Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Link "Dodaj ogłoszenie" mógłby być widoczniejszy.
pb_
Awatar użytkownika
pb_
Łowca

Z utęsknieniem czekam na opcję wystawienia gier do wymiany bez konieczności podawania ceny (albo ew. z podaniem ceny - aby określić przybliżone oczekiwania - ale bez opcji zakupu - bo nie chcę sprzedawać, a jedynie się wymieniać).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Myślę nad opcją wymiany gry na inną, ale konkretną, wybraną też z listy. Ewentualnie mogłaby to też być lista gier.
Wtedy można by było filtrować w drugą stronę. To znaczy np. mam na wymianę Skyrim i chętnie się wymienię na coś innego. Wtedy nie muszę zakładać nowej oferty, tylko filtruję te, których wystawcy chcą właśnie Skyrim i wybieram tę ofertę, która mnie zainteresuje.]
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Da się jakoś odfiltrować oferty dla których nie spełniam wymagania reputacji?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

benn pisze: Da się jakoś odfiltrować oferty dla których nie spełniam wymagania reputacji?
+1

Gdzie nie wejdę to "nie spełniasz wymagań".

Czy jest możliwe, aby ikona wiadomości z bazaru(albo jakiś inny element) była widoczna w ramach portalu lowcygier.pl? Np. Obok nicka, albo informacji o pw.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2016, o 20:50 przez Farax, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Jak mają szarą cenę to nie spełniasz wymagań, jak czarną - spełniasz. Nie trzeba wchodzić by wiedzieć.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

1. Czy będzie istniał jakiś system weryfikowania komentarzy/ edycji komentarzy? Bo nasuwa mi się na myśl sytuacja, w której ktoś dla żartu może wystawiać negatywy po udanej transakcji. Może edycja komentarza bez kasowania tego co się poprzednio napisało albo możliwość odniesienia się do negatywów?

2. Przydałby się też jakiś filtr do ofert względem reputacji, np. zaznaczenie, które progi reputacji ma pokazywać/ ma nie pokazywać.
Awatar użytkownika
Łowca

1. Po rozwinięciu "sortuj według" belka z opcjami jest po za ekranem, z lewej strony - andek 5, Chrome

2. Brak (?) segregacji wg spełnionych wymagań - pokazuj tylko aukcje dostępne dla mojego poziomu.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Przy wyborze negatywnego lub neutralnego komentarza pole tekstowe moim zdaniem powinno się czyścić żeby użytkownik był zmuszony wpisać powód, a nie wystawiać negatywa z tekstem 'Transakcja przebiegła pomyślnie'
mru
Awatar użytkownika
mru
Robin Hood
Podziękował: 79 razy
Kontakt:

A co do płatności to paypal stworzył IMO coś w sam raz do tego, a że paypala mają chyba wszyscy ŁG :)
https://www.paypal.me/ i np. taki link można tam wygenerować:

https://www.paypal.me/ggrzes/0,99pln
Prosto i przejrzyście :)
(no chyba że już taka propozycja padła, wtedy sorki bo nie chciało mi się przeglądać wcześniejszych postów)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Kolejne sugestie:

- Brak możliwości skasowania swojej oferty. Można jedynie ustawić ją na nieaktywną ale wtedy zajmuje slota na utworzenie kolejnej oferty.
- Przydałaby się możliwość przypominania użytkownikom o ofertach, które zarezerwowali lub automatyczne anulowanie ofert w przypadku braku aktywności ze strony kupującego.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Przydałaby się edycja wystawionego komentarza. Ktoś może się pomylić i przez przypadek dać negatywną opinię. Tak samo ze scammerami, którzy cofną wpłatę lub napiszą do supportu o skradziony klucz po kilku dniach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Fajnie by było gdyby na liście ofert od razu były uwidocznione restrykcje względem kupującego jakie wprowadziła osoba sprzedająca. Teraz o tym, że oferta jest dla mnie niedostępna dowiedzieć się mogę dopiero po wejściu w szczegóły oferty co jest poniekąd uciążliwe
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Nevon pisze: - Brak możliwości skasowania swojej oferty. Można jedynie ustawić ją na nieaktywną ale wtedy zajmuje slota na utworzenie kolejnej oferty.
Jeżeli ustawisz ofertę jako nieaktywną to odzyskujesz slota.

