Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

doszły 4 tytuły i jest obecnie 33 :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

up

dałeś sobie rade z krzyzowkami po angielsku w puzzler world 2 czy troche oszukiwales?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

@Hildunio
Gratuluję setki w Mark of the Ninja, też chciałem wbić, ale nie chce mi się przechodzić po raz trzeci :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

Armin pisze: up
dałeś sobie rade z krzyzowkami po angielsku w puzzler world 2 czy troche oszukiwales?
troche sam odgadłem
a tak to głównie podpowiedzi używałem za punkty albo strony http://www.wordplays.com/crossword-solver do szukania odpowiedzi :)
kmpt pisze: @Hildunio
Gratuluję setki w Mark of the Ninja, też chciałem wbić, ale nie chce mi się przechodzić po raz trzeci :E
a dzięki - ta gra to dla mnie czysta przyjemność :) aż szkoda że się kończy :P
też w sumie przeszedłem 3 razy bo kiedyś wcześniej przechodziłem wersje z GOGa
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Dang it :D

Brakuje mi jeszcze 2 medali za max punkty w Mark of the Ninja, będę się musiała jako druga pochwalić wbitymi 100% :D

Edit: I jest :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 18 razy

1. Real Boxing
2. Viking: Battle for Asgard
3. Rush for Glory

4. Tales of the Orient: The Rising Sun

Gra banalna do osiągnięcia 100%.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

U mnie doszła SOMA. Nie było to zbyt trudne, bo wystarczy ukończyć grę :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

40. Home Sheep Home 2 - 5h - Przyjemna i prosta platformówka
41. Quell - 4h - Łatwo zrobić 100% bo w grze jest system podpowiedzi

(Origin) Titanfall 164h - Mój prierwszy preorder wreszcie wymaksowany :macha: Trudno mówić o zrobieniu gry w 100%, ale gen10 wbiłem, zebrałem wszystkie odznaki i zrobiłem wszystkie wyzwania. Nie zebrałem 3 gwiazdek na wszystkich mapach co jest raczej niemożliwe ponieważ niektóre tryby zabawy zostały wycofane i jedynie można na nich grać w trybie "losowym".
Najtrudniej było zabić 100 pilotów podczas katapultowania, większość i tak miała perka, który włączał cloacka w powietrzu. Na prawdę dobrze się bawiłem, ale jakoś Titanfall 2 wcale mnie nie przekonuje i nie zamierzam robić kolejnego preordera.
Obrazek
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

NARUTO SHIPPUDEN: Ultimate Ninja STORM 3 Full Burst - ~30h
Po całym wątku fabularnym można biegać po wiosce i robić side questy, ewentualnie powtarzać każdą wybraną walkę z kampanii, by zdobyć lepsze oceny(i acziwki). Do zdobycia wszystkich osiągnięć trzeba zdobyć najwyższe noty w każdej walce z bossem, wykonać wszystkie dodatkowe akcje(pojawia się info, kiedy jest taka możliwość), skompletować wszystkie "kartki z kalendarza"(możliwość stoczenia walk z mangi, których nie było w main story tej części), co wymaga zrobienia kilku dodatkowych misji... I jeszcze zaliczenie 100 wyzwań, na szczęście nawet zróżnicowanych, no i można je wykonać dowolną postacią. Długo to zajęło, ale nie nudziłem się.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Kilka mobilków, teraz pracuję nad raymanami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
KVBA pisze: Trudno mówić o zrobieniu gry w 100%,
Nie mów że Titanfall na originie nie ma aczików.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

aRo pisze: NARUTO SHIPPUDEN: Ultimate Ninja STORM 3 Full Burst - ~30h
Po całym wątku fabularnym można biegać po wiosce i robić side questy, ewentualnie powtarzać każdą wybraną walkę z kampanii, by zdobyć lepsze oceny(i acziwki). Do zdobycia wszystkich osiągnięć trzeba zdobyć najwyższe noty w każdej walce z bossem, wykonać wszystkie dodatkowe akcje(pojawia się info, kiedy jest taka możliwość), skompletować wszystkie "kartki z kalendarza"(możliwość stoczenia walk z mangi, których nie było w main story tej części), co wymaga zrobienia kilku dodatkowych misji... I jeszcze zaliczenie 100 wyzwań, na szczęście nawet zróżnicowanych, no i można je wykonać dowolną postacią. Długo to zajęło, ale nie nudziłem się.
Mi się chciało maksować tylko Generations, przy dwójce i trójce wysiadłem, a Reovolution było tak nudne że nawet turnieju nie skończyłem :P
Może czwórka tak mnie wciągnie, że zmaksuję :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Obrazek

Mogłem je zrobić dużo wcześniej, ale potrzebne były dlc.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

petras_36 pisze: Obrazek

Mogłem je zrobić dużo wcześniej, ale potrzebne były dlc.
dojdą nowe dlc w pazdzierniku bedziesz robił znowu 100% o ile je kupisz
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

