Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

warhameron pisze: Wyszedł Long War 2 do Xcom 2. http://steamcommunity.com/games/268500/ ... 6167677579

Jak ktoś się wacha nad zakupem(humble monthly) to teraz warto na 100%.
Kupiłem jak tylko się pojawiło w monthly, ale teraz można zacząć w końcu grać! :D Dzięki za info!

Btw. co do Vrana, polecam jeśli macie kogoś do coopa - sam pewnie bym nie zagrał, ale wczoraj wypróbowaliśmy w kooperację z kumplem i jest całkiem spoko. Również wsparcie padów jest na plus.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Co do piwerwszej czesci XCom to zdecydowanie warto zaczac od podstawki z dodatkiem, chyba wlasnie w takim wydaniu pojawila sie ta gra w Pomaranczowej Klasyce, i dodam od siebie, ze jest mega kapitalna! Dwojki jeszcze nie gralem wiec nie odpowiem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Atton29 pisze: Co do piwerwszej czesci XCom to zdecydowanie warto zaczac od podstawki z dodatkiem, chyba wlasnie w takim wydaniu pojawila sie ta gra w Pomaranczowej Klasyce, i dodam od siebie, ze jest mega kapitalna! Dwojki jeszcze nie gralem wiec nie odpowiem.
Miałem podstawkę z bundla za dolca, wyższego progu nie kupiłem. Generalnie bardzo lubię gry taktyczne, ale od ufoli wole smoki, więc jakoś tak nigdy nie chciało mi się tym zainteresować choć wiedziałem że gra ma dobre recenzje. Wczoraj postanowiłem przetestować i O MÓJ BOŻE JAKIE TO JEST DOBRE :macha: , od razu kupiłem wszystkie dodatki i szykuje się udany weekend :D .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Hehe, fajnie :D nom gra jest wysmienita, mialem na komputer, a teraz mam nawet na PS3, przy czym nawet na konsoli sterowanie nie zawodzi. Jak bedzie dwojeczka w Humbelku, to tez sie skusze niewatpliwie :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

no przecież jest dwójeczka w humbelku
chyba że czekasz na próg 1$
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Naprawdę polecam wam Long War do jedynki Xcoma. I zdecydowanie lepiej grać z modem niż bez niego.
Najważniejsze zmiany:

An extended campaign requiring far more missions to complete
Tactical missions that allow up to twelve XCom soldiers per mission with the right upgrades
Eight soldier classes: Infantry, Assault, Sniper, Scout, Gunner, Rocketeer, Medic and Engineer, and eight MEC classes: Valkyrie, Marauder, Jaeger, Pathfinder, Goliath, Archer, Guardian and Shogun
English-accent voicepacks for soldiers from England, Australia and several other nations
New and modified perks, including Ranger, Sapper, HEAT Warheads, Lock N' Load, Fire in the Hole, Hit and Run, and Javelin Rockets
New and modified technologies, including Xenopsionics, Alien Biocybernetics, Pulse Lasers, Gauss Weapons and Advanced Aerospace Concepts, and many new foundry projects
Five tiers of XCOM weaponry, many new armors and small items and S.H.I.V.s that can be equipped with perk-granting small items! See some of the new weapons here.
Earlier access to psionics and an expanded psionics tree
A system of commissioning and promoting XCOM officers who provide bonuses to your entire squad during missions (replaces the Enemy Within medals system)
Overhauled interception game, with five new UFO classes such as the Fighter, Raider and Harvester, as well as six interceptors per continent, foundry projects to upgrade your aircraft, individualized pilot names and pilot experience, and the Stingray Missile weapon system
Overhauled strategy game, in which the aliens gather resources and conduct research -- efforts XCOM must interdict if it hopes to save humanity. XCOM can now retake countries by finding and conquering alien bases in those countries. Help council countries defend themselves by fulfilling their requests for alien technology!
Aliens and EXALT forces grow tougher over time, gaining stats and perks
New weapons for XCOM soldiers
Soldiers rest after each mission, requiring the player to build a much deeper roster of soldiers
Modified Second Wave options to support longer campaigns
Training mode config file for easier campaigns
http://www.nexusmods.com/xcom/mods/88/?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Armin pisze: no przecież jest dwójeczka w humbelku
chyba że czekasz na próg 1$
Tak, o tym wlasnie myslalem :D W tej chwili akurat mam w co grac, a Mountly postanowilem wiecej nie kupowac :P Jak juz mam wieksza kwote wydac za gre, to wylacznie pudelkowa na konsole.
Poczekam pewnie ze dwa latka na takowego Humblika :mrgreen:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Jak ktoś już ukończył pierwszego Xcoma ( w sumie przymierzam się jeszcze raz zagrać tylko z wszystkimi dodatkami, łącznie z modem Long War ) to pierwsza rzecz jaką da się zauważyć w Xcom 2 to dużo wyższy poziom trudności. Po pierwszej misji od razu widać , że stare dobre Ufo wróciło i nawet pierwsi obcy są w stanie napsuć krwi. Nic tylko brać Monthly dla tej jednej gry bo warto. Z Long War 2 jeszcze poczekam dopóki nie kupię dodatków bo jak na razie to przeceny są tylko na same gry. Dlaczego rzucili tego Xcoma po wyprzedaży a nie przed.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

