Mortal Kombat X
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Prawdopodobnie poprawiony kod sieciowy, darmowy dla wszystkich wyszedł z bety wraz z premierą KP2 na PC/Zbiorczego XL.
Edit: Miałeś samego MKX czy wersje premium, bo ja to drugie to być może stałeś się właśnie właścicielem KP2.
Edit: Miałeś samego MKX czy wersje premium, bo ja to drugie to być może stałeś się właśnie właścicielem KP2.
Ostatnio zmieniony 4 paź 2016, o 18:04 przez kamil_999666, łącznie zmieniany 1 raz.
Połatana podstawka + jakieś tam dodatkowe skiny dla wszystkich, 4 nowe postacie już wymagają Kombat Packa 2. Btw. właśnie ogarnąłem, że teraz Mortal zajmuje ~ 86GB na dysku O.o O.o
Pełna lista zmian:
Today we are posting a patch that will address the following for all users. The patch will also grant all users access to the Medieval Skin Pack, The Pit environment and the enhanced net code.
• Parity with console patches up to the 10/4/2016 update: http://community.wbgames.com/t5/Latest- ... -p/1297392
• Enhanced net code implemented
• Resolved blockers that could occur if the user disabled the Steam overlay
• Resolved issue which was causing sizable FPS drops in certain environments
• Resolved various cases where wrong resolution was being set
• Improved Widescreen support
• Improved DSR support
• Improved game warning messaging
• Improved auto-configuration- feature now sets v-sync to variable across all set ups to reduce/remove screen tearing and optimize performance
• Improved High and Very High Shadow quality
• Improved black crush
• Fixed King of the Hill spectator view brightness
• Fixed various occurrences that led to an incorrect FPS lock
• Added proper button prompt support for various devices
• Added tool tips to PC Video options menu
• Added Borderless Window Mode
• Removed half-rate adaptive V-sync
• Removed Frame Smoothing option from PC graphics menu
• Removed incorrect and duplicated resolutions
• Fixed various online desyncs
• Fixed various crashes
http://steamcommunity.com/games/307780/ ... 6684333921
Today we are posting a patch that will address the following for all users. The patch will also grant all users access to the Medieval Skin Pack, The Pit environment and the enhanced net code.
• Parity with console patches up to the 10/4/2016 update: http://community.wbgames.com/t5/Latest- ... -p/1297392
• Enhanced net code implemented
• Resolved blockers that could occur if the user disabled the Steam overlay
• Resolved issue which was causing sizable FPS drops in certain environments
• Resolved various cases where wrong resolution was being set
• Improved Widescreen support
• Improved DSR support
• Improved game warning messaging
• Improved auto-configuration- feature now sets v-sync to variable across all set ups to reduce/remove screen tearing and optimize performance
• Improved High and Very High Shadow quality
• Improved black crush
• Fixed King of the Hill spectator view brightness
• Fixed various occurrences that led to an incorrect FPS lock
• Added proper button prompt support for various devices
• Added tool tips to PC Video options menu
• Added Borderless Window Mode
• Removed half-rate adaptive V-sync
• Removed Frame Smoothing option from PC graphics menu
• Removed incorrect and duplicated resolutions
• Fixed various online desyncs
• Fixed various crashes
http://steamcommunity.com/games/307780/ ... 6684333921
Kupowałem premium pack, więc mam XL i gra chodzi całkiem przyjemnie.
Co prawda, moim poprzednim MK była czwórka, więc nie będę się wypowiadał o różnicach względem innych części.
Jest fajny system walk, klasyczne wieże są.. klasyczne
Wkurzają tylko sprawdziany siły, bo zdobycie najwyższej ilości punktów jest możliwe właściwie tylko przez makra (punkty w wieży zdobywa się za każde kliknięcie).
No i może to kwestia mojej klawiatury, albo ustawień gry, ale ja miałem kłopot z atakami "wzmocnionymi", w których trzeba było na końcu (przynajmniej wg zapisu w samouczku) wcisnąć ";". U mnie wchodziło co drugi raz i to tylko wtedy, kiedy wciskałem średnik jednocześnie z ostatnim klawiszem kombinacji.
No i to, czego mi brakuje, to jakieś wskazówki, gdzie pozostały nieodblokowane przedmioty w krypcie (znaczy, jest, że na danej mapie, ale to wszystko). Ostatnio przez 40 minut chodziłem po całej mapie w krypcie (swoją drogą, dziwne sterowanie) i nie mogłem znaleźć ostatnich dwóch grobowców.
Co prawda, moim poprzednim MK była czwórka, więc nie będę się wypowiadał o różnicach względem innych części.
Jest fajny system walk, klasyczne wieże są.. klasyczne

Wkurzają tylko sprawdziany siły, bo zdobycie najwyższej ilości punktów jest możliwe właściwie tylko przez makra (punkty w wieży zdobywa się za każde kliknięcie).
No i może to kwestia mojej klawiatury, albo ustawień gry, ale ja miałem kłopot z atakami "wzmocnionymi", w których trzeba było na końcu (przynajmniej wg zapisu w samouczku) wcisnąć ";". U mnie wchodziło co drugi raz i to tylko wtedy, kiedy wciskałem średnik jednocześnie z ostatnim klawiszem kombinacji.
No i to, czego mi brakuje, to jakieś wskazówki, gdzie pozostały nieodblokowane przedmioty w krypcie (znaczy, jest, że na danej mapie, ale to wszystko). Ostatnio przez 40 minut chodziłem po całej mapie w krypcie (swoją drogą, dziwne sterowanie) i nie mogłem znaleźć ostatnich dwóch grobowców.