Zamierzam podlaczyc mojego laptopa do tv i szukam gier ktore beda ogslugiwaly pada, chodzi o gry glownie na steam, poniewaz bede mial wlaczony steam w trybie big pictures, najlepiej aby gry byly w wersji pudelkowej (nie jestem za cyfrowkami)
moj laptop:
Procesor : intel core i5 5200u 2.20-2.70 ghz
RAM: 6GB
Grafika: Nvidia GeForce 920m 2GB
Windows: 10
Gry w ktore ostatnio gram to :
Tomb raider (2013)
saints row 3
Paladins
Dirt 3
Resident evil 6
Mortal kombat ke
Gry z serii LEGO
To wszystkie jakie gram ostatnio na padzie
Gry na pada PC
- Podziękował: 41 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Nic z tego nie rozumiem, nie lubisz cyfrówek, a używasz steama? To zdecyduj się może i sprecyzuj. Poza tym - jakie gatunki lubisz? Teraz prawie wszystko działa na padzie. Mi się świetnie np. w X-Com grało padem.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Od siebie polecę GRID 2 i Sonic & All-Stars Racing Transformed, w oba tytuły bardzo przyjemnie grało mi się na padzie
Teraz grywam w The Legend of Korra i również gra się bardzo miło, ale chyba nie wydali tego w pudełku.

Ode mnie Dishonored, Outlast, Sleeping Dogsy, GTA, L.A. Noire, Assassins Creedy (III i IV sa na Steama),i można by tak dalej wymieniać
Generalnie zobacz sobie co jest pod np. xboxa i każda gra po 2010 na pewno już obsługuje kontroler w przypadku PC
Sam używam kontrolerów od x360 i jestem bardzo zadowolony 

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Steam > Controller Companion = każda gra obsługuje pada
Używam do sterowania PC gdy obraz jest przełączony na TV oraz do bindowania klawiszy i skrótów do gier i aplikacji, które normalie pada nie obsługują. Polecam z cała stanowczością. Bardzo dobra aplikacja
Używam do sterowania PC gdy obraz jest przełączony na TV oraz do bindowania klawiszy i skrótów do gier i aplikacji, które normalie pada nie obsługują. Polecam z cała stanowczością. Bardzo dobra aplikacja
- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 53 razy
- Kontakt:
Dzięki !Kajty pisze: Ode mnie Dishonored, Outlast, Sleeping Dogsy, GTA, L.A. Noire, Assassins Creedy (III i IV sa na Steama),i można by tak dalej wymieniaćGeneralnie zobacz sobie co jest pod np. xboxa i każda gra po 2010 na pewno już obsługuje kontroler w przypadku PC
Sam używam kontrolerów od x360 i jestem bardzo zadowolony
Shadow od Mordor i seria Arkham zawsze lepiej grało mi się na padzie 

- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 8 razy
- Kontakt:
Oprócz pozycji już wymienionych, najlepsze gry, w których moim zdaniem pad stanowi najlepszy sposób sterowania to: Dark Souls, Burnout Paradise, Assassin's Creed (seria), Guacamelee, Olli Olli.
Aaaale w praktyce każda gra wspierająca kontroler - nadaje się do gry na kontrolerze.
Aaaale w praktyce każda gra wspierająca kontroler - nadaje się do gry na kontrolerze.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Shadow of Mordor bardzo zacnie się komponuje. Mad Max w podobnej konwencji, nie próbowałem, ale zakładam że równie miło się pyka na padzie.
Jakoś nikt nie wspomniał o sportówkach - NBA, od 2k15 do 2k17 to obowiązek, polecam.
Jakoś nikt nie wspomniał o sportówkach - NBA, od 2k15 do 2k17 to obowiązek, polecam.
Enslaved - do 20 w pierwszym progu HB. Bardzo fajna przygodówka, szczególnie pod pada.