CD-Action - temat ogólny

Dyskusja o branży
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

salt pisze: Tylko, że to argument na poziomie...w recenzji płyty Metalliki napisano, że bębny są beznadziejne, a wg mnie są fajne...nie kupuję więcej magazynu rockowego/metalowego o.O
Nie do końca. Jeśli ktoś pracuje w takim magazynie, nieważne jakiej branży dotyczy, możemy oczekiwać rzetelności. Moim zdaniem w recenzji Isaaca tego zabrakło i to był tylko przykład tekstu, gdzie dla mnie, całkowicie prywatnie, redaktor się nie popisał. Takich kwiatków było znacznie więcej i czara goryczy się przelała.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ale to jest rzetelne. Czy uważasz, że w Isaacu nie ginie się często a w TWoM nie ma patosu. Jeżeli są i zostały opisane, to jest rzetelne.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

sergeron pisze: Ale to jest rzetelne. Czy uważasz, że w Isaacu nie ginie się często a w TWoM nie ma patosu. Jeżeli są i zostały opisane, to jest rzetelne.
Bo ja wiem, minusowanie roguelika za to, że się często ginie jest dziwne.
Awatar użytkownika
Łowca

sergeron pisze: Ale to jest rzetelne. Czy uważasz, że w Isaacu nie ginie się często a w TWoM nie ma patosu. Jeżeli są i zostały opisane, to jest rzetelne.
Tak samo, jak w Isaacu ginie się często, tak w TWoM istnieje patos, bo to są nieodłączne elementy tych gier. Rozpatrywanie ich jako negatywne aspekty produkcji to naprawdę kiepska sprawa, bo bez nich te tytuły straciłyby swój charakter. Wyobrażasz sobie This War of Mine, w którym bohaterowie w ogóle nie reagują na to, co się wokół nich dzieje?

Już wspomniałem, że w CDA kwiatków było więcej. Dajmy na to recenzję gry o wrestlingu, w której autor od początku zaznacza, że wrestlingu nie lubi. Litości.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

JackReno pisze:
Tak samo, jak w Isaacu ginie się często, tak w TWoM istnieje patos, bo to są nieodłączne elementy tych gier. Rozpatrywanie ich jako negatywne aspekty produkcji to naprawdę kiepska sprawa, bo bez nich te tytuły straciłyby swój charakter. Wyobrażasz sobie This War of Mine, w którym bohaterowie w ogóle nie reagują na to, co się wokół nich dzieje?

Już wspomniałem, że w CDA kwiatków było więcej. Dajmy na to recenzję gry o wrestlingu, w której autor od początku zaznacza, że wrestlingu nie lubi. Litości.
Trzeba pamiętać, że ocena gry to wciąż subiektywne odczucia recenzenta. Wydaje mi się, że o ile ten patos jest częścią gry to nie każdemu musi się gra nim przeładowana podobać i do tego odnosi się minus. Tak samo jak często są krytykowane amerykańskie filmy, za to, że są przeładowane patriotycznymi elementami. Po prostu pasuje to do samej gry, ale nie każdemu dana gra może z tego powodu podejść. Dla mnie w porządku.
Tak samo często różne inne elementy lądują w plusach i minusach i zawsze znajdą się ludzie dla których minus może być plusem i na odwrót. Recenzja ma dać ogólne pojęcia o danej grze, natomiast ostatecznie zdanie każdy musi wyrobić sobie sam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

I tak nic nie pobije recenzji Divinity 2.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

kluhmen pisze: I tak nic nie pobije recenzji Divinity 2.
Dlaczego? W sensie, nie czytałem tej recenzji, więc nie wiem co tam było.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Dali Div2 3 albo 4 na 10. Może też sama treść recenzji nie była jakaś dobra ale to już wyparłem z pamięci.
Połatali Div2, potem doszedł dodatek (Flames of Vengeance) i gra warta 9/10. To tak pokrótce...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

A to nie bylo tak, ze Div2 zaraz po premierze do niczego sie nie nadawal i sprawe ratowaly dopiero dodatek i patche?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 99 razy
Podziękowania: 198 razy
Kontakt:

kluhmen pisze: I tak nic nie pobije recenzji Divinity 2.
Czyli nie czytałeś legendarnej recenzji Venetiki?
Awatar użytkownika
Łowca

A tak trochę odbiję od tematu - nie uważacie że ostatnio cda daje te pełniaki nieco żałosne? Gdyby nie to retro w ostatnim numerze to naprawdę jeden z najgorszych zestawów.
Awatar użytkownika
Robin Hood

To Divinity 2 to jest coś warte? Bo ja recką w CDA się zraziłem do tej gry. Albo Venetika.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Może Venetica nie jest aż tak tragiczna, jak o niej pisali, ale sam wytrzymałem przy niej jakąś godzinę - taki średniak, może bym grał dalej gdyby nie było tony lepszych tytułów
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

keiran pisze: A to nie bylo tak, ze Div2 zaraz po premierze do niczego sie nie nadawal i sprawe ratowaly dopiero dodatek i patche?
Nie do końca. Sprawę zawalił wydawca w kraju czyli zdaje się, że cenędza. Gra się wywalała po wyspie treningowej na filmiku z tym latającym statkiem. Po mniej więcej tygodniu pojawił się patch i gra była jak najbardziej grywalna i możliwa do ukończenia. Było kilka bugów z misjami ukończonymi, ale ciągle wiszącymi w dzienniku jako aktywne, jakieś przedmioty z przegiętymi statystykami, ale to raczej kosmetyka. Grę w każdym bądź razie ukończyłem z tylko tym jednym patchem.
q123AS pisze: To Divinity 2 to jest coś warte? Bo ja recką w CDA się zraziłem do tej gry. Albo Venetika.
Bardzo dobry rpg z mnóstwem smaczków, ukrytych miejsc i puszczaniem oczka do gracza. Uważaj tylko na początku gry na króliki, mogą się okazać zabójcze dla postaci poniżej 15 poziomu :trollface:
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Pełniaczki póki co:
Nosferatu: Wrath of Malachi
El Matador
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Przynajmniej trafiła się chociaż jedna gra, która wcześniej nie byłaby w CDA, albo za darmo.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Matador jest super, mam z Clicka :)
Jestem ciekaw innych pełnych wersji.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Bardzo fajnie ;) nie dość, że darmówka, to jeszcze 3 raz z rzędu dają gierkę, która już była w CDA..Poprzedni numer był 1, którego nie kupiłem. Szykuje się drugi..I nie chodzi tylko o pełniaki..
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Mocno zagrali. :trollface:
Darmówka rozdawana ze 3 razy (to na bank) i powiem świeżości z 2006 roku przebundlowany też z kilka razy. Oczywiście nie mówię że stare gry są złe. Gdyby tak dali kolekcję D&D to by rozwalili system ale gra która nawet nie była średniakiem i której nikt nie pamięta ... kto w to zagra.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

El Matador jest spoko. Szykuje się coś mocniejszego, skoro tego samego dnia już rozwiązywany jest przeciek 3 pełniaka.
ODPOWIEDZ