[PS4] Konto PSN

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Cześć,

Mieszkam za granicą w IRL. Chciałem stworzyć sobie konto PSN na konsoli PS4, ale zastanawia mnie kwestia regionu. Jeśli wybiorę, Irlandzki to nadal gry które obsługują język polski będą odtwarzane tym języku ? Interfejs konsoli jest po polsku.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Język w jakim wyświetlana jest gra zależy od języka ustawionego w konsoli, więc jeśli gra obsługuje polski to będzie po polsku
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Tu na przykład są wypisane jakie są dostępne języki głosów i napisów w zależności od regionu sklepu PlayStation Store w Uncharted 4 - https://www.playstation.com/en-ae/get-h ... hiefs-end/ (w sekcji "Languages").

Poza tym chyba przynajmniej w europejskich wersjach PS Store są wyświetlane jakie są dostępne języki w danej grze, to możesz wejść sobie na różne gry w polskim i irlandzkim sklepie i porównać chyba.

Jakby co, to nie daję żadnej gwarancji i mogę się mylić.
Awatar użytkownika
Łowca

Okej,

dzięki za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Możesz jeszcze poszukać czy popytać w innych miejscach w Internecie. Poza tym jeszcze jest kwestia, że być może (nie jestem pewny) na polskim koncie PS Store/PSN nie zapłaciłbyś irlandzką kartą płatniczą w euro ani irlandzkimi doładowaniami PSN w euro, a na irlandzkim koncie nie zapłaciłbyś polską kartą PLN czy doładowaniem PSN w PLN (jeśli kiedyś być wrócił do Polski). Chociaż mogę się mylić. Ja sam nie wiem tego z doświadczenia, a to co pisałem w tym wątku to raczej przynajmniej na podstawie tego co przeczytałem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Pytanie do moderatorów: Aż tak nienawidzicie konsol, że tolerujecie takie wątki w dziale "Promocje"?
Chyba jakiś worek się rozwiązał, bo przez ostatni miesiąc to kolejny taki wątek. A Wy nic?
ODPOWIEDZ