Router Neostrada

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam,
Zastanawiam się nad wymianą routera pod moją Neostradę. Problem z internetem ciągnie się za mną non stop, ponieważ mieszkam na przedwojennej ulicy (kable telefoniczne są chyba z tego samego okresu :trollface: ), i "prędkość" połączenia za wielka nie jest, co z resztą widać na screenie :D Przykładowo w cs:go najniższy możliwy ping wynosi 59 :(
Obrazek
https://zapodaj.net/2c21a59b398da.jpg.html

Obecnie korzystam z routera takiego tutaj: http://www.ceneo.pl/26666965. Ponoć na ulicy wymienili skrzynki i mogę osiągnąć demoniczną prędkość nawet do aż 20 mega :P I tutaj pada pytanie, czy jest sens wymieniać router? Czy jest jakiś który dał by większą stabilność ? Jak coś macie do dajcie propozycje :)
P.S. nie mam zamiaru wydawać więcej niż 200-250 na nowy :)
Help :roll:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Też mam od nich internet do 20 Mb/s i nigdy tyle nie osiągnął, a potrafi nawet spaść do zawrotnych 6 Mb/s. :E
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Chciałbym miec ping 59 :D Moje marzenie, zazwyczaj mam ping 500+ Jak ruter twoj ciaganie 20mb to nie ma sensu zmieniac, chyba ze bedziesz musial przechodzic na vdsl to wtedy trzeba zmienic na cos co obsluguje vdsl.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Narzekanie na ping 59. Co ja bym dal, zeby taki miec jak gralo sie w jk2:jo
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

59 to najniższy jak się trafi, bardziej chodzi o to że jest nierównomierny i skacze w granicach 60-120, co jest dość uciążliwe :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Nie wydaje mi się aby wymiana routera wiele pomogła. Jeżeli z neostradą dzieje się coś złego, to prawie zawsze jest to ICH wina. Na wszelki wypadek polecałbym pobranie jakiegoś programu do monitorowania sieci i potestowanie jakie będzie wyglądał wykres czasu odpowiedzi po np. godzinnym pomiarze na kliku solidnych serwerach (google i temu podobne).
pelikulas pisze: ...zazwyczaj mam ping 500+ ...
To żarcik taki? Ja to na neostradzie nawet z Japonią i Australią mam mniej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Kajty pisze: Ponoć na ulicy wymienili skrzynki i mogę osiągnąć demoniczną prędkość nawet do aż 20 mega
To jaką możesz mieć maksymalną prędkość ustala się poprzez synchronizację linii a nie "grzebanie w skrzynkach".
Opiszę na moim przykładzie. Do skrzynki mam 50 metrów. Zaoferowani mi opcję do 80 Mbit. Ile miałem? 36 Mbit.
I tak miałem to 36 Mbit aż jednego pięknego dnia zrobiło się z tych 36 Mbit 24Mbit. Przyjechali technicy - usterki nie stwierdzili, centrala jest przeciążona. Poinformowali mnie jednak że już od prawie pół roku w skrzynce siedzą karty vdsl więc mogą mnie przepiąć z linii o długości prawie 1200 metrów na linie o długości tych wspomnianych 50 metrów. Przepieli, zadzwonili do Orange i miałem pełne 80 Mbit, piszę miałem bo już nie mam. Obcięli mi synchronizację do 72 Mbit. 3 reklamacje, wszystkie odrzucone, linia działa poprawnie, gwarantowana prędkość to 20 Mbit czyli dopóki mam 20 Mbit nawet przy umowie do 80 Mbit to wszystko w/g Orange jest ok i to że miałem 80 Mbit a mam 72 Mbit ich nie obchodzi.
ODPOWIEDZ