Sugestie i pomysły (Bazar)
- Podziękował: 489 razy
- Podziękowania: 111 razy
- Kontakt:
Ja mam dwie malutkie propozycje:
-Może by pominąć możliwość wystawiania gier typowo "Free to play"(nie mówię o DLC o nich). Bo dałem radę wystawić Alien Swarm , a ona nie jest w żaden sposób możliwa do kupienia(nie ma żadnych DLC, a konta tez nie ma jak kupić)
-Można by też w komentarzach dać jakąś cenzurę, bo byłem w stanie napisać "*pietruszka*" w komentarzu. Może też duperela, ale może razić
-Może by pominąć możliwość wystawiania gier typowo "Free to play"(nie mówię o DLC o nich). Bo dałem radę wystawić Alien Swarm , a ona nie jest w żaden sposób możliwa do kupienia(nie ma żadnych DLC, a konta tez nie ma jak kupić)
-Można by też w komentarzach dać jakąś cenzurę, bo byłem w stanie napisać "*pietruszka*" w komentarzu. Może też duperela, ale może razić
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
"Dodaj ogłoszenie"
1. Widoczność 2,5 tytułu to zdecydowanie za mało, niech będą widoczne co najmniej 4 tytuły gier.
2. Spróbowałem wystawić grę Civilization VI - wpisałem "Civilization® VI" i "Civilization VI". Za każdym razem ponad 60 tytułów na liście wyświetlanych bez ładu i składu (nie znam tego magicznego order by'ja), a właściwy tytuł bodajże 53 na liście... Przy wpisaniu "sid meier's civilization VI" ciut lepiej, ale też wyświetla wszystkie 5tki.
3. "Podarunek steam" ?? - nie można zostawić oryginalnej nazwy?
4. Skoro zgadzamy się na regulamin, to proszę o jego treść
5. Na IE11 użyta na bazarze czcionka ma "koślawe polskie znaczki" - znaczy się małe polskie znaki diakrytyczne są większe od łacińskich, a duże są mniejsze :/
1. Widoczność 2,5 tytułu to zdecydowanie za mało, niech będą widoczne co najmniej 4 tytuły gier.
2. Spróbowałem wystawić grę Civilization VI - wpisałem "Civilization® VI" i "Civilization VI". Za każdym razem ponad 60 tytułów na liście wyświetlanych bez ładu i składu (nie znam tego magicznego order by'ja), a właściwy tytuł bodajże 53 na liście... Przy wpisaniu "sid meier's civilization VI" ciut lepiej, ale też wyświetla wszystkie 5tki.

5. Na IE11 użyta na bazarze czcionka ma "koślawe polskie znaczki" - znaczy się małe polskie znaki diakrytyczne są większe od łacińskich, a duże są mniejsze :/
- Podziękował: 489 razy
- Podziękowania: 111 razy
- Kontakt:
Co do "5." to jest częste na forach tego typu(nawet tutaj) w przeglądarkach takich jak IE i SafariMcSnake pisze: "Dodaj ogłoszenie"

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
IMHO:
- Górna belka powrót zwraca uwagę innym alignem niż belka szara. Proponowałabym wyrównać do lewej
- Brakuje mi opcji dodania gry starej spoza Steam. Może jakaś kategoria: Inna gra albo przycisk nei znalazłem/am swojej gry na liście (dodaj nową)
- W ustawieniach przydałaby się podstawowa edycja zmiany awatara - chyba, że to ma być ścisle związane z kontem na ŁG to nie było tematu
- Przydałby się checkbox, że np sprzedajemy klucz jakiśtam, ale z wersji pudełkowej razem z tym pudełkiem lub bez niego
- Może jakaś rozwijana lista wersji klucza w przypadku Steama: ROW/RHCP/RUS/EU1/EU2/Nie wiem itp
- Górna belka powrót zwraca uwagę innym alignem niż belka szara. Proponowałabym wyrównać do lewej
- Brakuje mi opcji dodania gry starej spoza Steam. Może jakaś kategoria: Inna gra albo przycisk nei znalazłem/am swojej gry na liście (dodaj nową)
- W ustawieniach przydałaby się podstawowa edycja zmiany awatara - chyba, że to ma być ścisle związane z kontem na ŁG to nie było tematu
- Przydałby się checkbox, że np sprzedajemy klucz jakiśtam, ale z wersji pudełkowej razem z tym pudełkiem lub bez niego
- Może jakaś rozwijana lista wersji klucza w przypadku Steama: ROW/RHCP/RUS/EU1/EU2/Nie wiem itp
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Pogubiłem się w wiadomościach....
Czy są 2 rodzaje wiadomości związane z jedną ofertą na dwóch różnych stronach?
Jeśli tak, to może jakoś je rozróżnić, bo jak dla mnie są zupełnie niezrozumiałe. Może jakiś inny nagłówek, bo na obu stronach jest "Status transakcji"?
Po co na jednej z tych stron wysyłam sobie sam automatycznie: "Wiadomość automatyczna: Hej, ktoś inny właśnie kupił moją grę." ?
Czy są 2 rodzaje wiadomości związane z jedną ofertą na dwóch różnych stronach?
Jeśli tak, to może jakoś je rozróżnić, bo jak dla mnie są zupełnie niezrozumiałe. Może jakiś inny nagłówek, bo na obu stronach jest "Status transakcji"?
Po co na jednej z tych stron wysyłam sobie sam automatycznie: "Wiadomość automatyczna: Hej, ktoś inny właśnie kupił moją grę." ?
Skoro można wystawiać maksymalnie 2 sztuki danego przedmiotu fajnie by było gdyby można było wpisać podczas tworzenia oferty np.: "Sztuk: 2" po czym tworzyłoby automatycznie 2 oferty. Niby głupota ale oszczędza klikania, szczególnie dla osób, które mają sporo dubli.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
nie wiem może to moje ustawienia tylko
ale jak klikam na logo steam i się zaloguję to nie wyskakuje mi z automatu formatka do wpisania nicka tylko muszę kliknąć na bazar i dopiero wpisać
mała rzecz a może skonfundować lekko
domyślam się że widoczne komentarze to import z łowców
czyli to że w kupionych i sprzedanych jest to samo później zostanie rozdzielone w nowym systemie
ale jak klikam na logo steam i się zaloguję to nie wyskakuje mi z automatu formatka do wpisania nicka tylko muszę kliknąć na bazar i dopiero wpisać
mała rzecz a może skonfundować lekko
domyślam się że widoczne komentarze to import z łowców
czyli to że w kupionych i sprzedanych jest to samo później zostanie rozdzielone w nowym systemie

- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 455 razy
- Kontakt:
Czy wyroznienie np gry jako steam giftu pogrubionym kolorkiem a gry jako klucza giftlinku normalna czcionka nie wpadalo by lepiej w oko ?:)
jest szansa ze np następowała by synchornizacja gier z wishlisty tak aby gre ty byly np jakos specjalniej oznaczone ?
Gry rozdawane za darmo mogly by miec kolor szary aby wszyscy widzieli ze gierka byla rozdawana za free
jest szansa ze np następowała by synchornizacja gier z wishlisty tak aby gre ty byly np jakos specjalniej oznaczone ?
Gry rozdawane za darmo mogly by miec kolor szary aby wszyscy widzieli ze gierka byla rozdawana za free
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
Można też wprowadzić punkty za komentarze coś jak na allegro i np, jeśli ktoś ma 700 pozytywnych może o 7 zł więcej do tej puli 25 zł dodać, wiadome, że taki sprzedawca jest wiarygodny.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
sądzę, że na Bazarze Łowców powinna znaleźć się funkcjonalność zgłaszania takich "akcji" do moderacji gdzie negatywne komentarze wystawione są niesłusznie lub w odwecie na słuszny komentarz jednej ze stron. Albo przynajmniej notka mogłaby gdzieś widnieć o tym, że tego typu sprawy, gdzie użytkownik wystawia niesłusznego negatywa w odwecie mogą być moderowane. Na allegro nie ma takiej możliwości, bo tam skala sprzedaży jest znacznie większa, tutaj zapewne ludzie nie będą często powodowali takich zgrzytów.
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowania: 95 razy
- Kontakt:
Co prawda jeszcze nie zostałem zatwierdzony przez moderatora, ale wydaje mi się, że bazar nie ma takich funkcji:
* import "Listy życzeń" z profilu Steam
* podświetlanie gier z "Listy życzeń"
* informacja o pojawieniu się gry z "Listy życzeń" na bazarze (może mail?)
* filtr na gry tylko z "Listy życzeń"
* import "Listy życzeń" z profilu Steam
* podświetlanie gier z "Listy życzeń"
* informacja o pojawieniu się gry z "Listy życzeń" na bazarze (może mail?)
* filtr na gry tylko z "Listy życzeń"
- Podziękował: 62 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
dokładnie, albo coś typu centrum sporów i w momencie takiej sytuacji uczciwy sprzedawca ma możliwość napisania do łowców odwołanie przez pokazanie dowodów a wtedy po pozytywnym rozpatrzeniu admini mogą cofnąć taki komentarz negatywny dany z zemstyUfolec pisze:sądzę, że na Bazarze Łowców powinna znaleźć się funkcjonalność zgłaszania takich "akcji" do moderacji gdzie negatywne komentarze wystawione są niesłusznie lub w odwecie na słuszny komentarz jednej ze stron. Albo przynajmniej notka mogłaby gdzieś widnieć o tym, że tego typu sprawy, gdzie użytkownik wystawia niesłusznego negatywa w odwecie mogą być moderowane. Na allegro nie ma takiej możliwości, bo tam skala sprzedaży jest znacznie większa, tutaj zapewne ludzie nie będą często powodowali takich zgrzytów.