Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

Miniu30 pisze: Wydawalo mi sie ze w monthly mialy byc nie bundlowane gry a Styx juz byl w weekly.

edit Beyond Eyes zreszta tez.
poprostu maja w *zadzitrata* to co pisali, swoje obietnice rzycaja na wiatr..
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

W sumie teraz Monthly opłaca się już brać tylko dla gry startowej (no dragons dogma za 12$ + inne gry które mogą się okazać fajne a cała reszta kupą to dość dobry deal). Odnośnie obecnego bundla - cóż, nadal mam nadzieję na firewatcha (może kiedyś :trollface:), broforce, stardew i keyboard games bardzo na + dla mnie, styx jakbym się powstrzymał z kupnem w gamebooku to pewnie też na + bo zacna skradanka, natomiast cała reszta - zupełnie nie mój styl więc przed następnym będę się musiał zastanowić dość mocno bo słyszałem że pod względem fabularnym Dragon's Dogma jest dość słaba za to gameplay jest wystarczająco dobry żeby przetestować. Ktoś grał i może się wypowiedzieć do jakiej gry można porównać Dragon's Dogmę ?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Miniu30 pisze: Wydawalo mi sie ze w monthly mialy byc nie bundlowane gry a Styx juz byl w weekly.

Dokładnie tak miało być. Widocznie zmienili zasady po cichu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Z komentarzy wychodzi, że bundle jest w większości pozytywnie oceniony.
Sam oceniam na plus. W sumie przypomnieliście mi, żeby sprawdzić, czy kupiłem tamten numer CDAction, najwyżej oddam znajomej (razem ze Stardew Valley).

Zasady monthly mogli zmienić po sierpniowym monthly. Z tego, co pamiętam na FP HB pojawił się link do ankiety odnośnie oceny Monthly. Dobrze pamiętamy, co się wtedy pojawiło i nie było to warte 12 dolarów. To zamiast tego zaczęli dawać rebundlowane gry.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

*dragon's dogma dark arisen
*instabuy
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

MadHunter pisze:

Dokładnie tak miało być. Widocznie zmienili zasady po cichu.
Poszukałem chwilę i nie pisali że będą tylko niebundlowane
We're trying our best to pick a good mix of some of our favorite classic games, and hot new games! Each month's Humble Monthly release will include a mix of games never before released in a Humble Bundle, and some of our favorite classics from previous bundles.
Takie coś pisali, tylko że teraz wynika że mogą wszystko zrebundlować w mounthly :?
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Niby monthly nie jest złe, ale nie wytrzymuje porównania z tym z poprzedniego miesiąca.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

@Spare

Faktycznie. Już zapomniałem co tam wtedy obiecywali. Po prostu przyzwyczaili nas do dawania niebundlowanych i teraz zapewne sprawdzają reakcję.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

Ja tam uważam że Monthly od początku trzyma wysoki poziom. W prawie każdym miesiącu tytuł otwierający był bardzo mocny, spokojnie wart tych 12$, a że czasami nie mój gust, no cóż. Przyznaje natomiast że zniechęca mnie to do kupowania indyków na premierę bo i tak z tym graniem różnie bywa, a za pół roku płaci się połowę tego i dostaje jeszcze w bonusie całkiem spoko tytuły.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Ktoś wie do kiedy ten http://store.steampowered.com/bundle/1910/ bundel będzie dostępny w tej cenie? Czy to bezterminowe jest?
DRT
Awatar użytkownika
DRT
Łowca
Podziękowania: 13 razy

Pewnie promocja potrwa jeszcze tyle samo co na Humblu czyli ok. 2 dni 18 godzin. https://www.humblebundle.com/day-of-the-devs-2016
Ostatnio zmieniony 5 lis 2016, o 12:02 przez DRT, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

yocki pisze: Ktoś wie do kiedy ten http://store.steampowered.com/bundle/1910/ bundel będzie dostępny w tej cenie? Czy to bezterminowe jest?
Aż załadowałem portfel steam by spróbować. Za 3,50 euro dostałem brakujące gry, czyli Day of the Tentacle Remastered, Grim Fandango Remastered i Massive Chalice. Bierzcie póki można.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

