[PC] Killing Floor 2

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Jeżeli są osoby chętne do pogrania od czasu do czasu kilku rundek śmiało zapraszajcie na steamie. Mam znajomego z którym często gramy. TeamSpeak albo chociaż mikro mile widziane. Żadne z nas prosy i pogromcy na Hell on Earth, ale w tej grze w końcu chodzi o dobrą zabawę :)

Gra niedawno dostała poważną aktualizacje która usuwa pełno błędów, to i owo dodaje. W końcu dali pełne spolszczenie, a nie polsko-angielski przekładaniec. Mimo iż to nadal early access gra się wyśmienicie. Premiera 17 listopada więc to nie jest jeden z tych wiecznych wczesnych dostępów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

coś wiadomo czy na premiere wzrośnie cena KF2?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

A ponoć wsparcie dla gry skończy się w grudniu 2017 roku, czyli już rok po wyjściu z wczesnego dostępu. Taka ciekawostka.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Imperius ASK pisze: A ponoć wsparcie dla gry skończy się w grudniu 2017 roku
Źródło? Jedynkę wspierali przez tyle lat, że wątpię w tak szybkie porzucenie dwójki, w której są skiny i skrzynki.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Armin pisze: coś wiadomo czy na premiere wzrośnie cena KF2?
Według opisu na Steam cena nie powinna wzrosnąć:
“No, we're not going to mess about with the pricing. It is one price now and for release. The Early Access version will steadily expand until it is the full release version. And then you'll get all the usual free Tripwire content and events. For the life of the game. For free. And we'll produce other content for sale for the game, just as we did with the first Killing Floor, to help keep all that free stuff funded.”
Mi się grało bardzo fajnie w KF2 i pobieram na nowo bo chce sprawdzić te kilkadziesiąt updejtów od czasu kiedy przestałem grać.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Rapisher pisze: Mi się grało bardzo fajnie w KF2 i pobieram na nowo bo chce sprawdzić te kilkadziesiąt updejtów od czasu kiedy przestałem grać.
Nie wiem jak dawno grałeś, ale doszło kilka klas, rewolwerowiec, snajper i teraz swat czyli gość z smg. Interfejs modyfikowali, co wyszło grze na dobre. Zmiana balansu rozgrywki itp. Można nawet teraz skakać po "pełzaczach" xD
Takelot pisze:
Imperius ASK pisze: A ponoć wsparcie dla gry skończy się w grudniu 2017 roku
Źródło? Jedynkę wspierali przez tyle lat, że wątpię w tak szybkie porzucenie dwójki, w której są skiny i skrzynki.
Też jestem ciekaw źródła. Choć nic nie wiem na ten temat, to także mi się wydaje że raczej będą dłużej wspierać nowymi mapami, skinami na broń, elementami ubioru i postaciami.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Źródło to forum steamowe Killing Floor 1. Dlatego napisałem też ponoć ;) Przyczyną ma być niby znacznie mniejsza sprzedaż i popularność niż się twórcy spodziewali.
A tak w ogóle to podobno weterani pierwszego Killing Floor oceniają kontynuacje jako nieudaną. Sam niestety nie mogę nic tu powiedzieć, bo w dwójkę nie grałem, ale ciekaw jestem czy są tu na Łowcach jacyś elitarni zabójcy zedów, którzy mogą coś o tym napisać.

Edit.
Pozwoliłem sobie na szybko poszukać co i jak, skoro zasiałem niepotrzebną panikę. Do końca 2017 roku jest gwarantowane przez Tripwire wsparcie dla KF2, po tym czasie wszystko będzie zależeć od tego czy forsa się zgadza.
Tutaj w filmiku w 31 minucie jest o tym mowa:
https://www.youtube.com/watch?v=Qal-EVWcDn8
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Czy ja wiem czy nieudaną? Gra nadal wciąga i można przy niej spędzić sporo czasu. W porównaniu do pierwszej części prezentuje się bardziej battlefieldowo - jedynka była bardzej pod survival horror gdzie w dwójce najwięcej nacisku jest na akcję. Jak dla mnie to dwie inne gry i nie da się jednej zastąpić drugą.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

W Killing Floora 1 przegrałem z 200-300 godzin i porównując 1 i 2 stwierdzam, że dwójka jakoś bardziej mi podchodzi. Fakt jest parę niedociągnięć ale ta gra jest dopiero w EA więc trzeba dać jej szansę rozwoju :P Szczerze wątpię żeby mieli przestać wspierać KF 2. Wydaje mi się że to tylko głupia plotka, ale czas pokaże z resztą.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

KF 1 - 100h na liczniku.
KF2 - 6h na liczniku.