bo Long War nadchodził :)
nie znam tej serii, ale po graniu w UFO (mówię o tej trylogii Aftermatch, Aftershock i ... coś) rozumiem, że UFO/X-Com/XCOM hmm może sie podobać :D
jeżeli Long War jest dla "jedynki" swoistym must have ... i pewnie tak jest, skoro na temat XCOM 2 (chyba po jakimś fri łiku) czytałem, że ludzie będą czekać na powstanie LW2 z zakupem gry
no to teraz dają grę za "pół ceny", jest LW2, kup pan dodatki :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

W humble store był pack wszystkich dlc za 20 e, nie wiem czy jeszcze jest.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Wymieniłem się z kimś na gift link Shadowrun: Hong Kong - Extended Edition i przy próbie odkrycia klucza otrzymuję taki komunikat: " Keys are temporarily exhausted for this product". Orientuje się ktoś ile mniej więcej będę musiał czekać na klucz? Jak rozumiem prędzej czy później go dostanę i nie ma się czym przejmować?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Wymieniłem się z kimś na gift link Shadowrun: Hong Kong - Extended Edition i przy próbie odkrycia klucza otrzymuję taki komunikat: " Keys are temporarily exhausted for this product". Orientuje się ktoś ile mniej więcej będę musiał czekać na klucz? Jak rozumiem prędzej czy później go dostanę i nie ma się czym przejmować?
Napisz do suportu, podaj im giftlinka. Jest szansa, że szybciej przyznają :D
Awatar użytkownika
Łowca

Jestem gapa i przez przypadek przy humblu wybrałem opcję płatności 25$, czy jeśli nie wykorzystałem żadnego z kluczy jest szansa iż transakcje mi wycofają i zabiorą dostęp do bundle ? Chciałem kupić pierwszy próg za dolca ale zbytnio się pośpieszyłem i poszła oferta za 25$...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

tomasikguy pisze: Jestem gapa
napisz do supportu, że omyłkowy zakup i zwrócą bez problemu. Pod warunkiem, że nie ruszałeś kluczy ani nic nie ściągałeś.
Awatar użytkownika
Łowca

buck pisze:
tomasikguy pisze: Jestem gapa
napisz do supportu, że omyłkowy zakup i zwrócą bez problemu. Pod warunkiem, że nie ruszałeś kluczy ani nic nie ściągałeś.
Nie, nic z kluczy oczywiście nie ruszone, a kojarzysz ile się na to czeka ? Bo akurat chce brać overwhelmingly posivite a jutro upływa jego termin i nie wiem czy po prostu nie kupić drugi raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

kup drugi raz za tego dolca, bo może to troche potrwać
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

to usa, support może byc akurat online. A kupic za dolca mozesz od razu
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

tomasikguy pisze: Jestem gapa i przez przypadek przy humblu wybrałem opcję płatności 25$, czy jeśli nie wykorzystałem żadnego z kluczy jest szansa iż transakcje mi wycofają i zabiorą dostęp do bundle ? Chciałem kupić pierwszy próg za dolca ale zbytnio się pośpieszyłem i poszła oferta za 25$...
Przerabiałam to tydzień temu. Na zwrot czekałam prawie tydzień, ale dostałam, bez problemu. Trzeba było podać id transakcji z PayPala.

Aha, i wyślij im screena, że kupiłeś za dolara. To może przyspieszyć sprawę, chociaż mnie przepraszali za tak duże opóźnienie w zwrocie z powodu zwiększonej potrzeby klientów na kontakt z supportem :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Kontakt:

Oni mają za dużo ticketów i za mało obsługujących w supporcie już od dobrych kilku miesięcy xD Zrobić zrobią, ale trochę to potrwa.

Więc na pewno min tydzień trzeba będzie czekać. Nie da rady tego przyspieszyć.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

miałem podobnie, napisałem co chciałem, zwrócili mi to co przepłaciłem, trwało to dzień, może dwa
tak więc najprawdopodobniej nie będzie problemu, tak długo, jak długo nie tkniesz kluczy (czy raczej, tak długo, jak długo nie wygenerujesz kluczy bądź giftlinków)
ODPOWIEDZ