No właśnie też kombinuję ale mi brakuje 4 tytułów i dopłata 4,90 :/
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

W sumie trochę mnie dziwi narzekanie, że "dali bundlowane gry". Bo Styx i Beyond Eyes były w bundlach, ale w tych najwyższych progach, które kosztowały tyle co Monthly, jak nie więcej. Czy w poprzednich paczkach było coś z BTA? I ile osób wtedy wzięło te chore progi?
Awatar użytkownika
Robin Hood

aRo pisze: W sumie trochę mnie dziwi narzekanie, że "dali bundlowane gry". Bo Styx i Beyond Eyes były w bundlach, ale w tych najwyższych progach, które kosztowały tyle co Monthly, jak nie więcej. Czy w poprzednich paczkach było coś z BTA? I ile osób wtedy wzięło te chore progi?
Ja nie narzekam i to są dobre gry, ale prawda jest taka że za pół roku trafią pewnie do dolarowego/BTA progu. Taka "czasowa" ekskluzywność też trochę rozczarowuje, bo dobrze wiemy że nikt z nas nie ogrywa tych wszystkich gier na bieżąco. Dlatego według mnie warto kupować w oparciu o grę główną, reszta jako miły bonus.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Ale chodzi o sam fakt i trzymanie się swoich słów, bo HB wyraźnie mówili że to będą gry które NIE BYŁY w bundlach. Zaczyna się od takich gier z wysokiego progu, a jak skończą na zapychaczach nawet z pierwszych progów? Już to , że złamali swoje słowa nie wróży dobrze..
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

W komentarzach Spare wczoraj wkleił odnośnie tego "że będą tylko niebundlowane gry", HB podawało takie info odnośnie monthly:
"We're trying our best to pick a good mix of some of our favorite classic games, and hot new games! Each month's Humble Monthly release will include a mix of games never before released in a Humble Bundle, and some of our favorite classics from previous bundles."
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

matt444m pisze: W komentarzach Spare wczoraj wkleił odnośnie tego "że będą tylko niebundlowane gry", HB podawało takie info odnośnie monthly:
"We're trying our best to pick a good mix of some of our favorite classic games, and hot new games! Each month's Humble Monthly release will include a mix of games never before released in a Humble Bundle, and some of our favorite classics from previous bundles."
Ale to ostatnie zdanie nie ma sensu :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Bo? Przeciez jest napisane, że będzie to mix gier, których nigdy nie bylo w humblu i ulubionych klasyków? z poprzednich bundli
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Heh dla mnie trochę za dużo gierek sandbox-survival ewentualnie RPG/hack'and'slash + indie. Ktoś powie, że nie można co miesiąc dawać hitów, ale..Skoro dali Rocket League w czerwcu 2016, a premiera była w lipcu 15. Skoro dali Mad Maxa w maju, a premiera była we wrześniu 2015r. ( 9 mies.) to...można by oczekiwać większej różnorodności. Np. patrząc na to jakie oceny zebrała dana gra to mogliby niedługo dać skoro Max był tak szybko np. Homefront: The Revolution, Wolfenstein: The New Order czy Just Cause 3 - który zebrał nie za wysokie noty w recenzjach. Młodsze/starsze, ale głośne Pillars of Eternity, Dark Souls II. XCOM 2, Master of Orion: Conquer the Stars, może kiedyś DiRT Rally, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.
RPG-hackslash i sandbox-survival to jednak chyba nie do końca to czego oczekują ludzie, szczególnie, że teraz nie ma aż tylu i aż tak dobrych "zwykłych" bundli, wszystkie rodzaje od dużych (jak Deep Silver, Origin, Sid Meier) Weekly/Indie, które po cichu przekształciły się w monthly z jedną grą, którą znamy, a reszta w ciemno. I sorry, ale pierwszy próg starych bundli praktycznie zawsze oferował coś "ekstra", a teraz niektóre z monthly to gierki dobre na coś pokroju Cybermychy xD
Spoiler:pokaż
ODPOWIEDZ