Niemożliwość kasowania to celowy zabieg, który uniemożliwia bumpowanie ofert na wierzch listy.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

skrysz pisze: Fajnie by było gdyby na liście ofert od razu były uwidocznione restrykcje względem kupującego jakie wprowadziła osoba sprzedająca. Teraz o tym, że oferta jest dla mnie niedostępna dowiedzieć się mogę dopiero po wejściu w szczegóły oferty co jest poniekąd uciążliwe
Możesz najechać na wyszarzoną cenę i wyświetli się okienko z informacjami o restrykcjach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

remike pisze:
skrysz pisze: Fajnie by było gdyby na liście ofert od razu były uwidocznione restrykcje względem kupującego jakie wprowadziła osoba sprzedająca. Teraz o tym, że oferta jest dla mnie niedostępna dowiedzieć się mogę dopiero po wejściu w szczegóły oferty co jest poniekąd uciążliwe
Możesz najechać na wyszarzoną cenę i wyświetli się okienko z informacjami o restrykcjach.
kurcze, masz rację, nie wiem dla czego wcześniej nie zauważyłem ani tego, ze pojawiają się dymki ani tego, że oferty poza moim zasięgiem są wyszarzone. Sorki za ślepotę  :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

W regulaminie jest mowa tylko o kluczach i podarunkach Steam (Obowiązki sprzedającego, pkt 1). Trzeba by to rozwinąć o Originy, Uplaye i inne.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Troszkę szukałem opcji do usunięcia oferty. Wydaje mi się że przycisk jest mało intuicyjny przez co łatwo go przeoczyć i powinien być w bardziej przystępnej formie np jako ankieta podobnie z rodzajem klucza- można by je umieścić w szeregu i dodać loga platform.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Opcja wyłączenia ofert do których nie spełniamy wymagań jest dosłownie niezbędna. Bez tej opcji można zwariować na bazarku ;) Proponuję dodać opcję do ustawień na tej samej zasadzie jak są aktualne, czyli z zapytaniem na tak lub nie.

Ogólnie to według mnie brakuje również odsyłaczy do stron z grą z danej platformy. W przypadku steama to choćby nawet wskazane, jeśli ktoś ma obszerną porcję gier na koncie, to łatwiej kliknąć i od razu zerknąć czy mamy w bibliotece. Z drugiej strony nie wszyscy też znają wszystkie gry, więc szybki podgląd na danej platformie również się przyda. Zważywszy, że mogą liczyć się sekundy, bo ktoś wystawił okazyjną ofertę.

Edit.
Przestudiowałem cały regulamin i stwierdzam, że nie ma w nim ani jednej wzmianki odnośnie wymian. Jedyne info jest gdy wejdziemy w ofertę, czyli: "Sprzedający dopuszcza możliwość wymiany na inne przedmioty! Aby złożyć ofertę wymiany, kliknij w przycisk "wyślij zapytanie" i napisz swoją propozycję. Jeśli twoja oferta spodoba się sprzedającemu, to przedmiot zostanie dla Ciebie zarezerwowany!" Dodajmy, że potencjalna osoba, która wystawiła ofertę doda w opisie, że wyłącznie interesuje ją wymiana. I takim sposobem mamy masmix. Przydałoby się dodać podpunkt, że wystawienie oferty za określoną sumę i późniejsza jego sprzedaż jest priorytetem, a wymiana jest wyłącznie sugestią dla sprzedającego.
Awatar użytkownika
Łowca

Można dodać możliwość sprawdzenia, czy nasza reputacja jest wystarczająca do kupienia danego przedmiotu. Sądzę, że przy sortuj wg. powinno być takie okienko do zaznaczenia lub przy grze od razu powinno być napisane, czy mamy wystarczająco reputacji na kupno gry.
ODPOWIEDZ