To pewnie będą dlc po 2€, więc nie będzie nowych. Chyba, że takie dla wszystkich.
g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Royal Defense
Nightmares from the Deep 2: The Siren`s Call
Colin McRae Rally
Tales from the Borderlands
Clockwork Tales: Of Glass and Ink
Rock 'N' Roll Defense
Hero of the Kingdom
Gnomes Garden
Fake Colours
The Walking Dead: Michonne

Licznik steam pokazuje 110.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

22. Gemcraft-chasing shadows .Można w połowę tego czasu co mam na steamie, albo i krócej.W trybie iron wizzard ukończyłem wszystkie mapy i zdobyłem wszystkie skille, poza tym dużo eksperymentowania z mana farmingiem ( w normalnym gameplayu)
23. Space run- za wolny jestem na takie szybkie tower defensy... starość nie radość
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

23. Last Hope Tower Defense - zdobycie 100% osiągnięć zajęło mi około 20 godzin; namęczyłem się trochę z dodatkowymi etapami na cmentarzu, pozostałe osiągnięcia nie stanowiły większego problemu. Polecam, bardzo fajny Tower Defense ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Cook, Serve, Delicious! - 75 h. Gra, którą wymaksowaliśmy z moją Dziewczyną (druga jej ulubiona to One Finger Death Punch, ale tam chyba nie damy rady - doszliśmy do 70% osiągnięć). Moja lepsza Połówka zobaczyła to u mnie przypadkiem i pokazała mi, jak gra hardkor, a nie taki casual jak ja ;)
O co chodzi? Gra jest sama w sobie dość prosta na początku. Jeśli jednak chcemy ją przejść, albo wręcz maksować, to nie ma zmiłuj - potrzeba długotrwałego treningu. Przepisy trzeba wykuć na pamięć, bo później nie ma czasu na przebijanie się przez listę skrótów klawiaturowych dla danych składników. Masz rzucić okiem na zamówienie i wiedzieć, co wbić. Z początku wydaje się, że przejście choćby rush hour bezbłędnie jest ponad siły, ale trening czyni mistrza. Cały tryb kariery, zdobywania kasy i kupowania za nie ulepszeń jest dobrze przemyślany i dzięki temu jest szansa uczyć się potraw od prostszych wersji aż po najtrudniejsze.
Mnie pokonały festiwale i eventy, przy których dosłownie miałem ochotę wywalić komputer za okno. Dziewczyna miała więcej cierpliwości ode mnie (nie udało się 30 razy? próbujemy kolejny!). Były festiwale, które robiła dosłownie przez kilka dni. Wymaga to znajomości nie tylko przepisów, ale też procesu technologicznego - w jakich odstępach czasu wrzucać do gara makaron, żeby potem nie musieć np. szybko skomponować 8 różnych rodzajów spaghetti. Pół biedy, jeśli na festiwalu było jedno danie. Gorzej, gdy były dwa rodzaje, które mają różne czasy grzania, wstępnej obróbki i wydawania. Hardkor.
Trudne osiągnięcia? Jak już zdobyliśmy wszystko co się dało na normalu, zaczęliśmy grać na slocie hardkore, żeby wbić tamte wymagania. Okazało się, że nie było z tym większego problemu, ale może to dlatego, że robiliśmy wszystko z marszu. Perfect day na hardkorze wpadł za... pierwszym razem! I to zanim zdążyliśmy wykupić wszystkie ulepszenia kuchni.
Warto później szykować się na jakieś osiągnięcie i nie przejmować się np. zawaleniem dnia lub innych zamówień. Jeśli robimy bardzo upierdliwe randki, to warto podporządkować wszystko tylko tym zamówieniom.
Głupotą jest natomiast osiągnięcie za 15 tys. wydanych potraw. Uwaga! Liczy się to na jednym slocie gry, czyli po zaliczeniu wyzwań na hardkorze wróciliśmy do sejwa z normala i tam już tylko wydawaliśmy talerze. A było to żmudne, gdyż wszystko osiągnięte było przy jakichś 12 tys. dań. Trzeba było więc wydać jeszcze 3 tys. tylko po to, by to zaliczyć. Jeden dzień restauracji to średnio 60-70 dań...
Grę pewnie każdy ma z jakiegoś bundla, więc warto przetestować, może Wam też się spodoba. Jedyny jej mankament jest taki, że po zdobyciu wszystkiego nie bardzo jest już po co grać. Kasy nie ma na co wydawać, wyników już i tak się bardziej nie poprawi. Chyba, że ktoś chce się bawić w wyzwania tygodniowe w multi.
Jesienią ma wyjść CSD 2, więc już się nie mogę doczekać. Na pewno będziemy maksować :)
g-t
Awatar użytkownika
g-t
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Też udało mi się wymaksować Cook, Serve, Delicious (w 48 godzin). Typ uzależniającej gierki :) Z niecierpliwością czekam na dwójkę, która mam nadzieje nie będzie zbyt przekombinowana.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

petras_36 pisze: To pewnie będą dlc po 2€, więc nie będzie nowych. Chyba, że takie dla wszystkich.

no i jednak doszły acziwki, teraz trzeba mieć w sumie 70
ODPOWIEDZ