[PC] Battlefield 1

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

i3 gf 645m 8gb ram działa prawie ultra płynnie na low ( 25 fps ) :E
a na i5 jakimś z U gf 940m 8gb ramu medium przy 40 fps
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Na moim R9 380, i5 3570k, 4GB RAM, śmiga na max/medium w 60-70 fpsach, spadki zdarzają się rzadko.
Po przełączeniu na DX12 gierka chodziła w 70-90 fpsach, ale często spadało nawet do 6 i wracało momentalnie do tych 70. Tylko u mnie taki problem występuje? Może to wina małej ilości RAM/beta.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Intel i5 6600 - @3,9 GHz , 8GM ram i GTX 750Ti około 70 na ultra
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Fatalnie działają serwery EA nie daje rady wystartować gry w party.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

no właśnie coś jest nie tak z serwerami ;/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

Zanim wybuchły serwery zagrałem sobie jeszcze Rusha i powiem szczerze ze pierwszy raz w Battlefieldzie przyjemniej grało mi się Rusha niż CQ. Kurcze, ta beta przekonała mnie mocniej do tego BFa, ale w dalszym ciągu nie kupię go za więcej niż stówkę, bo wiem ze i tak trzeba dokupić premium ._.
Awatar użytkownika
Grafik
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Po godzince grania mogę stwierdzić, że wrażenie są jak najbardziej pozytywne. Gra wygląda znakomicie, chodzi jak złoto, a dźwięk to istne mistrzostwo (rozmowy w czołgu, ciche przerażenie tuż przed śmiercią od granatu - miodzio). Zdaje się też, że dzięki zmniejszeniu dystansu wymiany ognia, gra sporo zyskała na dynamice starć. Ja jestem na tak.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

jako weteran grający w bfa od 1 części znudziłem się po 2 godzinach.
liczyłem na wolniejszą, bardziej taktyczną rozgrywkę, ale już po zwiastunach było widać, że większość biega z automatami i rozgrywka nijak nie różni się od poprzednich 3 części poza modelami (hardlina i ostatniego battlefronta nie liczę bo to jakieś żarty). ziew.
odnoszę wrażenie, że to kolejna część w, której pojazdy to jakaś kpina wciśnięta na siłę. czołgi zachowujące się jak motocykle, samochody pancerne bez żadnej wagi, pancerne konie, po raz kolejny snajperzy z latarkami i rkamiści biegający jak Bolt. ziew.
nawet glitche są te same co w poprzednich częściach..

jak dla mnie wszystkie części po bc2 to mniej lub udane mody, samodzielne dodatki jak zwał tak zwał.
o tyle o ile świetne dźwięki i efekty pogodowe wpływające na rozgrywkę (burza piaskowa urywa oba pośladki!) oraz zniszczenia (których po raz kolejny wydaje się mniej niż kiedyś) za pierwszym razem robiły wrażenie o tyle czwarty (6?...) raz to samo tylko w innym sosie bez żadnych zmian w mechanice poza kolejnymi uproszczeniami (przytrzymaj E żeby naprawić czołg) powoduje, że gra nudzi się natychmiast

ps. polecam zaktualizować sterowniki i amd i nvdia już wydały pod bfa - średnie fpsy na moim radeonie wzrosły o 10-15
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Rozegrałem kilka meczy i bawiłem się przednio. Na ustawieniach ultra chodziła bez zarzutu, poważnych błędów również nie zauważyłem. W sumie byłbym skłonny zakupić preorder, ale jednak się wstrzymam do pierwszych recenzji. Wtopiłem już raz przy preoderze BFa 4, którego multi okazało się niegrywalne na premierę.