Zawiodłem się na dwójce przede wszystkim przez ten wiecznie trwający wiecznie trwający wczesny dostęp.

Jak ktoś wyżej napisał to są dwie różne gry dlatego 2 mnie całkiem odrzuciła od siebie. Polecam bardziej jedynkę która jest produktem ukończonym i przede wszystkim jest tam zawsze od groma graczy, w dwójce czasem ze świeczką szukać pełnej gry.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dante41k pisze: KF 1 - 100h na liczniku.
KF2 - 6h na liczniku.

Zawiodłem się na dwójce przede wszystkim przez ten wiecznie trwający wiecznie trwający wczesny dostęp.

Jak ktoś wyżej napisał to są dwie różne gry dlatego 2 mnie całkiem odrzuciła od siebie. Polecam bardziej jedynkę która jest produktem ukończonym i przede wszystkim jest tam zawsze od groma graczy, w dwójce czasem ze świeczką szukać pełnej gry.
Niestety ale jedynka powoli umiera, czasami ciężko jest znaleźć kogoś do grania na samobójczym, o piekle nawet nie ma co wspominać. No i ma niestety swoje nigdy nie poprawione bugi, z blokującymi się mutkami na czele.

Generalnie z tego co widzę na różnych forach, im ktoś więcej grał w KF 1, tym bardziej odpycha go od KF2. A skoro w jedynkę nabiłem ponad 1100h ... .
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Mam 406h w KF1 i zgadzam się co do tego, że 2 jest po prostu słabsza. Twórcy poszli w kierunku napakowanej efektami akcji. Zraziły mnie przede wszystkim zbyt długo trwający wczesny dostęp, baaaardzo słabe mapki w porównaniu do jedynki i głupie pomysły w stylu teleportacji zedów (podobno ograniczyli to ostatnio).
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Szkoda, że ten wczesny dostęp w KF2 się ciągnie o wiele dłużej niż zakładano :/
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Marudzicie na to EA, a wiele z was gra w te badziewne survivale które nigdy nie wyjdą z tego wczesnego dostępu.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Co to za argument, gram w to w co gra się przyjemnie, nie patrzę na to czy jest w EA czy nie. Chyba nie wiesz jak wyglądał wczesny dostęp w KF2 w pierwszym roku, update'y co 4-5 miesięcy w których przeważnie była 1 klasa i 1-2 mapki.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mi znów dwójka bardziej się spodobała. jak ktoś już wspomniał te gry dzieli naprawdę sporo. A EA? Kupując wiesz na co się piszesz. Mi w niczym nie przeszkadzał w tej grze EA. Mimo to gra jest bardziej dopracowana i stabilniejsza od nie jednej wydanej już gry o której developerzy hajs wzięli i o patchu zapomnieli...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Up.
Jeśli jest ktoś chętny do zagrania to zapraszać na steam. Narazie mam tylko ponad 100 godzin, ale pykałem w 1 trochę więc jeśli ktoś chce spróbować swoich sił na samobójczym poziomie trudności lub piekle na ziemi to chętnie zagram ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Chętnie zagram. Czekam na zaproszenie
http://steamcommunity.com/id/Sezz
dKc
Awatar użytkownika
dKc
Robin Hood

OK, zapy powysyłane komu trzeba. Chętnie też pogram. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

dKc pisze: OK, zapy powysyłane komu trzeba. Chętnie też pogram. :)
Chętnie też pograsz a wgl nie dajesz kontaktu do steam ? ;P Mamy zgadywać ? Bo ja nie dostałem zapra więc nie znam nicku.
ODPOWIEDZ