupiłem bundla ponownie w progu za dolca i te klucze wykorzystałem.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Dzisiaj rano sprawdziłem a wcześniej tez miałem ten komunikat. Key się wygenerował.kmpt pisze: Wymieniłem się z kimś na gift link Shadowrun: Hong Kong - Extended Edition i przy próbie odkrycia klucza otrzymuję taki komunikat: " Keys are temporarily exhausted for this product". Orientuje się ktoś ile mniej więcej będę musiał czekać na klucz? Jak rozumiem prędzej czy później go dostanę i nie ma się czym przejmować?

- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 11 razy
W HB monthy znow demo zamiast jednej z gier https://twitter.com/humble/status/823708502044487681
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Wcale się nie dziwię, XCOM2 zabił resztę tytułów.Miniu30 pisze: W HB monthy znow demo zamiast jednej z gier https://twitter.com/humble/status/823708502044487681
Bundel będzie crapowaty, spodziewałem się tego.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
widzę kolejny powód, by jednak nie rzucać się na tego bundla, dzięki za infoMcSnake pisze:Wcale się nie dziwię, XCOM2 zabił resztę tytułów.Miniu30 pisze: W HB monthy znow demo zamiast jednej z gier https://twitter.com/humble/status/823708502044487681
Dla mnie XCOM 2 sam jest warty ceny tego bundlaSoul Reaver pisze:widzę kolejny powód, by jednak nie rzucać się na tego bundla, dzięki za infoMcSnake pisze:Wcale się nie dziwię, XCOM2 zabił resztę tytułów.Miniu30 pisze: W HB monthy znow demo zamiast jednej z gier https://twitter.com/humble/status/823708502044487681
reszta to będą tylko miłe dodatki
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Dla mnie XCOM 2 sam jest warty ceny tego bundlaMiniu30 pisze: W HB monthy znow demo zamiast jednej z gier https://twitter.com/humble/status/823708502044487681widzę kolejny powód, by jednak nie rzucać się na tego bundla, dzięki za infoWcale się nie dziwię, XCOM2 zabił resztę tytułów.
reszta to będą tylko miłe dodatki[/quote]
Zależy kto co lubi

Przeszedlem przez weekend pierwszego X-Coma i bardzo spoko, ale pewnie będę musiał dać sobie na jakiś czas odpocząć, a później spróbuje sił z Long War. Jest sens brać teraz samą podstawkę? Cena pewnie jeszcze spadnie, może doczekamy się jakiegoś GOTY/complete edition, a i tak raczej wcześniej niż za pół roku rok nie zagram.
Zawsze możesz sprzedać XCOMa 2, nawet na forum i resztę tytułów mieć relatywnie tanio.Bartes21 pisze:Zależy kto co lubiMiniu30 pisze: W HB monthy znow demo zamiast jednej z gier https://twitter.com/humble/status/823708502044487681widzę kolejny powód, by jednak nie rzucać się na tego bundla, dzięki za infoWcale się nie dziwię, XCOM2 zabił resztę tytułów.
Bundel będzie crapowaty, spodziewałem się tego.grałem w Enemy Unknown ale tylko 4h i nie przypadł mi do gustu chociaż osobiście lubie turówki
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
to jaki jest sens kupowania bundla po to, by opchnąć zapewne główną i "jedyną" grę w tym bundlu po niższej cenie, a za to, czego nie udało się odzyskać, kupiło się nic nie warte demo jakiejś gry i pewnie trochę indyków lub tytułów, które również mogły być w bundlach
dla mnie osobiście ciężko jest wejść w tego bundla za 12 USD (może gdybym mógł skorzystać z kuponu -10%, ale nie mogę), pomimo świetnych recenzji gry, wiedząc, że jest to tytuł pocięty na DLC (bo taki mam stosunek do DLC w wydawanych obecnie grach), więc podobnie jak Cebulaczek, wolę poczekać na kolekcję/goty. tym bardziej, że nie mam żadnej pewności, że w bundlu będzie jeszcze cokolwiek interesującego (dema gier są darmowe, więc nijak mnie to nie motywuje do płacenia, snik pik to żaden powód)
dla mnie osobiście ciężko jest wejść w tego bundla za 12 USD (może gdybym mógł skorzystać z kuponu -10%, ale nie mogę), pomimo świetnych recenzji gry, wiedząc, że jest to tytuł pocięty na DLC (bo taki mam stosunek do DLC w wydawanych obecnie grach), więc podobnie jak Cebulaczek, wolę poczekać na kolekcję/goty. tym bardziej, że nie mam żadnej pewności, że w bundlu będzie jeszcze cokolwiek interesującego (dema gier są darmowe, więc nijak mnie to nie motywuje do płacenia, snik pik to żaden powód)
To, że jest XCOM to jeszcze o niczym nie świadczy. Co więcej przy takim tytule wystarczy, że dowalą ze 2 gry, które chcę i już będę zadowolony. Reszta poleci za grosze na pchlim targu i jeszcze się te pare złotych odzyska. 

Wyjść na zero to też nie taki nie problem, tym bardziej, że zainteresowanie danymi tytułami jest przeważnie na tyle duże, że znacząca część forumowiczów "zarabia" na niechcianych tytułach i mówiąc "zarabia" nie chodzi mi, że za każdy bundel mają + 5-10$ na paypalu więcej, ale choćby to, że dzięki pozbyciu się reszty pozycji, główne danie wychodzi im za darmo lub grosze.Soul Reaver pisze: to jaki jest sens kupowania bundla po to, by opchnąć zapewne główną i "jedyną" grę w tym bundlu po niższej cenie, a za to, czego nie udało się odzyskać, kupiło się nic nie warte demo jakiejś gry i pewnie trochę indyków lub tytułów, które również mogły być w bundlach
Nie powiem, żeby to była spoko praktyka, dlatego sam czegoś takiego nie praktykuje, ale forumowa historia Monthly pokazuje, że musiałbyś się naprawdę bardzo bardzo postarać by stracić na bundlu, a jeśli żaden tytuł Cię nie zainteresuje to nawet gdyby tak było, zapewne w maks kilkadziesiąt minut znajdziesz kogoś, kto kupi całe Monthly po cenie nominalnej.
Dlatego przy wspomnianej formule nie traktowałbym Montly jako hazard, na którym stracisz, ale w najgorszym wypadku wyjdziesz na zero.