Obstawiam, że czołgi zostaną w jakiś sposób osłabione. Heavy Tankiem spokojnie ubijam kilkunastu-kilkudziesięciu przeciwników podczas meczu (rekord póki co to 30 killi i 0 śmierci :D). Alternatywne pociski ubijają każdego żołnierza jednym strzałem, dodatkowo możliwość naprawy pojazdu bez wychodzenia na zewnątrz w ogromnym stopniu pomaga nam w przetrwaniu.
Awatar użytkownika
Łowca

Zagrałam i jestem rozczarowana. Po pracy chyba ściągnę bf3 i będę płakać że tak dobrej gry już nie będzie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Podobnie jak przedmówczyni - jako weteran serii tak szybko jak zainstalowałem tę grę tak szybko się jej pozbyłem... Za dużo w tym wszystkim Battlefronta.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Czołgi sprawiające wrażenie, że są z drugiej wojny światowej, oraz brak frajdy ze strzelania, przeżyłbym, o tyle mapa jest tragiczna. Jakby przy tworzeniu kierowali się tylko aspektami wizualnymi.
Edit. @petras, o to mi chodziło.
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2016, o 17:57 przez ShFil, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ShFil pisze: Czołgi sprawiające wrażenie, że są z drugiej wojny światowej, oraz brak frajdy ze strzelania, przeżyłbym, o tyle mapa jest tragiczna. Jakby przy tworzeniu kierowali się tylko aspektami wizualnymi.
To fakt - mapa wygląda jak kolejny remake i jeszcze wręcz " śmierdzi" Battlefrontem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

ShFil pisze: Czołgi sprawiające wrażenie, że są z drugiej wojny światowej, oraz brak frajdy ze strzelania, przeżyłbym, o tyle mapa jest tragiczna. Jakby przy tworzeniu kierowali się tylko aspektami wizualnymi.
Czołgi są na pewno dobrze odwzorowane, ale inna sprawa, że są za mocne i psują balans rozgrywki.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Od samego początku mówiłem że gra będzie tylko namiastką I WŚ. Produkt który miałby ukazać chociaż minimalną realność tamtych walk by się po prostu nie sprzedał. I właśnie dlatego każdy biega z "automatem", czołgi pędzą na złamanie karku, a dwupłatowce zrzucają tony bomb. Ma być szybko, ma być akcja i jest. Problem tylko w tym że czym się w tym momencie ta gra różni od poprzednich części? Niczym. Od taki Battlefield Reskin.
Zagram w betę tylko po to aby sprawdzić czy jest lepiej niż w alfie, ale pewnie absolutnie nic się nie zmieniło.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Również jestem weteranem tej serii i w 100% się zgadzam z tym co napisał wieh i MerlinPL
Nie mówię, że mieli zrobić coś na wzór Verdun ale wolałbym coś wolniejszego, bardziej realistycznego i bardziej taktycznego natomiast jest szybciej niż w poprzednich częściach
Mapa z bety to jakaś porażka, została im niewykorzystana mapa z battlefronta ?
Klasy elitarne - Battlefront ? jak nie czołg, snajper to klasa elitarna z miotaczem ognia
Właściwie sama broń automatyczna + snajperzy czyli to samo co BF3/4/H
Podsumowując ta gra nie ma nic wspólnego z 1 wojną światową ale to już chyba oficjalnie potwierdzali, że to jest jakaś alternatywna historia
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Męczyłem betę w miniony piątek i... *zady* nie urywa. Gra się crashuje przy wyjściu do głównego menu na grafikach gforca, na radeoni nie sytuacja nie wystąpiła. Należy podszkolić się z paraboli lotu kul przy snajperkach, ale nawet na małe odległości hitboxy sa jakieś upośledzone. Przykład jaki miałem ja i znajomi. Typ stał plecami na odległości około 1m i przy oddanych 4 strzałach w głowę nie ginął.
Dodatkowo punkty spawnu za mapą po wybraniu przejętej lokacji. Naprawdę da się odczuć,że to beta. Ale jesli oni to wypuszczą w wersji alfa za tą kasę jaką widać w preorderach to szerokości.

Gra ogólnie nie jest niczym nadzwyczajnym., czego by już nie było.
Awatar użytkownika
Łowca

To co teraz widać na streamach robi wrażenie. Mapy europejskie mają klimat! Chyba za szybko wydałam werdykt :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Kod do gry przyjdzie mi dopiero jutro o 15:00, o której godzinie jest w ogóle (normalna) premiera? Jest jakaś możliwość jakoś wcześniej się zaopatrzyć w pliki z grą żeby nie musieć ściągać tych 50 GB w ostatnim momencie, z dowolnego źródła?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

ODPOWIEDZ